x
Annonce
Holstebro

Ulveangreb: Igen er der klippet hul i hegnet ved Storålam

Kim Møller fra ulvetracking.dk fortæller, at han onsdag formiddag fandt et hul i hegnet ved en fårefold, der tilhører Storålam. Foto: Kim Møller/ulvetracking.dk

Der er igen klippet hul i hegnet ved fårefold, som tilhører Storålam. Denne gang var der tale om en tom fårefold, fortæller Kim Møller fra Ulvetracking Danmark. Fåreavler Jørgen Blazejewicz fortæller, at de også har oplevet en låge, der stod

ULFBORG: Igen er der klippet hul i en fårefold, som tilhører Storålam. Denne gang var der dog tale om en tom fårefold. Det viser en video, som Ulvetracking Danmark har lavet. Det bliver bekræftet af Jørgen Blazejewicz.

- Jeg er 99 procent sikker på, at det er vores fold, men det er en syg form for humor, at der er nogen, som sådan klipper i indhegningen, siger Jørgen Blazejewicz, som tidligere har haft en række dokumenterede ulveangreb på sine får i området omkring Stråsø Plantage.

Han fortæller samtidig, at Storålam senere på året skal have får i folden, så den skal laves. Han fortæller samtidig, at det ikke er første gang Storålam oplever, der er nogen, som piller ved deres folde.

- Et par uger efter, at vore får blev angrebet, oplevede vi, at der var en låge ind til en fold med 80 dyr, der stod åben, siger fåreavleren.

Han fortæller samtidig, at det ikke giver mening, at lågen stod åben, fordi strømkablerne, der er en del af ulvesikringen, stadig sad, som de skulle.

- Hvis vi skulle have været ind i folden, havde vi fjernet strømkablerne, så vi kunne komme ind, siger Jørgen Blazejewicz.

Han undrer sig over, hvordan der igen kan være hul i deres fold, selvom han endnu ikke har set hullet, Kim Møller har fundet.

- Vi har nogle gange oplevet, at krondyr-kalve hopper ind i hegnet, hvis de bliver adskilt fra deres mor, men det giver jo ikke et helt lige et hul på 80 gange 60 centimeter, siger Jørgen Blazejewicz.

Annonce
Hullet er ifølge Kim Møller klippet med en skævbider. Det er omkring seks meter langt og ligeså bredt som et fag mellem to pæle i hegnet. Foto Kim Møller/ulvetracking.dk

Ubehageligt

Fra Ulvetracking Danmark, som har lavet videoen og opdaget hullet i hegnet, fortæller Kim Møller, at han synes, det er ubehageligt, at der er nogen, som klipper huller i hegnet.

- Jeg ved simpelthen ikke, hvem det er, men det er noget, der skal stoppe, for det er ikke noget, der passer på sådan et lille samfund som vores, siger Kim Møller, som er medieansvarlig ved Ulvetracking Danmark.

Han fortæller, at der i Ulfborg selvfølgelig er uenigheder om ulven, men at man alligevel skal kunne hjælpe hinanden.

- Om det er ulvetilhængere eller ulvemodstandere ved jeg ikke, men det ligner ikke noget, at man sådan klipper huller i indhegningen. Her var det heldigvis en tom indhegning, men det er alligevel for galt, siger Kim Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce