Annonce
Lemvig

Tre topscorere genopstiller ikke: Socialdemokratiet er på jagt efter nye kandidater  

Lærerformand Steen Madsen er et navn, Socialdemokratiet allerede har på listen til at afløse de etablere byrådsmedlemmer. Arkivfoto
Tre topscorere hos Socialdemokratiet genopstiller ikke, og det udfordrer partiet før valget
Annonce

Lemvig: Det er hos Socialdemokratiet, der er brug for mest fornyelse til det kommende valg, da tre af partiets stemmeslugere ikke genopstiller.

Kenneth Bro fik 711 personlige stemmer, Karsten Kragelund fik 465, mens Ole Byskov fik 443. I øvrigt skete der det bemærkelsesværdige ved sidste valg, at på topscorerlisten var fire ud af de seks, der fik flest personlige stemmer, netop socialdemokrater.

- Vi har nogle byrådsmedlemmer, der har stor personlig opbakning, og det er klart, det er mange stemmer, der skal hentes hjem, når tre af dem vælger at stoppe, siger Lone Pilgaard Sørensen, der selv fik 417 personlige stemmer.

Annonce

Nye æra med nye navne

Siden er det sket det, at Lone Pilgaard Sørensen nu er den, der skal stå øverst på listen, hvor det før var Kenneth Bro, så der er en ny æra, som indledes med udfordringen at skaffe nye gode kandidater til at erstatte dem, der slipper tøjlerne.

- Vi har heldigvis nogle gode kandidater i spil. Det er jo allerede officielt med lærerformand Steen Madsen, og derudover har vi nogle andre gode, som vi snart præsenterer. Men det skal da indrømmes, at vi endnu ikke har så mange kandidater, som vi gerne vil have, og vi efterlyser dem, siger Lone Pilgaard Sørensen.


Det skal da indrømmes, at vi endnu ikke har så mange kandidater, som vi gerne vil have, og vi efterlyser dem

Lone Pilgaard Sørensen, ny spidskandidat for Socialdemokratiet.


Corona-restriktionerne gør det ikke lettere at få nye kandidater i tale.

- Det er ikke det samme at skulle ringe rundt og spørge folk. Det er bedre at mødes, og det er der ikke mange muligheder for nu. Vi har forsøgt med opslag på Facebook, men det er nok ikke der, hvor jeg forventer mig mest. Vi skal have en dialog med interessante personer, som kan være gode kandidater for os, når vi gerne skulle øge antallet af byrådsmedlemmer og stemmer ved det næste valg, siger Lone Pilgaard Sørensen.

- Man kan sige, at det her også er chancen for nye ansigter, når der er tre af de "gamle", som man ikke skal slå af pinden. Det er altid svært at udfordre de siddende byrådsmedlemmer, som mange kender. Men nu er vejen måske blevet lidt lettere, hvis man gerne vil være med til at bestemme i Lemvig Kommune, siger Lone Pilgaard Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce