Annonce
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Jan Lund Nielsens taxa-selskab, Holstebro Taxi ApS, er nu under konkursbehandling. Arkivfoto: Ninna Pirchert
Coronakrisen satte til sidst en stopper for Jan Lund Nielsens taxaselskab, Holstebro Taxi ApS, der nu er sat under konkursbehandling.

Holstebro: Det startede op i oktober 2017. Men tre år efter er det slut. Holstebro Taxi ApS, der tidligere hed Holstebro Taxi & Limousine Service ApS, er nu erklæret konkurs. Det fremgår af Statstidende.

Spørger man direktøren i selskabet, Jan Lund Nielsen, skulle selskabet have været lukket tidligere:

- Jeg burde have lukket i marts med et meget mindre tab, men troede, det kunne gå, og at byen ville åbne op her i august. Da det ikke skete, så det hele lidt sort ud, og da banken pressede på, sagde jeg stop, siger han i et skriftligt svar til avisen.

Annonce

Så ja - det er corona, der er den primære årsag, mener han:

- Når omsætningen falder med to-tredjedele kun tre måneder efter, jeg har indkøbt fire nye biler samt udvidet fra fem til syv biler, så er der ikke polstring nok til denne krise, skriver han og uddyber:

- Jeg overvejede at starte op igen i nyt firma, men på grund af den fortsatte nedlukning har jeg valgt helt at forlade branchen. Hjælpepakkerne har nok været fine nok til vognmænd med én bil, men når man har flere og ikke selv kan sidde i dem alle, så er det lidt håbløst, skriver han.

Flere konkurser i kølvandet

Da coronakrisen ramte, havde Jan Lund Nielsen 13 ansatte i firmaet.

- Jeg har også Vestjyllands Taxi, der også kommer under konkurs snarest, skriver han.

Det er dog ikke corona alene, der er skyld i konkursen, mener han.

- Branchen var allerede presset inden coronakrisen, skriver Jan Lund Nielsen, der mener, at Midttrafik og trafikselskaberne har presset priserne helt i bund på en stor del af flex-kørslen, hvilket har besværliggjort situationen yderligere.

- For man kan ikke lave overskud med de priser, siger han.

Jan Lund Nielsen har tidligere vundet en retssag mod Holstebro Kommune, da kommunen ikke annoncerede tre taxabevillinger, før de i december 2014 blev tildelt et andet taxaselskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Holstebro

Stak af med møntsamling

Annonce