En status som handelsby er en fælles opgave

Det vil kræve en fælles indsats at sørge for, at Struer vil bibeholde sin status som handelsby. Arkivfoto

En status som handelsby er en fælles opgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struers status som handelsby er måske truet, viser en kortlægning fra Institut for Centerplanlægning. Ifølge to erhvervsdrivende er det en fælles, og større, opgave at sørge for at holde byen kørende.

Struer: En status som handelsby kommer man ikke legende til i disse nethandelstider. Så langt er alle enige. Ifølge en kortlægning fra Institut for Centerplanlægning risikerer tre fjerdedele af de danske byer at miste deres status som netop handelsby inden 2030 - heriblandt Struer. Ifølge kortlægningen forudser instituttet, at mellem 30 og 50 procent af handlen vil flytte over på nettet, og i begge scenarier går det hårdt ud over Struer. Ikke noget, der kommer bag på Lars Pedersen, indehaver af tøjbutikken Herreværk i Struer gågade.

- Jeg tror desværre, at det kan være rigtigt, og jeg tror delvis, det skyldes, at kommunen ikke aktivt tager del i det, der skal til for at sørge for, at de rammer, vi har, er gode nok, siger han.

Lars Pedersen nævner manglende renovering af parkeringspladser, dårlige skraldespande i gågaden og tomme butikslokaler som nogle af årsagerne.

- Jeg ved godt, at der bliver taget initiativ med eksempelvis Lydens By, men vi skal have tættere kontakt med beslutningstagerne i Struer Kommune for at finde ud af, hvad vi skal gøre ved gågaden. Ellers er jeg bange for, at der vil komme flere tomme butikker.

Små levende handelsbyer på størrelse med Struer har en chance, hvis de har et udvalg, der adskiller sig.
Søren Johansen, bestyrelsesmedlem i Struer Handelsstandsforening

En fælles opgave

Søren Johansen, der er bestyrelsesmedlem i Struer Handelsstandsforening og souschef i Intersport i Struer ser mindre dystert, men ikke desto mindre alvorligt på prognosen.

- Jeg tror, det er svært at forudsige noget så langt inde i fremtiden endnu, for det går meget hurtigt i vores branche for tiden, men jeg tror ikke scenariet er realistisk, siger han.

Souschefen fra Intersport peger på undersøgelser fra udlandet, der viser, at det fysiske miljø igen er ved at vinde over det netbaserede.

- Men det kræver, at man som handelsby har noget at byde på. Små levende handelsbyer på størrelse med Struer har en chance, hvis de har et udvalg, der adskiller sig, understreger han.

Samtidig kræver det, at man formår at samle og koncentrere mange aktiviteter omkring bymidterne.

- Og det er delvis en byplanlægningsopgave fra kommunens side, siger han.

Begge butiksdrivende er enige i, at der skal mere nytænkning til for at holde på kunderne.

- Det er ikke nok at holde Open by Night-arrangementer. Vi holder nærmere for mange. Der skal andre midler til for at holde på folk, siger Lars Pedersen fra Herreværk.

For når folk først har vænnet sig til de mange rabatter til eksempelvis Open by Night-arrangementerne, så vil de ikke købe en vare til fuld pris, hvis den alligevel snart sælges med 20 procents rabat, mener han.

- Uanset hvad, så kan nettet ikke stå alene. Det handler om, at vi skal være gode nok til at holde bymidten levende og skabe aktivitet og trafik. Det bliver en kæmpe opgave i fremtiden, som handelsstanden ikke kan løse alene. Det handler også om byplanlægning og om folks moral. Alle aktører skal på banen, for at det kan lykkes, siger Søren Johansen.

En status som handelsby er en fælles opgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce