Annonce
Sport

Superliga-talent havde interesse fra divisionsklubber, men valgte HB og Danmarksserien

Tobias Damtoft fik lørdag formiddag sine første 30 minutter for Holstebro Boldklub i træningskampen mod Vendsyssel. Når først kroppen er blevet bygget op, bliver det en spiller, som kan blive kampafgørende for HB. Foto: Morten Strægaard
Tobias Damtoft havde muligheder på meget højere hylder, men valgte alligevel et skifte til Holstebro Boldklub, da kontrakten med FC Midtjylland udløb. Kroppen har brug for færre træningspas og lidt mere ro.

Holstebro: Det virker faktisk en smule forkert at se Tobias Damtoft løbe rundt i Holstebro Boldklubs hvide trøje og spille træningskamp mod Vendsyssel.

Den 19-årige wingback kommer oprindeligt fra Linde Boldklub, men har de seneste år været en fast del af FC Midtjyllands talentfulde 2002-årgang. Han har trænet regelmæssigt med superligatruppen, siddet på bænken for førsteholdet, spillet Youth League og slået en håndfuld sprint-rekorder på ulvenes akademi i Ikast.

Umiddelbart er det ikke profilen på en ung spiller, der efter kontraktudløbet hos FC Midtjylland burde rende rundt som amatør i Danmarksserien. Der er masser af klubber, hvis ikke i superligaen, så i hvert fald i 1.- og 2. division, som kunne bruge de kvaliteter.

Annonce

Men det får de ikke lov til, for Tobias Damtoft har besluttet sig for, at fremtiden ligger hos Holstebro Boldklub.

- Jeg har haft nogle skader på det seneste hos FC Midtjylland og svært ved at kunne holde til træningsmængden, og derfor føler jeg, at det rigtige lige nu er at træde et skridt ned og så få ro til at bygge min fysik op. Det kan jeg i HB, forklarer Tobias Damtoft.

Svær beslutning

Der har dog været interesse fra større adresser, blandt andet fra superliga-nedrykkerne AC Horsens, der tidligere på sommeren havde inviteret Damtoft på prøvetræning.

Opholdet i Horsens blev dog afbrudt at en ny skade, som også kostede deltagelsen i en træningskamp mod Randers. En skade som også var med til endegyldigt at tage beslutningen om, at et skifte til Holstebro Boldklub lige nu var det rigtige skridt.

- Selvfølgelig var det en svær beslutning, fordi man altid gerne vil spille på højeste niveau, men jeg skulle også være realistisk omkring det og gøre det, der var bedst for mig, siger Tobias Damtoft.

Tidligere på sommeren har Tobias Damtoft trænet med hos superliganedrykkerne AC Horsens, men fysisk føler backen sig ikke klar til træningsmængden ved fodbold på topplan, og har derfor valgt at tage skridtet ned til Holstebro Boldklub i Danmarksserien. Foto: Morten Strægaard

Om professionel fodbold så skal have en ny chance på et senere tidspunkt, det må tiden vise.

- Lige nu har jeg fokus på HB, og så må vi se, hvordan det går, siger Tobias Damtoft.

Annonce

Stort potentiale

For cheftræner Kim Kristensen er det lidt af en gave, at få lov til at råde over den lynhurtige wingback. Når først Damtoft er blevet bygget op til at kunne spille 90 minutter, forventer cheftræneren at få en spiller, der kan blive kampafgørende.

- Først og fremmest får vi en masse fart med Tobias, og så får vi en spiller, der er godt skolet i et rigtigt stærkt miljø i FC Midtjylland. Han vil kunne bringe en helt masse power ude fra kanten, så jeg tror, det kan blive rigtig godt, forklarer Kim Kristensen.

Og chefen ved også godt, det er med at nyde det. For det står ikke skrevet nogen steder, at de talenter, der kommer i overskud hos en klub som FC Midtjylland, bare træder skridtet helt ned i Danmarksserien. Bare se på det tidligere HB-talent Mikkel Tønnesen, der blev samlet op af Sønderjyske, da han blev til overs i FCM.

- I Tobias Damtoft får vi en spiller ind, der har potentialet til noget mere end Danmarksserien, og havde han ikke haft de fysiske udfordringer, han nu engang har, så havde det heller ikke været en spiller, vi ville have været i nærheden af, siger Kim Kristensen.

Damtoft spillede 30 minutter i lørdagens træningskamp mod Vendsyssel FF fra 1. division, som blev tabt 4-1. Lasse Lilbæk scorede HBs enlige mål.


I Tobias Damtoft får vi en spiller ind, der har potentialet til noget mere end Danmarksserien og havde han ikke haft de fysiske udfordringer, han nu engang har, så havde det heller ikke været en spiller, vi ville have været i nærheden af.

Kim Kristensen.
Annonce
Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

Sport

Bedsteveninder og bryllups-buddies delte guld og sølv imellem sig

Holstebro

V-borgmesterkandidat ønsker direkte duel med borgmesteren: Østerby siger nej tak

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Sport

Holstebro Håndbold inviterer unge og militærfolk til gratis håndbold

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Struer

Staten vil plastre bugten til med muslingefarme - Struer Kommune siger nej tak, ikke her

Sport For abonnenter

9 år, 404 kampe og ny kamprekord-holder: Holstebro er blevet mit hjem, det er her jeg hører til

Holstebro

Bilisterne stødte sammen - passagererne kom op at slås

Annonce