Annonce
Struer

Tina er lige blevet valgt til byrådet: Nu vil hun også i Folketinget

Tina Mortensen er nyvalgt byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Lemvig Kommune. Foto: Johan Gadegaard
På to dage samlede ny folketingskandidat de 25 stillere, der er krævet for at blive kandidat. Nu vil hun arbejde på både at være partiets og lokalområdets kandidat til Folketinget

Struer/Lemvig: Om senest 13 måneder skal der være folketingsvalg. Og nu har Socialdemokratiet i Struer-Lemvig Kredsen fundet deres nye kandidat til folketinget.

Det bliver 51-årige Tina Mortensen fra Lemvig. Ved efterårets kommunalvalg blev hun valgt ind i byrådet i Lemvig for første gang, og nu stiler hun efter en karriere i landspolitik.

Det er gået hurtigt med at beslutte sig for opstillingen til folketinget.

Annonce

- Jeg talte med vores kredsformand (Ivan Møller Sørensen, red.) om muligheden for at stille op, og mandagen før, der skulle afleveres stillerliste, fik jeg udleveret listen. Jeg gik i gang med at indsamle stillerne om torsdagen og nåede at finde de 25 stillere på 48 timer inden lørdag, hvor der var deadline for afleveringen, siger den nyvalgte folketingskandidat.

Ideen om at blive folketingskandidat begyndte først at dukke op hos hende efter partiets hidtidige kandidat, Palle Lykke Ravn, tidligere på foråret valgte at trække sig fra posten.

- I første omgang tænkte jeg, at det ville være bekymrende, hvis vi ikke havde en lokal kandidat til folketinget, men at der nok ville være en anden, der ville være interesseret. Kunne vi ikke finde en lokal kandidat, ville vi få en kandidat udefra, og selv om det kunne være en nok så dygtig politiker, så ville det ikke være én, der ville have det samme kendskab til vores område og formentlig heller ikke kunne gennemskue de problematikker, der er i området, og hvad der går godt her, siger Tina Mortensen.

Havde håbet på kampvalg

Socialdemokraterne havde håbet på, at flere kandidater ville melde sig til posten, men i sidste ende var Tina Mortensen den eneste kandidat, og derfor blev hun opstillet uden kampvalg.

Først og fremmest er jeg partiets kandidat samtidig med, at jeg også er en lokal kandidat. For mig er det vigtigt at være begge dele

Tina Mortensen (S), ny folketingskandidat

Nu kan hun begynde arbejdet med at blive et kendt ansigt i de to kommuner, der udgør Struer-Lemvig Kredsen, og det arbejde begynder med det samme.

Den nyvalgte folketingskandidat har flere områder, hun vil arbejde for i sit kandidatur, og hvis hun bliver valgt til Folketinget.

- Først og fremmest er jeg partiets kandidat samtidig med, at jeg også er en lokal kandidat. For mig er det vigtigt at være begge dele. Desuden vil mine mærkesager være decentralisering, integration og grøn omstilling. Her ser jeg gerne, at vi får sat turbo på, men også hvordan vi gør det lokalt i Lemvig Kommune. I dag er der stort set ingen vindmøller i Nordsjælland, mens der står masser her. Det er er i orden for mig, men så tænker jeg også, at vi som lokalsamfund skal have mere ud af at producere grøn energi til andre områder af landet, siger hun.

Annonce

Vil tale faglærte op

Desuden vil hun arbejde for, at tale de faglærte og fagprofessionelle op, da de efter hendes mening er vigtige for velfærdssamfundet.

- Op gennem 00'erne skulle unge helst uddannes så højt som muligt. Men som jeg ser det står vi nu med en stor gruppe, der er overuddannede uden at have faglige kvalifikationer. Hvis vi skal have velfærdsstaten til at hænge sammen skal vi gøre noget for at få de fag, der er brug for her, gjort mere attraktive, siger hun.

Tina Mortensen har tidligere arbejdet som rådgiver for blandt andet integrations- og undervisningsministeriet, og har på den måde et indblik i, hvordan arbejdsgangene er på Christiansborg.

Hvis hun bliver valgt til Folketinget må Tina Mortensen på grund af interne regler i Socialdemokratiet vinke farvel til posten i byrådet i Lemvig. Her er Bent Wolder Mortensen førstesuppleant.

Folketingsvalget skal senest afvikles 4. juni 2023.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Se video: Markant bygning er ved at forsvinde - skal gøre plads til 'ny' bydel

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Kampklædt politi rykkede ud: Satudarah luftede rygmærkerne på villavej

Holstebro For abonnenter

Ville forbedre rekrutteringen til lægebilerne, men det gik stik modsat: Får 5000  kr. mere i løn i naboregionen

Holstebro

Millioner på vej til VIA's læreruddannelser - også i Nørre Nissum og Holstebro: Sådan skal pengene bruges

Navne For abonnenter

Han er årsagen til, at containere spærrer rådhuspladsen for tiden: Teaterchef nyder besøg i Holstebro

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Holstebro

Forretning med 15 ansatte er gået konkurs: Der er ikke blevet betalt løn

Vestjylland For abonnenter

KD-storkredsformand efter landsformandens afgang: Det er da ikke en af de gode oplevelser

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Holstebro

Endnu en restaurant åbner: Sætter blus under den store wok

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Struer

Mangel på hænder og et efterslæb, der ikke kan indhentes, får nu sundhedsplejen til at udskyde og aflyse en række opgaver

Holstebro For abonnenter

Kærestepar og datter torpederet bagfra: - Vi er begge i chok og kører aldrig den vej igen

Struer

Hvad skal der dog laves her? Har du også undret dig, kommer svaret her

Annonce