Annonce
Struer

Struer-afdelingen med til at trække regnskabet op

Afdelingsdirektøren i Struer, Per Engtorp, kan konstatere at væksten i den lokale afdeling er på niveau med den samlede vækst i Sparekassen Thy. Foto: Frede Stengaard

Struer: Sparekassen Thy har offentliggjort et halvårsregskab for de første seks måneder af 2019, og resultatet blev et overskud før skat på 84,9 millioner kroner.

Det samlede forretningsomfang er vokset med 5,5 procent, så det er oppe på godt 30 milliarder kroner, og indtægterne på renter og gebyrer er vokset med ti procent.

- Det er et resultat, vi er stolte af, og lokalt ligger resultaterne på niveau med gennemsnittet i sparekassens filialer og nok også lidt over, siger filialdirektøren i Struer-afdelingen, Per Engtorp.

- Et voksende antal omlægninger af de mange boliglån, som man nu kan få omlagt til et lån med nul-rente, giver travlhed, forklarer han og desuden er han overbevist om, at de mindre pengeinstitutter med lokal forankring som for eksempel Sparekassen Thy generelt vinder markedsandele i konkurrencen med storbankerne.

- Personalet i afdelingen her i Struer er jo også allesammen lokale, så vi står på en helt anden måde til ansvar for det, vi gør, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce