Annonce
Struer

Struer-afdelingen med til at trække regnskabet op

Afdelingsdirektøren i Struer, Per Engtorp, kan konstatere at væksten i den lokale afdeling er på niveau med den samlede vækst i Sparekassen Thy. Foto: Frede Stengaard

Struer: Sparekassen Thy har offentliggjort et halvårsregskab for de første seks måneder af 2019, og resultatet blev et overskud før skat på 84,9 millioner kroner.

Det samlede forretningsomfang er vokset med 5,5 procent, så det er oppe på godt 30 milliarder kroner, og indtægterne på renter og gebyrer er vokset med ti procent.

- Det er et resultat, vi er stolte af, og lokalt ligger resultaterne på niveau med gennemsnittet i sparekassens filialer og nok også lidt over, siger filialdirektøren i Struer-afdelingen, Per Engtorp.

- Et voksende antal omlægninger af de mange boliglån, som man nu kan få omlagt til et lån med nul-rente, giver travlhed, forklarer han og desuden er han overbevist om, at de mindre pengeinstitutter med lokal forankring som for eksempel Sparekassen Thy generelt vinder markedsandele i konkurrencen med storbankerne.

- Personalet i afdelingen her i Struer er jo også allesammen lokale, så vi står på en helt anden måde til ansvar for det, vi gør, mener han.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

Kultur

Ung bykirke holder jubilæumsfest

Annonce