Annonce
Navne

Struer-fotograf optaget på Kunstnernes Efterårsudstilling

Et af Kirstine Fryds seks fotografiske værker. Foto: Kirstine Fryd
Kirstine Fryd, der er født og opvokset i Struer, har seks fotografiske værker med på den prestigefyldte Kunstnernes Efterårsudstilling.

Hjerl Hede: Seks fotografiske kunstværker, der er optaget på Frilandsmuseet Hjerl Hede, er i øjeblikket udstillet på den prestigefyldte og traditionsrige Kunstnernes Efterårsudstilling i København. Kunstneren bag de fotografiske værker er Kirstine Fryd, der er født og opvokset i Struer. Kirstine Fryd har fotograferet de seks værker på Hjerl Hede under levendegørelsen. Hun indsendte dem til den traditionsrige, censurerede kunstudstilling Kunstnernes Efterårsudstilling 2019 i København, hvor de blev antaget. Udstillingen åbnede den 1. november og kan ses frem til og med den 17. november.

Struer-kunstneren er kommet gennem et snævert nåleøje og er blevet en del af et eksklusivt, lille selskab. Hele 546 kunstnere med mere end 2000 værker ansøgte nemlig om at komme med på dette års udstilling. Årets jury udvalgte 40 kunstnere med i alt 103 værker.

Kirstine Fryd har en masteruddannelse i dokumentarfotografi fra London College of Communication.

Ansøgernes værker bliver vurderet gennem tre bedømmelsesrunder – to digitale og én fysisk – og under bedømmelsen har juryen hverken adgang til kunstnernes navn, alder eller køn og vurderer derfor alene det enkelte værk alene på baggrund af den kunstneriske kvalitet. Årets jury består af kunstnerne Vibeke Mejlvang (fra kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang), Peter Land, Larissa Sansour og John Kørner samt kunstredaktør og kritiker Maria Kjær Themsen. meja/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];