Annonce
Kultur

Slagteriet udvalgt til at modtage penge til mad-projekt

De 10.000 kroner, Slagteriet har modtaget, skal bruges til at at invitere alle interesserede til aftensmad. Desuden er planen at arrangere madworkshops eller sanketure, så snart covid-19-situationen tillader det. Pressebillede
Europæisk Gastronomiregion har atter uddelt penge til nyskabende fødevareprojekter, og blandt de udvalgte projektmagere er Slagteriet i Holstebro, der har fået støtte til sit projekt ”Maddivisionen”.

Holstebro: Fem regionale initiativtagere har for nylig fået besked om, at deres nyskabende projekter modtager støtte fra Europæisk Gastronomiregions Mikropulje.

Et af projekterne har rod i det tidligere Danish Crown Slagteri i Holstebro, der nu går under navnet Slagteriet og er hjemsted for faste aktører og frivillige fællesskaber inden for gadeidræt, iværksætteri og kulturproduktion.

Det oplyser Europæisk Gastronomiregion i en pressemeddelelse.

Annonce

Slagteriet har modtaget 10.000 kroner til sit mad-projekt.

I sin ansøgning beskrev Slagteriet "Maddivisionen" som et fællesskab, hvor det "gennem workshops, fællesspisninger og events vil servere mad med kulturelt krydderi og udforske fællesskabets kulinariske nysgerrighed".

- Med støtten fra Europæisk Gastronomiregions Mikropulje betyder det, at de frivillige på Slagteriet kan videreudvikle det åbne og sociale madfællesskab, Maddivisionen, som det har initieret, siger projektkoordinator Mette Sandholt, der tilføjer:

- Helt konkret vil støtten blive brugt på at invitere alle interesserede til aftensmad og fælles forberedelse herfra for at styrke samt udbygge kendskabet til Maddivisionen og til at afvikle offentlige madworkshops eller sanketure, så snart covid-19 tillader det.

Mere om Europæisk Gastronomiregion

I 2017 blev Region Midtjylland udnævnt til Europæisk Gastronomiregion under temaet Rethinking Good Food.

Titlen blev tildelt af en international jury som en anerkendelse af regionens madkultur.

Europæisk Gastronomiregion uddeler penge to gange om året, og der kan bevilges op til 20.000 kroner per projekt.

Ansøgningerne behandles af et beslutningsudvalg, der består af repræsentanter fra Institute of Meals, Food Organisation of Denmark, Business Region MidtVest og Business Region Aarhus.

Udover Slagteriet har fire andre regionale projekter også fået tildelt penge. Der er i alt blevet uddelt 50.000 kroner.


Vi oplever en fødevare- og restaurationsbranche, der er presset af de nuværende corona-restriktioner. Derfor glæder det os, når det innovative og kreative vækstlag omkring branchen fortsat kommer med nyskabende projekter.

Anna Lund, direktør for Food-Aarhus og Food Week.


Mikropuljen fik i denne omgang mange ansøgninger. De udvalgte projekter har alle udmærket sig i forhold til Mikropuljens formål med innovative løsninger på en fortsat fremdrift inden for udvikling af kultur og oplevelser med mad og fødevarer som omdrejningspunkt.

- Vi oplever en fødevare- og restaurationsbranche, der er presset af de nuværende corona-restriktioner. Derfor glæder det os, når det innovative og kreative vækstlag omkring branchen fortsat kommer med nyskabende projekter - og at vi har muligheden for at hjælpe dem på vej med midler og sparring, siger Anna Lund, der er direktør for Food-Aarhus og Food Week - og desuden sekretariatsindehaver for Europæisk Gastronomiregion og dermed afsender på Mikropuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce