Annonce
Debat

Kronik: Kampen mod Lukashenko - Anerkend Belarus’ legitime eksil-regering nu

Debat For abonnenter

Kikset og uværdigt

Lad os være ærlige. Naturligvis mener det socialdemokratiske folketingsmedlem Annette Lind ikke, at forsvarsminister Trine Bramsen (S) bør have en medalje for, at hun arbejdede en søndag. Hun har godt nok ikke pure afvist det – al den stund hun faktisk ikke ønsker at tale om hendes udtalelse, der faldt i forbindelse med et samråd i Forsvarsudvalget om evakueringen af danske statsborgere og samarbejdspartnere fra Kabul. Men der er næppe noget medlem af Folketinget - endsige resten af befolkningen - der ved deres fulde fem mener, at nogen som helst minister skal have nogen som helst medalje alene for at passe sit arbejde. Udtalelsen fra Annette Lind gjorde hende dog helt fortjent til weekendens "Komiske Ali" på de sociale medier, hvor hun måtte stå model til lidt af hvert.

Debat

Nej, cigaretter og snus hænger ikke sammen med at dyrke sport

Rygning er fortsat meget udbredt blandt unge. Kigger man på tallene fra Kræftens Bekæmpelse og tæller runde tal, så er det cirka hver 10. mellem 15 og 17 år, der ryger. Og går man op til de lidt ældre mellem 18 og 24 år, så er det hver femte.

Debat For abonnenter

Anders Samuelsen: Løkkes comeback skaber panderynker både i blå og rød blok

Undervurdér aldrig Lars Løkke. Manden har overlevet de mest ufattelige mediestorme, egne svagheder og et hav af politiske fjender. Ikke bare én gang, men igen og igen og igen.

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Spiser du mindre kød og producerer du mindre affald? Jeg tillader mig at tvivle

Debat

Klumme: Den forunderlige og guddommelige pause

Vi kender det alle sammen. Man har været en tur i haven med hækkesaksen og har været i gang i et par timer. Sveden pibler frem på panden. Pulsen pumper, som var man midt i en mild workout. Man er lidt over halvvejs med hækken og har gjort sig fortjent til en pause.

Debat

Debat: Digitale sundhedstilbud kan ikke erstatte den lokale læge og det lokale apotek

Annonce
Debat

Debat: Ingen vinder på at blive tvunget ind i et rigidt barselssystem

Debat: Er spørgsmålet om øremærket barsel egentlig familiepolitik eller ligestillingspolitik? For os i Det Konservative Folkeparti er vi ikke i tvivl. Barsel er familiepolitik. Og det er familien, som skal afgøre, hvad der er bedst for dem og deres børn. Det skal hverken EU eller vi politikere blande os i. For os er det ikke noget mål i sig selv, at mænd og kvinder skal tage lige meget barsel. Målet må være at familien selv fordeler, hvem der skal tage barslen. Det er trist, at vi er nået dertil, at samfundets og politikernes mål for ligestilling går forud for friheden til den enkelte og familierne. Men vi skal også lige huske på, at bare fordi nogle politikere og EU beslutter at øremærke barsel til far, betyder det ikke, at han får ret til løn under barsel pr. automatik. Nej han får ret til barselsdagpenge. Hvilket han sådan set allerede har i dag.

Debat

Redaktørens stol: Nyhedsbrevet Dagens Danmark står tidligere op

Debat

Forsvarsministeren: En soldateruddannelse skal åbne døre

Debat: Det er ingen hemmelighed, at danske soldater er blandt de dygtigste inden for deres felt. Vi kan være stolte af den respekt, partnere og allierede har for de danske soldaters faglighed, samarbejdsevner og menneskelige egenskaber. Det skal vi være stolte af.

Annonce
Debat

Kronik: Nederlag for USA og Nato - en tragedie for Afghanistan

Ligesom Sovjet måtte opgive efter 10 år, så har USA og Natos nederlag stået klart siden 2010, da den første exitstrategi blev lagt. Danmark forlod Afghanistan i 2013 efter 12 års krig, som har kostet 20 milliarder kroner og 43 danske soldaters liv. I 2017 sendte Danmark igen soldater til Afghanistan, fordi regimet var ved at miste kontrollen.

Debat

Grædemuren og byudvikling er ikke hinandens modsætninger

Debat

Debat: Nu skal vi lave tiltag og finde de langsigtede løsninger for danske høner

Debat: Situationen med høner, der har skader på brystbenet, optager mange og med rette. Vi skal ikke acceptere, at sådanne skader sker i så stort et omfang som en undersøgelse fra Københavns Universitet (KU) har dokumenteret.

Debat

Derfor stemte jeg for budgettet

Annonce
Debat

Debat: Tomme tønder buldrer mest

Debat: Denne avis' politiske redaktør begik 13. september en såkaldt politisk analyse af de borgerliges forhold til forsvarsministeren. Skarpsindigt vurderer skribenten, at de borgerlige partier jagter ministeren. Det er der absolut intet nyt i.

Leder For abonnenter

Gider du heller ikke paneldebatter og valgplakater, så læs med her

Debat

Debat: Regeringen nøler stadig med at investere i grønne hænder

Debat: Regeringen skal til at sætte fart på arbejdet med at få bedre rammer, der kan sikre, at flere unge motiveres til at tage en erhvervsuddannelse. Sker det ikke, får Danmark problemer med at sikre tilstrækkeligt med mennesker til at skabe den grønne omstilling, der er så vigtig for vores samfund. Udfordringen er enorm. Og samtidig skylder vi at sætte massivt ind for at hjælpe de 45.000 unge uden uddannelse eller job – dem skal vi ikke bare give op på.

Annonce
Debat

Michelin-stjerneregn gavner Danmark

Debat

Debat: Mens Danish Crown fodrer klimakrisen, forsøger de at narre os til at tro, at deres kød er bæredygtigt

Debat: Rigtig mange danskere vil gerne forbruge mere bæredygtigt og tage mere hensyn til klimaet, når de køber ind og sætter mad på bordet. Men selv den mest dedikerede og klimabevidste forbruger risikerer at blive efterladt i en tilstand af dyb forvirring over den jungle af bæredygtighedsmærker, de møder i supermarkedet.

Debat

Kronik: Vi skal turde stole på vores værdier og samarbejde i EU

Hvis ikke EU fandtes, skulle det opfindes!, siger nogle af mine kolleger tit som kæk indledning til en af de endnu alt for sjældne debatter om Danmark og EU.

Debat

Pasningsproblematik i Tvis skal løses

Debat

Debat: Blå bloks landbrugsudspil er rent klimabluff

Debat: Mere end 60 møder og 700 besvarede spørgsmål. Så lang tid tog det, før Venstre og resten af blå blok kom på banen med deres ønsker til landbrugsforhandlingerne. Det er godt, at de endelig har bekendt kulør. Jeg mener dog, at det er et rent klimabluff, at de kalder deres landbrugsudspil for ”grønnere end regeringens”.

Debat

Debat: Der mangler milliarder til cykelstierne

Debat: I disse dage forhandler partierne bag finansloven for 2021 om udmøntning af den kommunale cykelstipulje. Cykelstipuljen er på 150 mio. kr. Det er meget tilfredsstillende, at der endnu engang er udsigt til at cyklismen løftes. Det er der nemlig i den grad behov for, hvis vi for alvor skal gøre (cykel)trafikken mere grøn og bæredygtig.

Debat

Debat: Alt arbejde er værdigt, men ikke alt lige spændende

Debat: Replik til Mette Pugflod og artiklen "Filosofiuddannede Mette har været på dagpenge i to år: - Ny reform kan tvinge mig til at tage et rengøringsjob og give mig et dårligere liv":

Debat

Manglen på hænder truer vores kernevelfærd på ældreområdet

Debat For abonnenter

Meningsmager Marianne Lyngby Pedersen: Vi behandler de frivillige mere og mere som ansatte

Vi har lige haft hestemarked i Hammel. Med tivoli, kræmmere, øltelte, kapsejlads og havefeststemning i store mængder. Hammel Hestemarked er en tradition, og der været afholdt hestemarked i Hammel i 49 år, undtaget coronaåret 2020. Markedet er kommunens største begivenhed med op til 52.000 besøgende.

Annonce
Annonce
Debat

Debat: Tillid til landbrugstoppen?

Debat: I nok et propagandistisk indlæg her i avisen om dansk landbrugs angiveligt positive rolle i en verden med fortvivlende ødelæggelser af naturgrundlaget for alt levende - giver en række (fortrinsvis unge) venstre-politikere den i rollen som forfulgte uskyldigheder (”Landbrugets fremtid”, 29/8).

Debat

Kræv 600 millioner kroner til Holstebrovej

Debat

Debat: Akut behov for international kvalificeret arbejdskraft

Debat: Endnu en trist rekord. For tredje måned i streg slog serviceerhvervenes meldinger om mangel på arbejdskraft rekord i august. Mange brancher er hårdt ramt, herunder transport, industri og ikke mindst bygge- og anlægsbranchen, hvor hele fire ud af ti virksomheder står og mangler arbejdskraft nu og her. Særligt hotellerne er i knæ. 80% af Danmarks hoteller mangler ansatte til den daglige drift. Tallene taler for sig selv – det er dybt alvorligt.

Annonce
Debat

Vi ses til opstillingsmødet, ikke?

Debat For abonnenter

Kommissionsformand præsenterede os for skønmaleri om EU

Ingen statschef opremser de forgangne 12 måneders fejltagelser, når vedkommende holder en årlig tale om nationens tilstand. Nu er Ursula von der Leyen ganske vist ikke statschef, men kun formand for EU-Kommissionen. Men heller ikke hos hende var der plads til kritik endsige selvkritik, da hun onsdag beskrev unionens tilstand.

Debat

Debat: Retten til dagpenge - Hvorfor skal de unge igen betale prisen?

Debat: Er de nyuddannede dovne hunde, som kun vil tage et arbejde, hvis man skærer deres dagpenge markant ned? Det skulle man til at tro, når regeringen foreslår, at de nyuddannedes dagpengeperiode skal ned på et år, og ydelsen sænkes til 9.500 om måneden. Men de unge er langtfra dovne. Vi taler om en topmotiveret og flittig ungdomsårgang, hvor 94 procent af vores studentermedlemmer har haft studiejob, og som gerne hurtigt vil have deres første job efter uddannelse.

Debat

Ældrepleje med et omsorgsgen

Debat

Debat: Barselsaftale er et angreb på familien

Debat: Familien er kernen i det danske samfund. Det er familien, som vi har bygget vores hverdag, vores kultur og vores traditioner op om.

Debat

Kronik: Lav asyl- og flygtningepolitikken både rimelig og langsigtet

Desperationen er stor i Afghanistan, efter Talibans magtovertagelse. Det er helt forståeligt. Lige så forståeligt er det, at situationen har givet anledning til en ny dansk debat om vores internationale ansvar i forhold til at modtage flygtninge.

Annonce