Annonce
Lemvig

"Sort plet" bliver til markant nybyggeri i Havnegade

I tre år har Michael Vejlgaard ejet den røde saneringsmodne ejendom i Havnegade. Nu er det så lykkedes at købe naboejendommen, som blandt andet indeholder den lave blå bygning og garagerne bag. Til foråret rives de grimme bygninger ned, og så kommer et nybyggeri med forretning og lejligheder. Foto: Lars Kamstrup
Michael Vejlgaard klar til at gå i gang med byggeri af forretning og lejligheder, når grimme bygninger er revet ned til foråret
Annonce

Lemvig: Endnu en "sort" plet af grimme bygninger i Havnegade bliver til næste år til et markant nybyggeri, og dermed er målet endnu tættere på for, at husrækken over for havneprojektet bliver fuldkommen.

Michael Vejlgaard har via sit selskab Vejl.Invest i tre år ejet den tomme saneringsmodne ejendom på hjørnet af Havnegade og Strandgade - på adressen Havnegade 18.

- Den har jeg ikke gjort noget ved, men jeg har i de tre år arbejdet hårdt på at kunne købe naboejendommen med den lave bygning og garagerne, fordi jeg ville lave et samlet projekt der. Meget er forsøgt i de år, uden det er lykkedes, men nu er det så gået op i en højere enhed, da jeg sammen med Poul Knudsen i selskabet Ejendomsselskabet MP 1971 Aps har købt hele naboejendommen, som rummer den store forretningsejendom i Vestergade, fortæller Michael Vejlgaard.

Det er den ejendom, som Bruno Jensen har ejet frem til 1. december, og den indeholder blandt andet Damkjær Sko, Tøjeksperten og Sportigan. Den del af den samlede ejendom vil delt fra den del af grunden, som ligger ud til Havnegade, og dermed er der åbnet op for, at Michael Vejlgaard kan komme i gang med sit drømmeprojekt i Havnegade.

- Jeg er allerede langt med aftaler med kommunen, og der bliver sendt skitseforslag til arkitekten, så vi kan få de nødvendige godkendelser hos kommunen. Det er gået stærkt, siden det lykkedes at købe naboejendommen. Planen er, at der skal være forretning i stueetagen og lejligheder oven på. Jeg glæder mig til at få de færdige tegninger, så jeg kan vise, hvad det er, vi gerne vil bygge. Det er klart, at både vi og kommunen har en interesse i, det bliver et flot byggeri, der falder ind i miljøet i Havnegade, siger Michael Vejlgaard.

Han forventer, at når han har de kommunale godkendelser, så kan han starte nedrivningen af de nuværende grimme bygninger til foråret, og så kunne der være byggestart hen på sommeren, når alle forberedelser er i orden.

- Det har ikke været kønt med den tomme bygning i de tre år. Jeg har også godt kunnet sælge den, da der har været bud på den, som var højere, end det, jeg gav. Men jeg har ikke været interesseret i en kortsigtet gevinst. Jeg ville gerne lave dette projekt, som altså også involverede naboejendommen, og jeg er glad for, at det nu lykkes, siger Michael Vejlgaard.

I øjeblikket er en ombygning i gang med Café Larsen i Havnegade, og ejerne af den tidligere Nordea-bygning er også på vej med en markant restaurering. Med Michael Vejlgaards nye projekt er det lige før, Havnegade er blevet gennemrenoveret og nybygget, siden Lemvig Kommune satte havne-projektet i gang.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Struer

Stjal for 200.000 kroner i BMW

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Elisabet passer på Rembrandt

Annonce