Ausumgaard lukker madkoncept

Der var godt fyldt da Ausumgaard lukkede dørene op for Madsamling tilbage i januar måned. Arkivfoto: Morten Stricker.

Ausumgaard lukker madkoncept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter mindre end et år lukker konceptet Madsamling på landsplan. Det går blandt andet ud over Ausumgaard, der siden januar har været Madsamlingsvært i lokalområdet.

Hjerm: Torsdag i næste uge bliver sidste gang man kan hente lokaltproducerede fødevarer på Ausumgaard. Konceptet Madsamling, der åbnede på Ausumgaard i januar, lukker permanent ned i hele Danmark på grund af for lav omsætning på landsplan.

- Vi er helt vildt ærgerlige over det, siger Maria Lundgaard-Karlshøj fra Ausumgaard.

- Det er aldrig sjovt, når det ikke er noget, man selv har valgt.

Vi vil gerne arbejde på at udvikle en lokal udgave, hvor producenterne her fra området kan være med.
Maria Lundgaard-Karlshøj, Ausumgaard

Faste kunder

Det er ikke mange år siden, at det franske koncept Madsamling åbnede i Danmark. I al sin enkelthed går projektet ud på, at man gennem en hjemmeside bestiller ost, æg, grøntsager, vin, øl, fisk, kød og meget andet fra lokale fødevareproducenter indenfor 150 kilometer fra madsamlingsstedet. Og en gang om ugen tager man så ud til madsamlingsstedet og henter sin bestilling, hvor man også kan få sig en snak med producenterne. På den måde sikrer man et bedre miljø, i og med at alt er lokalt dyrket, samt at producenter lever op til en række krav.

Madsamling på Ausumgaard har omkring 600 medlemmer, og gennemsnitligt mellem otte og 20 bestillinger om ugen.

- Vi har ikke haft en mega omsætning her, men vi har tænkt, at det skulle have en chance, for vi ved fra erfaring, at det tager tid at løbe sådan noget i gang. Men vi havde faste kunder, der alle er meget kede af, at vi nu skal lukke ned, siger Maria Lundgaard-Karlshøj.

Ausmgaard-folkene håber nu, at det vil lykkes at etablere et andet koncept lignende Madsamling, selvom der endnu ikke er noget konkret på tegnebrættet.

- Vi vil gerne arbejde på at udvikle en lokal udgave, hvor producenterne her fra området kan være med. Vi vil jo gerne formidle lokale fødevarer, som vi også selv er en del af, så vi har selv nogle idéer, og så må vi se, hvad der er af muligheder, siger Maria Lundgaard-Karlshøj.

Madsamling på Ausumgaard har kørt siden januar med mellem 12-14 lokale producenter, heriblandt Ausumgaard selv, samt Venø Kartofler og Lam, Bageriet Max og Ostemesteren i Struer. Sidste madsamling vil finde sted torsdag 18. oktober.

Ausumgaard lukker madkoncept

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce