Lysfirma begæret konkurs af Skat

- Medarbejderne er opsagt, men vi arbejder ihærdigt på at få genetableret arbejdspladserne og den fortsatte drift, siger Neoline-direktør Jens Hedegaard. Arkivfoto

Lysfirma begæret konkurs af Skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro-firmaet Neoline, der lever af at udvikle energivenlige LED-løsninger, har oparbejdet en samlet gæld på cirka 18 millioner kroner.

Holstebro: Neoline A/S, hvis el-besparende pærer og lysstofrør har fået masser af omtale og var spået en lys fremtid, er taget under konkursbehandling.

Det er de danske skattemyndigheder, der har begæret Holstebro-firmaet konkurs 28. august.

Selskabets samlede gæld udgjorde 18 millioner kroner ved udgangen af 2017, og det har ikke flyttet sig nævneværdigt siden, oplyser Advokathuset Funch & Nielsen P/S i Skive, der er udpeget som kurator for konkursboet.

- Men der er posteringer frem og tilbage til moderselskabet, så gælden ser højere ud, end den reel er, siger advokat Bjarne Korsgaard fra Funch & Nielsen.

Således viser 2017-regnskabet et tilgodehavende på ikke mindre end 9,5 millioner kroner i moderselskabet Neoline Group ApS. Desuden er rettighederne til en ny produktgruppe solgt til moderselskabet med en fortjeneste på 3,1 millioner kroner, og endelig har moderselskabet stillet et rente- og afdragsfrit lån på tre millioner kroner til rådighed frem til 31. december 2018. Der er tale om såkaldt ansvarlig lånekapital, det vil sige, at långiver i tilfælde af virksomhedens opløsning påtager sig at vente med at få sit tilgodehavende, indtil alle andre kreditorer har fået deres.

Det er et sammenfald af flere omstændigheder. Vores satsning i Tyrkiet er slået helt fejl.
Direktør Jens Hedegaard, Neoline A/S.

Satsning i Tyrkiet slog helt fejl

Neolines bruttofortjeneste er på et år reduceret med 76 procent, og et overskud på 2,6 millioner kroner i 2016 er vendt til et underskud på 1,1 millioner kroner i 2017.

Hvad er der gået galt?

- Det er et sammenfald af flere omstændigheder. Vores satsning i Tyrkiet er slået helt fejl. Valutakollapset i august betød, at alle vores ordrer dernede blev aflyst. De var tilbudt med eksportkredit, så da Danmarks Eksportkredit trak sig ud, tabte vi 3,5 millioner kroner dernede, fortæller direktør Jens Hedegaard, der ejer en tredjedel af lys-firmaet.

Samtidig har det tæret på kapitalberedskabet, at der har været brugt en del ressourcer på udvikling af produkter og på opdyrkning af nye markeder.

- Vi satte gang i Tyskland i starten af året og havde forventet, at omsætningen var kommet tidligere, siger Jens Hedegaard.

Forsøger at videreføre aktiviteterne

De seks ansatte i Holstebro er opsagt, men der gøres lige nu et forsøg på genetablere de lokale arbejdspladser og den fortsatte drift.

- Vi arbejder meget ihærdigt på at videreføre aktiviteterne i moderselskabet. Jeg håber, vi lykkes - primært på baggrund af satsningen i Tyskland, hvor der er et marked for vores produkter. Vi har et helt unikt produkt med et trådløst system, der betyder, at der er meget lave installationsomkostninger, fordi vi ikke skal ud og trække kabler, siger Jens Hedegaard.

Neoline producerer blandt andet LED-lysstofrør og el-besparende pærer til gadelamper. Selskabet har tidligere holdt til i Nupark, men flyttede for et par år siden til større lokaler på Lægårdvej i forbindelse med, at man samlede produktionen i Holstebro.

I de første år outsourcede Neoline produktionen til blandt andet Kina, men kvaliteten var ikke god nok, og derfor tog selskabet arbejdet hjem igen. Neoline A/S havde i en kort periode - i ni måneder - den kendte erhvervsmand Peter Forchhammer med i bestyrelsen, men han fratrådte for godt et år siden. Han forklarede dengang til avisen, at der var noget nyt på vej, og hans navn kunne være en hindring.

Lysfirma begæret konkurs af Skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce