Ny forening vil have ulven helt ud af Danmark

Lis Rytter understreger at foreningen ikke opfordrer folk eller kommende medlemmer til selv at tage affære over for ulven. Arkivfoto.

Ny forening vil have ulven helt ud af Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 9. april vil foreningen Ulvefrit Danmark holde stiftende generalforsamling. Målet er klart. Ulven skal ikke have plads i den danske natur.

Nordvestjylland: Ulven har ingen plads i Danmark, og der er en god grund til, at den blev udryddet for omkring 200 år siden.

Sådan siger Lis Rytter, der er en af initiativtagerne til en forening Ulvefrit Danmark, hvis formål er at sikre, at ulven ikke får fast base i Danmark:

- Jeg bor selv i det østjyske, men det afholder mig ikke fra at være bekymret over den udvikling, vi ser. Ulven vil formere sig, og den vil sprede sig yderligere, siger Lis Rytter.

Hun fortæller, at hun sammen med flere lokale midt- og vestjyder vil holde stiftende generalforsamling den 9. april i Ørnhøj Minihal.

(Opdatering: Mødet er blevet flyttet til 16. april klokken 19.30)

En af dem, der har meldt sig under fanerne, og som vil deltage i den stiftende generalforsamling er Annette McWhans fra Torsted mellem Holstebro og Ringkøbing.

Her har familien selv haft ulven inde på dens grund, og hun føler sig ikke tryg ved at have ulve rendende i naturen trods forsikringer om, at ulven ikke er farlig for mennesker:

- Jeg synes bestemt ikke, det er trygt, og det er bestemt ikke fremmende for glæden ved at bo i et naturskønt område.

- Læg dertil, at det går ud over landmænd og dyr, siger Annette McWhans.

Stor forståelse

Lis Rytter understreger, at foreningen ikke opfordrer folk eller kommende medlemmer til selv at tage affære over for ulven:

- Vi skal være en interesseorganisation, der skal forsøge at påvirke politikerne, så vi kan komme af med ulven og sikre os, at den ikke får plads i den danske natur igen, siger hun.

Selv har hun ingen erfaringer med ulve:

- Men jeg har stor forståelse for dem, der er utrygge. Det gør stort indtryk, når man hører, at folk ikke tør lade deres børn gå alene i skoven og er bange for at lade dem lege ude, siger Lis Rytter.

Hun ved ikke, hvor mange, der vil komme til den stiftende generalforsamling:

- Jeg har skrevet rundt til forskellige mennesker for at starte initiativet op, og det har ikke været vanskeligt at få folk med ind til nu. Jeg oplever, at der er rigtig mange, der bakker op om initiativet.

Ny forening vil have ulven helt ud af Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce