Bodil Kaalund er død

Bodil Kaalund i midten er død, 86 år. Foto: Johan Gadegaard.

Bodil Kaalund er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirkekunstneren og æresborger i Lemvig, Bodil Kaalund er død, 86 år

Kgs. Lyngby/Lemvig: Kirkekunstneren Bodil Kaalund, som er en af Lemvig Kommunes æresborgere, døde torsdag efter længere tids svagelighed, 86 år.

Bodil Kaalund fik sin tilknytning til Lemvig, da hun blev valgt til at udsmykke Lemvig Kirke. Det gav hende en tilknytning til byen og dens borgere, og det blev baggrunden for, at en kreds af borgere ville lave et Bodil Kaalund Museum med udgangspunkt i de illustrationer, hun havde lavet til Bibelen.

Det blev så til Museet for religiøs Kunst, men stadig med Bodil Kaalund som hovedperson. Hun har gennem årene skaffet mange fremtrædende kunstner etil at udstille på Museet for Religiøs Kunst, og i forbindelse med Lemvigs byjubilæum for nogle år siden, forærede hun kommunen et værk, som hænger på rådhuset.

Bodil Kaalund boede i Kgs. Lyngby.

I forbindelse med Bodl Kaalunds død skriver formanden for Museet for Religiøs Kunst, Michael Böss:

"Bodil Kaalund var en stor kunstner, kulturpersonlighed og formidler af grønlandsk kunst. Hendes kunst havde stor spændvidde, men udstrålede især hendes ønske om at vise det skabte livs skønhed og storhed i hverdagsagtige små ting og scener. Hendes største bedrift som kunstner var arbejdet med at illustrere den autoriserede Bibel, som blev udgivet i 1992. De 159 akvareller udgjorde fra 1994 grundstammen i Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, som blev skabt på initiativ af lokale ildsjæle, der havde mødt hende under hendes arbejde med renoveringen af Lemvig Kirke. Mange af motiverne på hendes bibelske akvareller havde hun hentet fra Limfjordsegnen og Vesterhavet. Derfor vil hendes navn for fremtiden være knyttet til denne del af landet, som hun knyttede så stærke bånd til og fortsatte med at vende tilbage til lige til sin død."

Bodil Kaalund er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce