Debat

Annonce
Læserbrev

Mette Frederiksen har centraliseret magten og modarbejder den fri presse

Læserbrev

Where have all the young men gone?

Læserbrev: Pete Seeger, som den ældre generation utvivlsomt kender og husker, sang ”Where have all the flowers gone” med et af versene ”Where have all the young men gone?” og omkvædet ”When will they ever learn?”

Debat

Venstre er klar til valg - Mette kan bare trykke på knappen

Læserbrev: Venstre mener, at et friere liv er et rigere liv. Derfor opgiver vi aldrig kampen for mere frihed og flere muligheder. For den enkelte dansker, for virksomhederne, for kommunerne, for foreningslivet osv. Hele vejen rundt.

Leder For abonnenter

Det har så alligevel ikke fået folk til at gå til læge

Efter offentliggørelsen af en undersøgelse om, at der er flere kræfttilfælde i Thyborøn, end der burde være, når man sammenligner med tilsvarende byer, og efter offentliggørelsen af omfattende forurening både i selve byen og ikke mindst i oplandet på Rønland, skulle man tro, borgerne ville have strømmet til det lokale lægehus for at sikre sig, at der ikke er en kræftsygdom eller andet alvorligt, der lurer. Det har ikke manglet på opfordringer til at gå til lægen.

Leder For abonnenter

Først røg sygehusene, nu er det lægebilerne - og regnestokken er altid den samme

Debat

Socialdemokratiets store bluff er afsløret

Læserbrev: Før påsken lancerede regeringen endelig sit sundhedsudspil efter tre lange år. Men sammen med udspillet kom to vanvittige forslag for danskere, der nyder at leve et liv baseret på frihed og muligheder, hvor mennesket er voksent nok til at træffe egne valg.

Læserbrev

Det er en absolut nødvendighed at dæmningen i Hodsager fravælges

Seneste leder

Annonce
Annonce
Debat

Sognepræst i kommentar til artikel om Mia og Helles bryllup: 'Størst af alt er kærligheden...'

Læserbrev:  En kommentar til artiklen den 24/4 2022 ”I sidste ende overvandt kærligheden alt”:

Læserbrev

De ældre fortjener frihed og flere valgmuligheder – ikke færre

Klumme

Når kattene spiller på bordet

Ja, ja. Jeg kender godt ordsproget, og det plejer at være musene, der spiller på bordet, når kattene er ude.

Annonce
Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Jeg er bange for, at jeg er alt for venlig til at skrive ærlige anmeldelser af de lokale restauranter

Jeg overvejer lige nu, om vi skal bringe lokale madanmeldelser i avisen. Jeg har en stor lyst til det, men jeg har også en vis skepsis i forhold til hele anmelderiet. Det vender vi tilbage til. Først en indrømmelse: Når vi dækker topsport - typisk håndbold - giver vi spillerne karakterer for deres indsats. Vi anmelder, hvor godt de løser deres opgave. De første gange jeg som ung sportsjournalist blev kastet ud i det, anede jeg intet om håndbold. Nogle vil sikkert sige, at jeg stadig ikke aner noget, og de har ikke helt uret. Men da der skulle en vurdering i karakterboksen efter kampene, gav jeg det et skud. Mine karakterer blev derefter. I starten alt for pæne - senere bare middelmådige for en sikkerheds skyld. Og dermed blev anmeldelsen det samme. På det jævne og ret ligegyldig. Selv om jeg nok blev bedre med tiden, glæder jeg mig over, at vi nu har langt mere kyndige folk på sporten. Deres vurderinger bunder i faglighed, og de bruger hele skalaen.

Leder For abonnenter

Der skal stilles spørgsmål - lige til vi får de fuldstændige svar

Debat

Lad markedskræfterne arbejde for den grønne omstilling

Læserbrev: Hele pointen med at indføre afgifter er at gøre nogle dårlige ting dyrere, så markedskræfterne arbejder for at der bliver brugt mindre af dem, og i stedet bliver brugt mere af nogle andre ting, der er bedre. Det er et ganske glimrende håndtag at hive i, når man gerne vil have nogle forandringer i et kapitalistisk samfund med en åben økonomi.

Læserbrev

Limfjorden er altså ikke en losseplads!

Annonce
Leder For abonnenter

Vi får ikke en sund og solid kommune alene fordi mange gerne vil bo i Halgård og Mejrup

Vi er blevet færre i Nordvestjylland det seneste år. I hvert fald hvis vi ser på de officielle tal for befolkningen på kommuneplan ved årsskiftet. 1. januar 2022 var der således 324 færre borgere i Lemvig, Struer og Holstebro Kommuner, end der var et år tidligere. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik. Et fald på 324 borgere er i sig selv ikke det store. Men det dækker over, at der for første gang i 10 år også er fald i antallet af borgere i Holstebro Kommune. Hidtil har Holstebro oplevet fremgang - sandsynligvis på bekostning af nabokommunerne mod nord. I Lemvig faldt tallet fra 2021 til 2022 med 209 personer. Holstebro har mistet 109, mens Struer Kommune med et fald på blot seks borgere har oplevet sit bedste resultat på den front i årevis. Så langt så godt - eller skidt, om man vil.

Læserbrev

Viiildt imponerende og flot

Debat

At påstå at ingen gider bo i 60'ernes boligbyggeri er simpelt tågesnak

Læserbrev: Debat er vigtig for en levende avis.

Annonce
Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Og alt sammen i et forsøg på at få mig til at møde ædru op i kirken...

Debat

Stem ja den 1. juni. Vælg sikkerheden til

Læserbrev: Er der noget, som vi på det europæiske kontinent har fået blotlagt siden invasionen af Ukraine den 14. februar, så er det, at vores værdier ikke overlever af sig selv. Den fred, frihed og stabilitet, som vi har kendt siden afslutningen på 2. Verdenskrig, må vi arbejde benhårdt for.

Leder For abonnenter

Global grøn vindersag er ofte en lokal tabersag

Om vindmøller er pæne er nok en smagssag. Men irriterende kan de i hvert fald være. Spørg bare dem, der bor tæt på og kan høre den konstante lyd af vingernes susen eller bliver generet af det reflekterende lys fra selvsamme vinger. Derfor vækker nye vindmøller sjældent begejstring i de områder, hvor de skal stilles op, og derfor har mange kommuner også været varsomme med at stille nye møller op de seneste år. Hvad der nok er en grøn global vindersag - har det ofte med at blive en lokal tabersag. Og landets byråd og landets borgmestre vælges nu engang lokalt, og derfor vækker regeringens plan om at stille endnu flere landvindmøller op heller ikke udbredt begejstring i kommunerne. Nødvendigheden af den grønne omstilling er det helt store flertal sådan set enige i - men udsigten til at skulle have vrede borgere på nakken, der frygter at få deres landidyl ødelagt, er ganske forståeligt nok ikke stor.

Læserbrev

Pinlig og skandaløs affære

Debat For abonnenter

Vi har ikke mere plads, så nu er det andre steder, danskerne skal bruge til at bekæmpe russerne

Det skal være slut med den russiske gas, så derfor skal Danmark investere endnu mere i den grønne energi som solcelleanlæg og vindmøller.

Leder For abonnenter

Når vi bander over generne ved energiproduktionen, skal vi også huske at juble over goderne, når de lander hos os

Det var en glædelig aftale, der tirsdag aften blev offentliggjort i Thorsminde. Aftalen kan vise sig at blive en kæmpemæssig gevinst for havnebyen. Den er helt sikkert en gevinst for Holstebro Kommune, og vi må antage, at den også er til stor gavn for selskabet bag landets største havvindmøllepark, den kommende Thor Wind Farm, 22 kilometer vest for Thorsminde. På trods af sin størrelse og på trods af konkurrence fra Hvide Sande og Thyborøn er Thorsminde valgt som servicehavn for kæmpeprojektet, og det betyder hundredvis af arbejdspladser i etableringsfasen og tilmed en stor portion blivende jobs i forbindelse med drift og vedligehold af de mange vindmøller.

Debat

Et sundhedsvæsen på borgernes præmisser: Vi skal løfte sammen

DEBAT: Regeringens udspil til sundhedsreform har fokus på et styrket fælles sundhedsvæsen på borgernes præmisser.

Leder For abonnenter

Mens bukkene griner, græder jægerne over it-kaos

Debat

Hjælp og støtte hvor vi kan og formår

Læserbrev: Dagligt møder vi skrækkelige billeder fra en krig, som pludselig er blevet sat i værk af en gal mand, der har mistet alt respekt og tillid på grund af hans store umenneskelige grusomheder i Ukraine.

Annonce
Annonce
Debat

Nødråb fra sundhedsplejersker: Mangel på sundhedsplejersker får konsekvenser for børn og unges sundhed og trivsel

Læserbrev: Sundhedsplejersker i hele Midtjylland mærker en øget efterspørgsel i arbejdet med at hjælpe børn og unge godt i gang i livet. Hvis ikke der afsættes midler til at uddanne sundhedsplejersker, så vil det om få år få konsekvenser for de tilbud, der iværksættes for at sikre børn og unges fysiske og mentale trivsel.

Leder For abonnenter

Havde amputations-skandalen været i staten, havde den utvivlsomt kostet en minister livet - hvilke konsekvenser får den for Anders Kühnau?

Debat

Debat: Rusland skovler penge ind på salg af gas til Europa

Debat: Rusland skovler hver dag oceaner af penge ind på salg af naturgas og olie til Europa. Herunder til Danmark. Det sætter Putin i stand til at finansiere den forbryderiske invasion af Ukraine og mulige fremtidige angreb på nabolande.

Annonce
Leder For abonnenter

Ja tak, Morten Flæng - få du endelig dine partikammerater til at sende flere penge til den vestlige del af regionen

Leder For abonnenter

Ingen gider investere i et nærhospital, som end ikke de lokale kan enes om

Hvis ikke det var fordi, at det var en ulykke, så har det nærmest skæbnens ironi over sig. I samme uge som dronningen skal indvie det stærkt forsinkede, det stærkt kritiserede og det langt mindre supersygehus i Gødstrup, som skulle være løsningen på det vestjyske sundhedsvæsens udfordringer, så skændes de i Struer om, hvor et eventuelt nyt nærhospital skal placeres. For 15 år siden var Holstebro Sygehus for småt, og nu kan det ikke blive småt nok. For 15 år siden var afstand og nærhed noget for nationalromantikere, der længtes efter svundne tider, og nu skal der nærhospitaler over det ganske land, selv om ingen reelt kan forklare, hvad de skal indeholde. Man kan naturligvis forsøge at påstå, at den centraliseringsbekymring, som debatten om placeringen af det vestjyske supersygehus i sin tid fik til et eksplodere, har været med til at bane vejen for de nye nærhospitaler. Men det handler nok nærmere om stemmer - og at nærhed ikke længere er et politisk fyord.

Læserbrev

Automaten virkede ikke, så vi lagde en seddel om det i vores bilvinduer - og fik begge en bøde

Annonce