Annonce
Navne

Peter sagde farvel til topjob sidste år: Nu vender han tilbage til bankverdenen

Peter Bækkelund Rasmussen bliver ny afdelingsdirektør i Sparekassen Thy i Herning fra 26. august. Foto: Morten Stricker
Peter Bækkelund Rasmussen begynder 26. august som afdelingsdirektør i Sparekassen Thy i Herning. Han fandt ud af, at han ikke var færdig med at arbejde med penge og kreditter.

Holstebro: I sensommeren 2018 sagde Peter Bækkelund Rasmussen farvel til sit topjob i Vestjysk Bank.

Efter 30 år i banksektoren havde han lyst til at prøve sig selv af og mærke efter, hvordan arbejdslivet skulle udvikle sig.

Første stop var fire måneder som hotelmanager i de østrigske alper. Han og hustruen Pia Rasmussen styrede hotellet og en masse engagerede unge mennesker. Det var en meget spændende og lærerig tid.

I første omgang var parret klar til et nyt udlandseventyr på mere permanent basis. Men i sidste ende opgav de at investere i en bolig i Toscana. Holstebro og Vestjylland vandt. Pia Rasmussen arbejder igen som konsulent, hvor hun blandt andet arbejder for Holstebro Kommune.

Nu har 52-årige Peter Bækkelund Rasmussen også fået sin jobmæssige fremtid på plads. I løbet af de seneste par måneder er der blevet drukket en del kaffe med folk fra det store netværk. Han har ikke lagt skjul på, at han var klar til at prøve noget andet end finanssektoren, hvis muligheden viste sig.

Annonce

Nye muligheder

Men i sidste ombæring er det endt med, at han vender tilbage til banken. Det nye titel bliver afdelingsdirektør i Sparekassen Thy i Herning, hvor han begynder 26. august.

- Jeg havde en anden mulighed på hånden, da jeg fik chancen for at komme til Sparekassen Thy. Jo længere tid der gik, fandt jeg ud af, at jeg var klar til et nyt bankjob. Jeg kommer til at arbejde med ledelse og skal være med til at udvikle afdelingen i Herning. Jeg skal i gang med at opbygge et netværk i Herning. Jeg glæder mig meget til at komme i gang, siger bankdirektøren, der igen planlægger at købe bolig i Holstebro-området og pendle til arbejdet i Herning.

- Jeg har været væk fra banken i ni-ti måneder, så hvis jeg skal tilbage, skal det være nu, siger Peter Bækkelund Rasmussen.

Han glæder sig også til en ny håndboldsæson, hvor han har opgaven som speaker til mange ligakampe i TTH Holstebro. Første kamp er allerede i weekenden, hvor TTH Holstebro møder de tyske mestre fra Flensburg-Handewitt i Skjern.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce