Annonce
Lemvig

"Sort plet" bliver til markant nybyggeri i Havnegade

I tre år har Michael Vejlgaard ejet den røde saneringsmodne ejendom i Havnegade. Nu er det så lykkedes at købe naboejendommen, som blandt andet indeholder den lave blå bygning og garagerne bag. Til foråret rives de grimme bygninger ned, og så kommer et nybyggeri med forretning og lejligheder. Foto: Lars Kamstrup
Michael Vejlgaard klar til at gå i gang med byggeri af forretning og lejligheder, når grimme bygninger er revet ned til foråret

Lemvig: Endnu en "sort" plet af grimme bygninger i Havnegade bliver til næste år til et markant nybyggeri, og dermed er målet endnu tættere på for, at husrækken over for havneprojektet bliver fuldkommen.

Michael Vejlgaard har via sit selskab Vejl.Invest i tre år ejet den tomme saneringsmodne ejendom på hjørnet af Havnegade og Strandgade - på adressen Havnegade 18.

- Den har jeg ikke gjort noget ved, men jeg har i de tre år arbejdet hårdt på at kunne købe naboejendommen med den lave bygning og garagerne, fordi jeg ville lave et samlet projekt der. Meget er forsøgt i de år, uden det er lykkedes, men nu er det så gået op i en højere enhed, da jeg sammen med Poul Knudsen i selskabet Ejendomsselskabet MP 1971 Aps har købt hele naboejendommen, som rummer den store forretningsejendom i Vestergade, fortæller Michael Vejlgaard.

Det er den ejendom, som Bruno Jensen har ejet frem til 1. december, og den indeholder blandt andet Damkjær Sko, Tøjeksperten og Sportigan. Den del af den samlede ejendom vil delt fra den del af grunden, som ligger ud til Havnegade, og dermed er der åbnet op for, at Michael Vejlgaard kan komme i gang med sit drømmeprojekt i Havnegade.

- Jeg er allerede langt med aftaler med kommunen, og der bliver sendt skitseforslag til arkitekten, så vi kan få de nødvendige godkendelser hos kommunen. Det er gået stærkt, siden det lykkedes at købe naboejendommen. Planen er, at der skal være forretning i stueetagen og lejligheder oven på. Jeg glæder mig til at få de færdige tegninger, så jeg kan vise, hvad det er, vi gerne vil bygge. Det er klart, at både vi og kommunen har en interesse i, det bliver et flot byggeri, der falder ind i miljøet i Havnegade, siger Michael Vejlgaard.

Han forventer, at når han har de kommunale godkendelser, så kan han starte nedrivningen af de nuværende grimme bygninger til foråret, og så kunne der være byggestart hen på sommeren, når alle forberedelser er i orden.

- Det har ikke været kønt med den tomme bygning i de tre år. Jeg har også godt kunnet sælge den, da der har været bud på den, som var højere, end det, jeg gav. Men jeg har ikke været interesseret i en kortsigtet gevinst. Jeg ville gerne lave dette projekt, som altså også involverede naboejendommen, og jeg er glad for, at det nu lykkes, siger Michael Vejlgaard.

I øjeblikket er en ombygning i gang med Café Larsen i Havnegade, og ejerne af den tidligere Nordea-bygning er også på vej med en markant restaurering. Med Michael Vejlgaards nye projekt er det lige før, Havnegade er blevet gennemrenoveret og nybygget, siden Lemvig Kommune satte havne-projektet i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce