Annonce
Erhverv

Sound Hub Denmark nærmer sig kritisk masse: Nu er de 20 mand og flere er på vej

Der er stadig god plads til iværksættere hos Sound Hub'en i Struer, men nu begynder det at gå hurtigt fremad. Foto: Sound Hub Denmark/Anders Trærup
Satsningen på lyd-iværksætteri begynder at bære frugt, og de første virksomheder er spiret i Struer, som nu også er hjemsted for en erhvervsklynge.

STRUER: Der er lys i vinduerne igen i de gamle B&O-bygninger på Peter Bangs Vej i Struer.

Det er, hvad naboerne har bemærket, og det er dybest set, hvad der var den store vision med etableringen af Sound Hub Denmark: Ny aktivitet og med tiden også nye arbejdspladser, vokset ud af de uløselige bånd til B&O i Struer, som er ved at slå sit image fast som ”Lydens by”.

- Der er nu 11 virksomheder, som har etableret sig her i Sound Hub – heraf otte med udenlandsk oprindelse. Det vil sige, at der er stiftet virksomheder med dansk cvr-nummer, og de første danske medarbejdere er ansat i tre af dem, siger Peter Petersen, direktør for Sound Hub Denmark.

Annonce

Det er lige omkring to år siden, at Struers iværksætter-kuvøse for lyd-innovation slog dørene op første gang. Og knap et dusin virksomheder og nogle ganske få ansatte lyder måske ikke af meget, men betydningen af at have slået rod er enorm.

Tænk engang på den første telefonabonnent, som må have kedet sig temmelig meget, indtil han fik nogle flere at ringe til. Men man skal jo begynde et sted.

- Vi begynder at se den første organiske vækst forstået på den måde, at vi får spontane henvendelser fra virksomheder, som ønsker at være her, fordi de selv har opdaget, at der er et netværk og nogle faciliteter, som kan hjælpe dem videre. Lige nu er vi vel omkring 20 mennesker, som har vores daglige gang i huset, og jeg er overbevist om, at vi nok skal nå målet om 100, når vi gør status om to år, siger Peter Petersen.

Eller som det gamle ordsprog siger: ”Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til”.

Klynge vil trække flere til

Et af de nye ansigter i Struer er Torben Vilsgaard, ingeniøruddannet og direktør for den nye erhvervsklynge Danish Sound Cluster.

- Vi er en af 14 klynger udpeget af Uddannelses- og Forskningsministeriet samt Erhvervsfremmebestyrelsen. Det betyder, at lyd er et af de områder, som Danmark ser et særligt vækstpotentiale i, forklarer Torben Vilsgaard.


Sound Hub’en er først og fremmest et lokalt initieret og internationalt orienteret iværksætter-initiativ, mens Danish Sound Cluster er et nationalt initiativ.

Torben Vilsgaard, direktør for Danish Sound Cluster, om snitfladerne i Struer


Han er bevidst om, at lyd-klyngen og Sound Hub Denmark har en række fælles mål, men de to kommer ikke til at træde hinanden over tæerne. Tværtimod vil de komme til at gøre hinanden stærkere.

- Sound Hub’en er først og fremmest et lokalt initieret og internationalt orienteret iværksætter-initiativ, mens Danish Sound Cluster er et nationalt initiativ, som primært har til formål at koble forskning på universitetsniveau til erhvervslivet og dermed i sidste ende at stimulere innovation i virksomhederne, siger Torben Vilsgaard.

Han er den første af foreløbig fire ansatte i erhvervsklyngen, som har hjemsted i Struer, men som også får et fast kontor i København for at kunne være tæt på nogle af de højteknologiske virksomheder, blandt andet høreapparat-industrien, som har en milliardomsætning og eksporterer mere end 90 procent af varerne.

Annonce

En blåstempling

Peter Petersen fra Sound Hub Denmark er glad for, at lyd-klyngen har fået hovedkontor i Struer.

- Det er en blåstempling af Sound Hub Denmark, at man har fået hovedkontor hos os. Det er jeg stolt af. Og vi kommer da også til at samarbejde om nogle fælles mål og afvikling af fælles arrangementer, siger Peter Petersen.

Corona spænder desværre stadig ben for mange større konferencer og events, men Danish Sound Cluster forventer sin mere udadvendte, offentlige debut i form af et større webinar (digitalt seminar) om et par måneder.

Læs mere om den nye erhvervsklynge på Danishsound.org og Sound Hub Denmark på Soundhub.dk

Annonce
Holstebro

Lagt på is: Det er slut med Heidis friske fisk

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Så meget dyrere bliver din regning fra Vestforsyning: 'Elpriserne er historisk høje'

Holstebro For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Holstebro

Søren Gade har selv prøvet at være gruppeformand, og han hare store forventninger til Danielsen

Sport For abonnenter

Striktøjet blev fundet frem, da Lærke Christensen måtte sidde ude med corona - Onsdag leverede hun pragtpræstation mod Esbjerg

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Sport For abonnenter

Kampen minut for minut: Holstebro Håndbold klarede ikke umulig opgave

UDDANNELSE

Amalie havde ikke kodet en eneste linje, før hun startede på uddannelsen til programmør: Nu er hun på IT-landsholdet

Erhverv

Ups: Lokalt pizzeria truet med retssag for at bruge bloggers foto på hjemmeside - nu må han punge ud

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Holstebro

Hallen skulle have været fyldt med liv, men nu har Martin følt sig nødsaget til at udskyde premieren på byens nye festival: - Det er jo helt vildt irriterende

Leder For abonnenter

Mens fronterne mellem øst og vest er trukket hårdt op i Ukraine, er der måske tøvejr på vej i Venstre

Holstebro

De tjener penge på at spærre folk inde: - Man kan ikke sige, at det har været en særligt god forretning de sidste to år

Annonce