Holstebro

Ulveangreb: Igen er der klippet hul i hegnet ved Storålam

Kim Møller fra ulvetracking.dk fortæller, at han onsdag formiddag fandt et hul i hegnet ved en fårefold, der tilhører Storålam. Foto: Kim Møller/ulvetracking.dk

Der er igen klippet hul i hegnet ved fårefold, som tilhører Storålam. Denne gang var der tale om en tom fårefold, fortæller Kim Møller fra Ulvetracking Danmark. Fåreavler Jørgen Blazejewicz fortæller, at de også har oplevet en låge, der stod

ULFBORG: Igen er der klippet hul i en fårefold, som tilhører Storålam. Denne gang var der dog tale om en tom fårefold. Det viser en video, som Ulvetracking Danmark har lavet. Det bliver bekræftet af Jørgen Blazejewicz.

- Jeg er 99 procent sikker på, at det er vores fold, men det er en syg form for humor, at der er nogen, som sådan klipper i indhegningen, siger Jørgen Blazejewicz, som tidligere har haft en række dokumenterede ulveangreb på sine får i området omkring Stråsø Plantage.

Han fortæller samtidig, at Storålam senere på året skal have får i folden, så den skal laves. Han fortæller samtidig, at det ikke er første gang Storålam oplever, der er nogen, som piller ved deres folde.

- Et par uger efter, at vore får blev angrebet, oplevede vi, at der var en låge ind til en fold med 80 dyr, der stod åben, siger fåreavleren.

Han fortæller samtidig, at det ikke giver mening, at lågen stod åben, fordi strømkablerne, der er en del af ulvesikringen, stadig sad, som de skulle.

- Hvis vi skulle have været ind i folden, havde vi fjernet strømkablerne, så vi kunne komme ind, siger Jørgen Blazejewicz.

Han undrer sig over, hvordan der igen kan være hul i deres fold, selvom han endnu ikke har set hullet, Kim Møller har fundet.

- Vi har nogle gange oplevet, at krondyr-kalve hopper ind i hegnet, hvis de bliver adskilt fra deres mor, men det giver jo ikke et helt lige et hul på 80 gange 60 centimeter, siger Jørgen Blazejewicz.

Hullet er ifølge Kim Møller klippet med en skævbider. Det er omkring seks meter langt og ligeså bredt som et fag mellem to pæle i hegnet. Foto Kim Møller/ulvetracking.dk

Ubehageligt

Fra Ulvetracking Danmark, som har lavet videoen og opdaget hullet i hegnet, fortæller Kim Møller, at han synes, det er ubehageligt, at der er nogen, som klipper huller i hegnet.

- Jeg ved simpelthen ikke, hvem det er, men det er noget, der skal stoppe, for det er ikke noget, der passer på sådan et lille samfund som vores, siger Kim Møller, som er medieansvarlig ved Ulvetracking Danmark.

Han fortæller, at der i Ulfborg selvfølgelig er uenigheder om ulven, men at man alligevel skal kunne hjælpe hinanden.

- Om det er ulvetilhængere eller ulvemodstandere ved jeg ikke, men det ligner ikke noget, at man sådan klipper huller i indhegningen. Her var det heldigvis en tom indhegning, men det er alligevel for galt, siger Kim Møller.

0/0
Annonce
Holstebro

Gymasieelever forbydes at gå før tid ved eksamen

Kultur

Galleri: Endnu mere Rock i Holstebro

Holstebro For abonnenter

Til minde om: Omsorgsfulde Bodil syntes, det var for farligt at få børn, og man forstår hende...

Holstebro

Lottovinder i Holstebro Kommune løb med tocifret millionbeløb

Holstebro For abonnenter

Socialisten fra Thorsminde er klar til flere valg

Holstebro

FOA: - Det er løftebrud, det vil ikke virke, og det vil føre til yderligere personaleflugt

Holstebro For abonnenter

Først fyret, så forflyttet og frataget muligheden for at sige ordentligt farvel

Holstebro

Stings egne folk må tage hjem efter koncert - kunne ikke få hotelseng

Holstebro

Jørn Bruun: - Rock i Holstebro skal blive ved med at nytænke

Annonce