Annonce
Holstebro

Ulveangreb: Igen er der klippet hul i hegnet ved Storålam

Kim Møller fra ulvetracking.dk fortæller, at han onsdag formiddag fandt et hul i hegnet ved en fårefold, der tilhører Storålam. Foto: Kim Møller/ulvetracking.dk

Der er igen klippet hul i hegnet ved fårefold, som tilhører Storålam. Denne gang var der tale om en tom fårefold, fortæller Kim Møller fra Ulvetracking Danmark. Fåreavler Jørgen Blazejewicz fortæller, at de også har oplevet en låge, der stod

ULFBORG: Igen er der klippet hul i en fårefold, som tilhører Storålam. Denne gang var der dog tale om en tom fårefold. Det viser en video, som Ulvetracking Danmark har lavet. Det bliver bekræftet af Jørgen Blazejewicz.

- Jeg er 99 procent sikker på, at det er vores fold, men det er en syg form for humor, at der er nogen, som sådan klipper i indhegningen, siger Jørgen Blazejewicz, som tidligere har haft en række dokumenterede ulveangreb på sine får i området omkring Stråsø Plantage.

Han fortæller samtidig, at Storålam senere på året skal have får i folden, så den skal laves. Han fortæller samtidig, at det ikke er første gang Storålam oplever, der er nogen, som piller ved deres folde.

- Et par uger efter, at vore får blev angrebet, oplevede vi, at der var en låge ind til en fold med 80 dyr, der stod åben, siger fåreavleren.

Han fortæller samtidig, at det ikke giver mening, at lågen stod åben, fordi strømkablerne, der er en del af ulvesikringen, stadig sad, som de skulle.

- Hvis vi skulle have været ind i folden, havde vi fjernet strømkablerne, så vi kunne komme ind, siger Jørgen Blazejewicz.

Han undrer sig over, hvordan der igen kan være hul i deres fold, selvom han endnu ikke har set hullet, Kim Møller har fundet.

- Vi har nogle gange oplevet, at krondyr-kalve hopper ind i hegnet, hvis de bliver adskilt fra deres mor, men det giver jo ikke et helt lige et hul på 80 gange 60 centimeter, siger Jørgen Blazejewicz.

Annonce
Hullet er ifølge Kim Møller klippet med en skævbider. Det er omkring seks meter langt og ligeså bredt som et fag mellem to pæle i hegnet. Foto Kim Møller/ulvetracking.dk

Ubehageligt

Fra Ulvetracking Danmark, som har lavet videoen og opdaget hullet i hegnet, fortæller Kim Møller, at han synes, det er ubehageligt, at der er nogen, som klipper huller i hegnet.

- Jeg ved simpelthen ikke, hvem det er, men det er noget, der skal stoppe, for det er ikke noget, der passer på sådan et lille samfund som vores, siger Kim Møller, som er medieansvarlig ved Ulvetracking Danmark.

Han fortæller, at der i Ulfborg selvfølgelig er uenigheder om ulven, men at man alligevel skal kunne hjælpe hinanden.

- Om det er ulvetilhængere eller ulvemodstandere ved jeg ikke, men det ligner ikke noget, at man sådan klipper huller i indhegningen. Her var det heldigvis en tom indhegning, men det er alligevel for galt, siger Kim Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Endnu en stor cykelfest i Struer

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce