Annonce
Erhverv

Tante lever: Restaurant, værtshus og hotel klar til at åbne 18. maj

Karsten Sig Stakksund - der er indehaver af Restaurant Tante og Hotel Tante - glæder sig over, at der nu igen kommer liv i forretningen. Arkivfoto: Allan Damgaard
Restaurant Tante slår dørene op fra mandag den 18. maj, og Hotel Tante oplever igen interesse for at leje et værelse. Indehaver Karsten Sig Stakksund kan godt få hverdagen til at fungere med de nye retningslinjer.

Lemvig: I lighed med kolleger landet over har indehaveren af Restaurant Tante i Lemvig, Karsten Sig Stakksund, gået og trippet for at få de retningslinjer, der er afgørende for genåbningen af restauranter, cafeer og værtshuse.

De kom sent torsdag, så branchen nu ved, hvad den har at rette sig efter.

- Vi er klar til at åbne mandag den 18. maj, siger Karsten Sig Stakksund, der af mange er mest kendt under navnet Cruyff.

Restaurant Tante på Torvet er både et værtshus og et diskotek, og mens sidstnævnte stadig skal være lukket, så må landets værtshuse åbne igen fra mandag den 18. maj. Det betyder, at Tante åbner selve værtshusdelen, der traditionelt samler en del af Lemvigs unge.

- Vi holder selvfølgelig diskoteket lukket, men vi kan måske bruge noget af pladsen til værtshusdelen. Med de nye retningslinjer gælder det om at have så mange siddepladser som muligt og samtidig undgå, at folk står for længe i baren. Her må de højest stå i 15 minutter. Der må være én gæst for hver to kvadratmeter, når vi taler siddepladser, så det er dem, vi skal have lavet så mange som muligt af, siger Karsten Sig Stakksund.

Han regner med at kunne lave 50-60 siddepladser i Restaurant Tante. Der skal lukkes til midnat alle ugens dage.

- Vi lukker også klokken 24 på hverdage, mens vi normalt har længere åbent i weekenden. Men det er ok med klokken 24. Vi er glade for, at vi kan åbne igen, siger Karsten Sig Stakksund, der har en forventning om, at gæsterne nok skal holde den nødvendige en meters afstand til hinanden.

Når Restaurant Tante igen åbner dørene, vil gæsterne blandt andet kunne opleve nyrenoverede toiletter.

Annonce

Jeg er fortrøstningsfuld med det økonomiske - blandt andet fordi jeg selv ejer bygningen og trods alt har haft min virksomhed i mange år.

Karsten Sig Stakksund, Restaurant Tante og Hotel Tante

Må servere morgenmad igen

Karsten Sig Stakksund er også indehaver af Hotel Tante, og her på hans andet forretningsområde har der også været helt stille under nedlukningen af landet som følge af coronakrisen.

- Der har overhovedet ingen efterspørgsel været på vores værelser, men nu begynder der heldigvis at være en vis interesse igen, selv om det stadig er begrænset. Fra mandag den 18. maj må vi igen servere morgenmad, som vi altid har gjort i forbindelse med vores værelsesudlejning, siger Karsten Sig Stakksund.

Han har i alt 18 værelser fordelt på to adresser, Torvet og Østergade.

Fra den ene dag til den anden gik indtægten i nul, og det har været nødvendigt at gøre brug af de hjælpepakker, som regeringen har sat i værk. Han har blandt andet sendt de tre medarbejdere hjem med lønkompensation.

- Jeg er fortrøstningsfuld med det økonomiske - blandt andet fordi jeg selv ejer bygningen og trods alt har haft min virksomhed i mange år. Desuden har jeg en god bank i Vestjysk Bank, der har sagt, at de står bag mig. Men under alle omstændigheder kommer sådan en krise til at koste, siger Karsten Sig Stakksund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce