Køkkenfirma værdisættes til en milliard kroner - direktøren kan score 68 millioner

Direktør Ole Lund Andersen står til at tjene op til 68 millioner kroner på børsnoteringen af TCM Group senere på måneden. Foto: Jens Bach

Køkkenfirma værdisættes til en milliard kroner - direktøren kan score 68 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TCM Group har allerede modtaget tilsagn om at kunne afsætte halvdelen af aktierne. Direktøren kan score 68 millioner.

Tvis: Køkkenkoncernen TCM Group, der blandt andet ejer Svane Køkkenet, sigter efter en markedsværdi i niveauet 900 til 1050 millioner kroner, når selskabet senere i denne måned går på børsen. Det oplyser selskabet i et børsprospekt mandag.

Udbuddet omfatter syv millioner eksisterende aktier, og koncernen har modtaget tilsagn fra flere investeringsselskaber om at købe op til 3,5 millioner aktier i selskabet. Det vil forgylde selskabets topledelse med et stort tocifret millionbeløb til deling.

Alene topchef Ole Lund Andersen står til at indkassere op til 68 millioner kroner på et incitamentsprogram, der udløses med børsnoteringen. For topchef Ole Lund Andersen giver programmet en kontant udbetaling på 68,1 millioner kroner, hvis afregningskursen lander i toppen af udbudskursintervallet på 90-105 kroner. Lander afregningskursen i bunden, bliver betalingen på knap 53,6 millioner kroner. Finansdirektør Mogens Elbrønd Pedersen vil modtage mellem 3,6 og 4,5 millioner kroner, mens driftsdirektør Karsten Rydder Pedersen kan glæde sig til en udbetaling på mellem 10,7 og 13,6 millioner kroner. Bestyrelsesformand Sanna Mari Suvanto-Harsaae vil ved den laveste afregningskurs modtage knap 1,8 millioner kroner og i bedste fald næsten 2,3 millioner kroner ved højeste afregningskurs. Endelig står en gruppe øvrige medarbejdere i koncernen til at samlet modtage mellem 5,9 og 7,5 millioner kroner. Ifølge Sanna Mari Suvanto-Harsaae, der er bestyrelsesformand i TCM Group, er det en helt normal procedure, at ledelsen får udbetalt de store millionbeløb i forbindelse med børsnoteringen. - Det er meget normalt, at man ikke udbetaler udbytte, når man kommer på børsen så sent på året. Det var en anden sag, hvis man kom på børsen tidligere på året, siger hun til Ritzau Finans. - Ledelsen har investeret sine egne penge og købt aktier og warrants, og så har man valgt, at det er bedst - givet det store ejerskab, at afslutte warrantsprogrammet (i forbindelse med børsnoteringen, red.). Det har ikke været mulig at få en kommentar fra direktør Ole Lund Andersen. Dog udtaler han følgende i en pressemeddelelse: - Dagen i dag er en milepæl for TCM Group, og den markerer begyndelsen på en ny og spændende rejse. I løbet af de seneste knap ti år har vi udviklet TCM Group til en førende køkkenproducent i Skandinavien med en stærk brand-portefølje, der bygger på innovativt dansk design og dansk produktion. Hos TCM Group er vi fast besluttet på at fortsætte den lønsomme vækst og udvikling af vores virksomhed.

 
Det er meget normalt, at man ikke udbetaler udbytte, når man kommer på børsen så sent på året. Det var en anden sag, hvis man kom på børsen tidligere på året.Sanna Mari Suvanto-Harsaae, der er bestyrelsesformand i TCM Group. 

 

 

 

Køkkenfirma værdisættes til en milliard kroner - direktøren kan score 68 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce