x
Annonce
112

Tøjforretning udsat for stort indbrud: - Væggene er ryddet

Natten til mandag blev politiet kaldt ud til et stort indbrud i en tøjforretning i Lemvig. Arkivfoto: Morten Stricker.
Min mavefornemmelse sagde, at den var helt gal, siger indehaver af tøjforretning, der natten til mandag blev ramt af indbrud

Lemvig: Det var en ærgerlig Erik Brøgger Jensen, der er indehaver af Brøggers Men's Wear samt Garage i Lemvig, der tidligt mandag morgen mødte ind i sin forretning.

Kort før klokken fire gik alarmen nemlig i de to forretninger.

- Jeg har før oplevet, at der har været indbrud i forretningen, og der har også været falske alarmer tidligere. Men denne gang sagde min mavefornemmelse mig, at den var helt gal, siger Erik Brøgger Jensen om sin reaktion, da han blev ringet op om indbruddet.

Tyvene er kommet ind i forretningen ved at fjerne en cirka 50x50 centimeter stor plade i bunden af indgangsdøren. Derefter har de ifølge politiet fjernet en jernsvelle, der sikrede indgangsdøren.

Der er forsvundet varer af mærkerne Lacoste, Sabego og Woodwood, men Erik Brøgger Jensen havde midt på formiddagen mandag endnu ikke noget overblik over, hvor meget der var forsvundet. Men han tilføjer, at det næsten udelukkende er nye varer, der er forsvundet.

- Væggene er ryddet for tøj, og jeg skal til at finde ud af, hvad der er forsvundet, siger Erik Brøgger Jensen, der undervejs i samtalen også opdagede, at der var forsvundet bukser ved indbruddet.

Indbruddet gør ekstra ondt, da det falder sammen med coronakrisen, der har sendt omsætningen til tælling i mange forretninger.

- Vi bliver jo ikke overrendt af kunder i disse dage, og det kan også være svært at få nye varer hjem fra vores leverandører. Derfor er det ekstra ærgerligt med indbruddet, siger Erik Brøgger Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce