Annonce
Erhverv

Sound Hub Denmark nærmer sig kritisk masse: Nu er de 20 mand og flere er på vej

Der er stadig god plads til iværksættere hos Sound Hub'en i Struer, men nu begynder det at gå hurtigt fremad. Foto: Sound Hub Denmark/Anders Trærup
Satsningen på lyd-iværksætteri begynder at bære frugt, og de første virksomheder er spiret i Struer, som nu også er hjemsted for en erhvervsklynge.

STRUER: Der er lys i vinduerne igen i de gamle B&O-bygninger på Peter Bangs Vej i Struer.

Det er, hvad naboerne har bemærket, og det er dybest set, hvad der var den store vision med etableringen af Sound Hub Denmark: Ny aktivitet og med tiden også nye arbejdspladser, vokset ud af de uløselige bånd til B&O i Struer, som er ved at slå sit image fast som ”Lydens by”.

- Der er nu 11 virksomheder, som har etableret sig her i Sound Hub – heraf otte med udenlandsk oprindelse. Det vil sige, at der er stiftet virksomheder med dansk cvr-nummer, og de første danske medarbejdere er ansat i tre af dem, siger Peter Petersen, direktør for Sound Hub Denmark.

Annonce

Det er lige omkring to år siden, at Struers iværksætter-kuvøse for lyd-innovation slog dørene op første gang. Og knap et dusin virksomheder og nogle ganske få ansatte lyder måske ikke af meget, men betydningen af at have slået rod er enorm.

Tænk engang på den første telefonabonnent, som må have kedet sig temmelig meget, indtil han fik nogle flere at ringe til. Men man skal jo begynde et sted.

- Vi begynder at se den første organiske vækst forstået på den måde, at vi får spontane henvendelser fra virksomheder, som ønsker at være her, fordi de selv har opdaget, at der er et netværk og nogle faciliteter, som kan hjælpe dem videre. Lige nu er vi vel omkring 20 mennesker, som har vores daglige gang i huset, og jeg er overbevist om, at vi nok skal nå målet om 100, når vi gør status om to år, siger Peter Petersen.

Eller som det gamle ordsprog siger: ”Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til”.

Klynge vil trække flere til

Et af de nye ansigter i Struer er Torben Vilsgaard, ingeniøruddannet og direktør for den nye erhvervsklynge Danish Sound Cluster.

- Vi er en af 14 klynger udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet samt Erhvervsfremmebestyrelsen. Det betyder, at lyd er et af de områder, som Danmark ser et særligt vækstpotentiale i, forklarer Torben Vilsgaard.


Sound Hub’en er først og fremmest et lokalt initieret og internationalt orienteret iværksætter-initiativ, mens Danish Sound Cluster er et nationalt initiativ.

Torben Vilsgaard, direktør for Danish Sound Cluster, om snitfladerne i Struer


Han er bevidst om, at lyd-klyngen og Sound Hub Denmark har en række fælles mål, men de to kommer ikke til at træde hinanden over tæerne. Tværtimod vil de komme til at gøre hinanden stærkere.

- Sound Hub’en er først og fremmest et lokalt initieret og internationalt orienteret iværksætter-initiativ, mens Danish Sound Cluster er et nationalt initiativ, som primært har til formål at koble forskning på universitetsniveau til erhvervslivet og dermed i sidste ende at stimulere innovation i virksomhederne, siger Torben Vilsgaard.

Han er den første af foreløbig fire ansatte i erhvervsklyngen, som har hjemsted i Struer, men som også får et fast kontor i København for at kunne være tæt på nogle af de højteknologiske virksomheder, blandt andet høreapparat-industrien, som har en milliardomsætning og eksporterer mere end 90 procent af varerne.

Annonce

En blåstempling

Peter Petersen fra Sound Hub Denmark er glad for, at lyd-klyngen har fået hovedkontor i Struer.

- Det er en blåstempling af Sound Hub Denmark, at man har fået hovedkontor hos os. Det er jeg stolt af. Og vi kommer da også til at samarbejde om nogle fælles mål og afvikling af fælles arrangementer, siger Peter Petersen.

Corona spænder desværre stadig ben for mange større konferencer og events, men Danish Sound Cluster forventer sin mere udadvendte, offentlige debut i form af et større webinar (digitalt seminar) om et par måneder.

Læs mere om den nye erhvervsklynge på Danishsound.org og Sound Hub Denmark på Soundhub.dk

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Erhverv

Mikkel er en af Danmarks bedste lager-lærlinge: - Jeg kan godt lide at holde styr på tingene

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce