Annonce
Debat

Fælles retning for byrådets arbejde de kommende 4 år

Debat

Mit møde med den smilende københavner

Læserbrev: Ja, der er god grund til at være glad for at være borgere, nye som gamle, i Lemvig, som en besøgende så fint skrev i Lokalavisen uge 48. Jeg mødte den smilende københavner, som hun kalder sig på gågaden en lørdag formiddag, hvor vi genkendte hinanden som tidligere faglige kolleger, men med ansættelse i hver sin kommune.

Debat

Skal de pårørende erstatte personale på plejehjemmene

I weekenden kom Lemvig Kommune med et nødråb, og man kan frygte, at det også er gældende for en lang række andre kommuner.

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Torsdag formiddag bragte Midt- og Vestjyllands Politi en efterlysning. Det er der sådan set ikke noget bemærkelsesværdigt i. Det sker ganske ofte, at politiet beder offentligheden om hjælp til at finde en forsvundet person, vidner til en forbrydelse eller som her en formodet gerningsmand. Eller rettere gerningskvinde. På politiets hjemmeside og på Twitter dukkede et vellignende foto af den formodede forbryder op. Helt tydeligt og sikkert vellignende. Folk, der kender hende, vil ikke være i tvivl, så det burde være en smal sag at få hende identificeret, afhentet, dømt og buret inde. Eller måske ikke det sidste. Hendes forbrydelse rækker nemlig næppe til en tur i spjældet.

Debat

Unge kvinder tvinges i lårkort

Debat

Det er blevet helt umoderne at interessere sig for Afrika

Læserbrev: Noget af det mest triste, der er fulgt i kølvandet på Covid-19 har været en ny og umiddelbart mere legal nationalisme: Vi har i det væsentlige kun være optaget af egne stater; hvert enkelt lands måde at tackle epidemien på osv. Grænserne er igen blevet grænser for vores interesse og omsorg, og statsministeren siger selv, at hendes opgave først og fremmest er at passe på danskerne!

Debat

Pape og Danielsen vil rulle Arnepension tilbage

Annonce
Leder For abonnenter

Flere penge kan måske nok hjælpe lidt, men det løser ikke problemet

Lad det være sagt med det samme. Danmark har et sundhedsvæsen, som vi som sagtens kan være bekendt, og som man i mange andre lande formentlig også vil misunde os. Men det er bestemt ikke fejlfrit. Der mangler læger, og der mangler i høj grad sygeplejersker - men følger man bare en anelse med den evigt anmassende nyhedsstrøm, kan man nærmest få det indtryk, at hele sundhedsvæsnet er ved at knække sammen under sin egen vægt og pinsler. Det er naturligvis helt ude i skoven. Blandt andet illustreret ved, at der i denne uge - hvis man skulle tro sygeplejerskernes oprørsgeneral Luca Pristed - var lagt op til masseopsigelser blandt sygeplejerskerne på grund af de elendige arbejds- og lønforhold. Det skete ikke. Opsigelserne lå på niveau med alle andre måneder og gav måske et meget godt billede af, at nok er der mere travlt på landets sygehus, end godt er, men det helt store flertal af sygeplejersker er heldigvis både loyale og arbejdsomme. Og de ved godt, at sundhedsvæsnet ikke har brug for færre hænder og skinger krigs-retorik.

Leder For abonnenter

Elitesportens kynisme efterlader ikke plads til stress- men det er fornuftigt, at klubben gør det

Debat

Julehandlen i Lemvig

Læserbrev: Må det være en gammel sur lemviger tilladt at komme med følgende bemærkning til julehandlen i byen. Butikkerne vil gerne have os til at handle lokalt og dermed støtte forretningslivet i vores smukke gamle by. Det er vi mange, der gerne vil!

Annonce
Debat

Der må hjælp til når familien er i livskrise

Bliver en familie ramt af alvorlig sygdom eller en anden livskrise, er der lagt et stort pres på den pårørende, som står tilbage med ansvaret for, at hverdagen skal fungere.

Debat

'Mink - Mafiaen'

Debat

V og K lytter ikke til dem, der har brug for tidlig pension

Læserbrev: Hvis nogen skulle være i tvivl om, hvorvidt der er behov for en egentlig ret til tidlig pension, må det efterhånden være blevet gjort til skamme. I løbet af de første fire måneder har knap 30.000 mennesker ansøgt om at trække sig lidt tidligere fra arbejdsmarkedet. I de midt- og vestjyske kommuner er der tale om mere end 3.000 ansøgere. Rigtig mange faglærte og ufaglærte er startet tidligt på arbejdsmarkedet, og de skal naturligvis kunne trække sig tilbage, inden kroppen siger stop, og en værdig pensionisttilværelse er uden for rækkevidde.

Leder For abonnenter

Men hvem skal passe farmor?

Annonce
Debat

Jul uden Maren i 2021...?

Læserbrev: 2021 bliver sikkert en jul uden Maren in town..... Hverken i elevator eller på torvet foran Det Gamle Rådhus i Nørregade i Holstebro.

Debat

Vindmøllepark opgivet

Debat

Selvfølgelig er vi for FNs Klimamål

Læserbrev: Følgende er et svar til Jens Kristian Møllers læserbrev fra den 26. november:

Annonce
Leder For abonnenter

Smil til de ansatte gennem mundbindet

Debat

Eksport af klimaproblemer

Læserbrev: EU's landbrugspakke med sin Farm to Fork (jord til bord) strategi er nu vedtaget i Europa-Parlamentet – herefter skal de nationale strategiske planer udarbejdes – inden udgangen af 2021. Så der skal fart på.

Debat

Det er vanvittigt af Miljøstyrelsen at slippe tøjlerne på Rønland

Læserbrev: Kemikalieproduktionen på Harboøre Tange må ikke gå ud over hverken mennesker eller natur. Det har jeg og Region Midtjylland arbejdet indædt for i årevis.

Debat

Det skal også være muligt at låne til drømmeboligen på landet

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Det er meget sigende. Selv om de tre lokale kommuner ligger oppe på smittetal, der for ikke længe siden ville have betydet, vi ville være de kommuner med flest smittede i landet, så betyder tallene nu, at de tre kommuner ligger som nogle af de kommuner med færrest antal smittede.

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Jeg udsatte vaccinen, blev smittet og føler mig ret dum

Det er kun en måneds tid siden, jeg stod og kiggede på skiltet og overvejede det. Jeg behøvede ikke engang vente. Jeg kunne komme til med det samme. Et lille prik i overarmen og en risiko mindre i hverdagen. Alle muligheder var der, men jeg gjorde det ikke. Af en eneste grund. Jeg gad ikke lige... Intentionen var der. Jeg havde faktisk bestemt mig for at få stikket, men det blev ved tanken den dag. Og siden har der jo været så meget. Så jeg er stadig uvaccineret. Men jeg skulle have gjort det. Hvis jeg da bare havde gjort det. Klummen her skriver jeg med resterne af et arrigt virus i kroppen. Feber, hovedpine, ubehag, ømme led, tør hoste og total drænet for energi. Nu på femte døgn. Mindst. Og jeg forbander det langt væk.

Leder For abonnenter

Hold fast Faerch: Det er ikke diskrimination, men sund fornuft

Man skal være et skarn, hvis man ikke kan have bare en flig af medfølelse med Stine Lindgaard Andersen og de øvrige ikke-vaccinerede på byens stolthed Faerch. Hun skal gå med mundbind og må ikke spise i samme kantine som de vaccinerede medarbejdere. Det er naturligvis synligt, og fornemmelsen af at blive udstillet er formentlig helt reel. Men en smule medfølelse er bestemt ikke det samme som sympati. For det er vitterligt vanskeligt at have meget sympati for den ret egoistiske tilgang til vaccinen. Om man vil vaccineres eller ej er en privat sag, og sådan skal det forblive. Men det er ikke det samme som, at det ikke har konsekvenser. Alle valg har konsekvenser, herunder også ikke at lade sig vaccinere. Det har blandt andet den konsekvens, at man er i større risiko for at blive smittet med corona, og det har den konsekvens, at ens sygdomsforløb risikerer at blive længere og værre. Den forhøjede risiko for at blive smittet er man åbenbart klar til at vælte over på både kolleger og virksomheden, der i givet fald skal undvære de smittede - og også betale under eventuel sygdom.

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Debat

Borgerne skal ikke stå med skægget i postkassen, fordi myndigheder har klokket i det for rigtig mange år siden

"Når elefanter slås, bliver græsset trådt ned".

Annonce
Annonce
Debat

Vi bør se "ældrebyrden" som et vigtigt aktiv for fremtidens arbejdsmarked

Annonce
Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Debat

Fødevarer kan blive en mangelvare

Annonce