Annonce
Holstebro

Sygeplejerske filmede kolleger med skjult kamera, mens de klædte om

Onsdag eftermiddag skulle den nu 28-årige sygeplejerske stå til ansvar over dommeren, og de ti kolleger, der alle var blevet filmet over en 14 dage lang periode fra den 9. til den 23. januar på plejecenter Krohaven. Foto: Morten Stricker
28-årig mand dømt for gennem 14 dage at have filmet sine kvindelige kolleger, mens de klædte om på plejecenter Krohaven.
Annonce

Vemb: Det var en af kvinderne, der blev mistænksom tilbage i slutningen af januar.

Hun syntes, at hendes dengang 27-årige mandlige kollega på plejecentret Krohaven opførte sig lidt underligt. Han gik ikke hjem, selv om han havde fri, og et eller andet var galt, fornemmede hun uden helt at kunne sætte en finger på det.

Det kunne hun kort efter, da hun stod i omklædningsrummet.

Op af en lomme på den mandlige kollegas jakke, der hang på en knage, stak en mobiltelefon med kameraet pegende i retning af, hvor de ansatte klædte om.

Da hun fik set nærmere på mobiltelefonen, kunne hun konstatere, at den optog, og hun kontaktede efterfølgende ledelsen, der overdrog sagen til politiet, mens den mandlige sygeplejerske blev afskediget.

Onsdag eftermiddag skulle den nu 28-årige sygeplejerske stå til ansvar over dommeren, og de ti kolleger, der alle var blevet filmet over en 14 dage lang periode fra den 9. til den 23. januar.

I retten erkendte den 28-årige, at det var ham, der havde filmet. Men hvorfor han havde gjort det, havde han vanskelig ved at sætte ord på:

- Det kan du læse i min afhøringsrapport, sagde han til anklager Christian Skov

Anklager: Men jeg vil gerne høre det med dine egne ord. Hvorfor gjorde du det?

- Nysgerrighed, forklarede den 28-årige, der generelt svarede i ord og ikke sætninger på de spørgsmål, som han fik stillet i retten.

Annonce

Det er også tillidsbrud

Da sagen kørte som en tilståelsessag, blev ingen af de forurettede kvinder afhørt.

De var til gengæld til stede i retslokalet, hvor de fulgte sagen mod deres tidligere kollega.


Det er også et stort tillidsbrud i forhold til kollegerne. Det er ikke tilfældige mennesker, det er gået ud over, det er mennesker som den tiltalte har et forhold til.

Anklager Christian Skov


Efter retsmødet ønskede ingen af dem dog at udtale sig om sagen eller strafudmålingen, der blev sat til 20 dages betinget fængsel samt krav om samfundstjeneste og tilsyn af kriminalforsorgen.

- Det er blufærdighedskrænkelse. Men det er også et stort tillidsbrud i forhold til kollegerne. Det er ikke tilfældige mennesker, det er gået ud over, det er mennesker som den tiltalte har et forhold til, lød det fra anklageren, der havde krævet 40 – 50 dages betinget fængsel.

Annonce

Er allerede blevet straffet

Forsvarer Bjarne Vium mente ikke, at forholdet skulle koste mere end maksimalt 20 dages betinget fængsel.

- Den straf min klient skal have, den har han fået. Han kan ikke få arbejde som sygeplejerske. Det er en mærket person, sagde Bjarne Vium om sin klient, der er i parforhold, har et barn og endnu et på vej.

28-årig mand dømt for gennem 14 dage at have filmet sine kvindelige kolleger, mens de klædte om på plejecenter Krohaven. Foto: Morten Stricker

På sin forsvarers spørgsmål om, hvad han lavede nu, forklarede den 28-årige, at han ikke lavede noget. Han var på dagpenge.

Ud over de 20 dages betinget fængsel, blev den 28-årige også dømt til at betale sammenlagt 14.000 kroner i erstatning til fem af de forurettede kvinder.

Han blev til gengæld ikke frakendt retten til at fungere som sygeplejerske.

- Det kunne man måske godt have gjort. Vi har vurderet, at sagen vil give en plet på straffeattesten, som arbejdsgiverne vil se, når de indhenter oplysninger, sagde anklageren.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Annonce