Ejerne kan trække 200 millioner kroner ud af Actona

Lars Larsen, Torben Villadsen og de to øvrige ejere af Actona, har grund til at være glade. Arkivfoto: Morten Stricker

Ejerne kan trække 200 millioner kroner ud af Actona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det giver ingen rente at have penge stående på en bankbog. Derfor har ejerne trukket 200 millioner kroner ud af Actona, der dog ikke lider nød. Det seneste år har firmaet fået 35 flere ansatte.

Tvis: Actona er en givtig forretning for Lars Larsen og de tre medejere, der er direktører på virksomheden i Tvis. Det kan alle forsikre sig om ved at bladre i det regnskab, som via CVR-registreret blev offentliggjort i fredags.

Som Dagbladet kunne skrive i oktober sidste år, blev overskuddet i regnskabsåret, der sluttede den 31. august, på 100 millioner kroner før skat. Hvilket umiddelbart kun var en lille smule bedre end i det foregående regnskab, hvor overskuddet var på 98 millioner kroner. Men på grund af en regnskabsomlægning, var de 98 millioner kroner tjent på 14 måneder, så var sidste årets overskud tjent på de traditionelle 12 måneder.

Noget der ikke fremgik af den regnskabsmeddelelse, som Actona sendte ud i efteråret var, at der på det seneste er trukket 200 millioner ud i udbytte.

Pengene er dog ikke røget ind på ejernes private bankbøger, men ind i holdingselskabet A.C. Holding, som Lars Larsen og de tre direktører ejer sammen.

- Actona har haft en masse likvider, som ikke blev brugt, og som ikke giver rente at have stående i banken. Derfor er de trukket ud i holdingselskabet, hvor de kan investeres i værdipapirer eller noget andet, siger Torben Villadsen, der er administrerende direktør og en af medejerne af Actona, hvor Lars Larsen ejer 90 procent, mens Torben Villadsen og to andre direktører ejer ti procent.

Actona lider dog ingen nød af den grund, forsikrer Torben Villadsen.

- Det vigtigste for os, er, at Actona har de penge der er behov for, og det har vi overhovedet ingen bekymringer om, siger han.

Historisk høj ordreindgang

Siden regnskabsmeddelelsen i oktober har udviklingen dog langtfra ligget stillet i Tvis.

Actona er blevet lagt sammen med den tidligere Horsens-virksomhed Interstil, og det har betydet 35 flere ansatte på adressen på Smedegårdvej, hvor man lige nu har yderligere fem stillinger, som man forsøger at få besat.

- Vi har også haft en høj, organisk vækst. Derfor er vores ordreindgang lige nu på et historisk højt niveau, siger Torben Villadsen, der i forbindelse med regnskabsmeddelelsen i oktober allerede dengang angav en stor ordreindgang som årsagen til det gode regnskab.

- Og det er bare forsat. Så det ser rigtigt godt ud, siger Torben Villadsen.

Som følge af, at Actona er blevet større, vokser antallet af elever også, når man i løbet af foråret tager ti nye elever og trainess ind.

- Vi har et større behov for at have en naturlig fødekæde af medarbejdere, og vi har i mange år haft fokus på, at uddanne vores egen ansatte, derfor tager vi lige nu lidt flere ind, siger Torben Villadsen.

Lige nu er der 19 elever og trainess i virksomheden. Der arbejder i alt 250 ansatte i den danske del af Actona, mens der ved regnskabsafslutningen i august var 218.

Actona omlagde sidste år sit regnskab, så regnskabsåret nu er fra 1. september til 31. august, så det følger regnskaberne i Lars Larsens øvrige regnskaber, hvilket blandt andet omfatter Jysk, Ide-Møbler, Ilva, Bolia, Sengespecialisten samt en stribe andre virksomheder.

Lars Larsen overtog Actona i april 2015, efter at grundlægger - og Lars Larsens personlige ven - døde i december 2014.

Ejerne kan trække 200 millioner kroner ud af Actona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce