Annonce
Vinderup

Skybrud kunne ikke kvæle byfesten

Familien Nørholt Jensen fra Sevel satte med stor fornøjelse tænderne i dagens tarteletter med kyllingkød. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Arrangørerne føler sig stadigvæk "høje" efter stor tilstrømning af gæster til lørdagens Kylling Festival.

Vinderup: - Vi er stadig helt høje af det, melder medlem af styregruppen for Kylling Festival i Vinderup, Henrik Christiansen, efter lørdagens veloverståede byfest.

Regn kom der ganske vist. Også et par skybrud undervejs, men i modsætning til sidste års dagsregn, gav årets regndråber kun enkelt afbrydelser undervejs, og der blev lagt ud med to timers solskin, da nogle hundrede meter af den ellers travlt trafikerede hovedgade gennem byen for anden gang fik status af gågade.

Forinden var alle budt til gratis kaffe og rundstykker med efterfølgende byfestgudstjeneste i det store festtelt bag gågaden.

De handlende havde bakket op med flere stande end året før. En af dem var Mary Sørensen, indehaver af blomsterforretningen Carla, der sidste år ikke kunne få tid på grund af en begravelse.

- Det er rigtig hyggeligt med markedsstemning i gaden, og at folk strømmede til helt fra morgenen af. Naturligvis også dejligt med solskin fra start, siger hun.

Mange forretninger havde lavet specialtilbud i anledning af byfesten og havde dels en stand i gågaden og dels livlig aktivitet i selve forretningen.

- Vi havde travlhed og mange besøg begge steder, fortæller modehandler Jens Tang, der er formand for Vinderup Handelsforening.

Ved at investere i et armbånd til 100 kroner kunne man frit forsyne sig med kyllingekød i ni varianter i løbet af seks timer. Boderne var bemandet af lokale foreninger, der gratis stillede mandskab til rådighed. Den lokale afdeling af Det Danske Spejderkorps havde 22 medlemmer engageret fordelt på tre hold i løbet af dagen. Det fortæller Helle Maarbjerg, der er leder for mikro- og minispejderne.

- For os spejdere er det vigtigt at hjælpe, og vi synes dette er en rigtig sjov opgave. Det er en lejlighed til at vise sig frem, og vi vil gerne give vores bidrag til byen, siger hun.

Overskuddet fra byfesten skal gå til en forbedring af legepladsen i byens anlæg, og det gør Helle Maarbjerg dobbelt glad. Hun er nemlig dagplejer og sammen med dagplejebørnene flittig bruger af anlægget. Derfor glæder hun sig rigtig meget til en bedre legeplads.

En af de familier, der nød kyllingefestlighederne, var Linda og Thomas Nørholt Jensen fra Sevel sammen med børnene Johanne, 11, Mogens, 9, Karen og Maja 7. Alle var i gang med at spise tarteletter med kyllingkød.

- Det er sidste sommeraktivitet, inden det går løs i skolen mandag, fortæller Linda, der finder det vigtigt at give opbakning til de lokale aktiviteter. Hun arbejder selv hos Priess i Vinderup, og Thomas jobber hos Vestforsyning.

Musikken fyldte meget i dagens program, og det store festtelt var proppet både eftermiddag og aften.

- Festen forsatte helt til klokken 1. Folk var helt klar til at give den gas, og jeg synes det er flot at kunne slutte af med et fyldt telt og et fyldt dansegulv, siger Henrik Christiansen fra styregruppen. Der lige tilføjer.

- Det bliver svært at overgå. Jeg tror, det er den bedste aften, vi nogen sinde har oplevet i byen, smiler han.

Annonce
- Vi giver gerne en hjælpende hånd til byfesten. Det er også en god mulighed for at vise os frem som spejdere, siger Helle Maarbjerg fra Det Danske Spejderkorps.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bør være den gode gæst

Via de lokale landboforeninger er en række landmænd i clinch med energinet.dk, som er navnet på den instans, der står bag nedgravningen af det store elkabel fra den nye transformatorstation i Klinkby frem til Idomlund. Et kabel, der skal transportere strømmen fra vindmølleområdet Vesterhav Nord videre til elnettet. Ja, kablet er stort set lagt ned. Transformatorstationen er stort set klar. Det eneste, der mangler, er strømmen, og det er lige i øjeblikket meget uvist, hvornår den kommer - hvis den kommer. I hvert tilfælde er der stadig storm omkring projektet, og der er ingen dato på, hvornår det ligger fast, at der også bliver sat kysnære møller op her. Kystbefolkningen ser dem gerne skubbet ud på det nye vindmølleområde Thor, der ligger langt fra land. Imens strides landmændene så med energinet.dk. Ikke om de erstatninger, de skal have, for at der bliver gravet på deres mark, og at der bliver lagt et kabel ned. Disse erstatninger er til at finde ud af. Men det er det såkaldte "gæsteprincip". Landmændene mener, at energinet.dk er gæster på landmandens jord, og hvis han får brug for at udvide eller lægge om, så kablet er i vejen, så skal gæsten naturligvis flytte det., Men det mener energinet.dk ikke. Her slår man fast, at det er landmandens problem at flytte kablet, hvis det skulle blive nødvendigt. Og da det koster 20 millioner kroner at flytte én kilometer kabel, så siger det sig selv, at det vil landmanden aldrig kunne finansiere. Dermed mener landmændene, de er stavnsbundne i fremtiden. Er de så det? Man kan sige, at de fleste jo nok udmærket ved i dag, om der er mulighed for, at de skal bygge hen over noget jord, der ligger 100 meter fra ejendommen. Men ved man det, når man taler 20 år ud i fremtiden? Nej, det gør man ikke, så derfor er det korrekt, at man binder en landmand på arme og ben, hvis man lægger et kabel, som han ikke har mulighed for at flytte, hvis det viser sig, det er nødvendigt for driften af hans ejendom. Vil det ske ret tit? Sandsynligvis ikke, men bare for én landmand langs det 35 kilometer lange kabel kan det være katastrofalt. Derfor bør energinet.dk være den gode gæst, at hvis det sjældne skulle ske, at et kabel nødvendigvis må flyttes, så er energinet.dk også klar til at betale for selv at flytte kablet.

Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce