Maren har fået sin egen app: Kan nu "trylles frem" i mørke

Fra klokken 21.00 til klokken 10.00 er "Kvinde på kærre" ikke synlig, men det vil Bo Kalvslund lave om på ved hjælp af teknologi. Arkivfoto

Maren har fået sin egen app: Kan nu "trylles frem" i mørke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En HHX-lærer har udviklet en app til telefonen, så Maren fremover også kan opleves i hendes sædvanlige omgivelser, når hun er sunket ned i jorden.

Holstebro: Da det i 2009 blev besluttet, at "Maren å æ Woun" skulle nedsænkes i en elevator for at beskytte den værdifulde skulptur imod hærværk, var der blandt andet én, som havde en god idé til, hvordan man kunne bevare synet af Maren, selvom hun tog elevatoren ned.

Bo Kalvslund arbejdede dengang ved Søren Andersen Arkitekter i Holstebro, som stod for at komme med forslaget om elevatoren og tegne den. Dengang var det på tale blandt ham og hans kolleger at lave et slags hologram af skulpturen, men den ambitiøse idé forblev i skuffen.

Teknologiske fremskridt har dog gjort, at 51-årige Bo Kalvslund nu har fuldført idéen, om at lave en slags interaktiv Maren. Den ikoniske skulptur kan nu fremkaldes på mobiltelefonen, når den ellers er nedsunket i jorden.

Teknologien bliver kaldt "augmented reality", og det går ud på at kombinere fysisk data med den virtuelle verden. Det betyder, at man kan få Maren frem på sin telefonskærm i hendes vante omgivelser, og gå rundt om hende, som var hun der i virkeligheden. Det gøres ved at scanne området hvor Maren står med app'en, når hun er nede under jorden. Teknologien er den samme som bliver brugt i de populære Pokemon-spil til telefonen.

- Jeg synes, at det var et sjovt projekt. Maren er jo et ikon her i Holstebro, og det er sjovt, at hun har det her med, at hun forsvinder ned i jorden om aftenen, siger udvikler Bo Kalvslund, som til dagligt underviser i infomatik på UCH.

Ikke for pengenes skyld

Det har i alt taget cirka 14 dage for Bo Kalvslund at udvikle både app og 3D-modellen af Maren. Den kan købes på app-store til 25 kroner, men det er langt fra på grund af pengene at Bo Kalvslund har lanceret den virtuelle Maren.

- Jeg regner ikke med, at det bliver en bestseller. Motivationen var helt klart, at det var sjovt at arbejde med, siger Bo Kalvslund, som udgav app'en for to uger siden.

Han har endnu ikke fået tal på, hvor mange der har købt "Kvinde på Kærre - Giacometti", som han har døbt app'en. Den er tilgængelig på app store, hvis man har det nyeste styresystem på sin iphone.

Maren har fået sin egen app: Kan nu "trylles frem" i mørke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce