Annonce
Holstebro

Skoler forbyder tradition: Ingen karamelkast på sidste skoledag

De må fortsat klæde sig ud, men de må ikke forsamles mange på plænen foran Kvickly, og de må ikke kaste karameller på skolen. Sidste skoledag for folkeskolen bliver anderledes i år. Arkivfoto: Morten Stricker
Folkeskolens sidste skoledag bliver ikke, som den plejer i år. Faren for at smitte hinanden med Covid-19 har blandt fået skoler til at nedlægge forbud mod karamel-kastning.

Holstebro: Sidste skoledag er der tradition for, at afgangseleverne går rundt i alle klasser på skolen og smider flødekarameller ud over de yngre elever, som kaster sig over de søde sager i kulørt papir med stor iver – og indbyrdes kamp.

Men det bliver der ikke noget af i år. Skolerne har nedlagt forbud mod kastning af karameller for ikke at risikere, at elever smitter hinanden med Covid-19.

- Som vi har gjort med alt andet siden genåbningen, læner vi os op ad de centrale retningslinjer, der siger, at kastning med karameller ikke bør forekomme, siger skolelederen på Rolf Krake Skolen, Ole Priess.

Han har selv to børn, som forlader folkeskolen i år, og som havde glædet sig til sidste skoledag.

- Hvad hestevognskørslen er for studenterne, er karamel-kastning for folkeskoleeleverne. Det er vigtigt for dem, men jeg tænker da også, at de ikke er gået i skole i ti år bare for at kunne kaste karameller, siger Ole Priess, skoleleder og far.

Annonce

Ingen fodbold-dyst mod lærerne

Rolf Krake Skolen har også droppet fodboldkampen mellem lærere og afgangselever.

- Vi laver nogle andre dyster mellem elever og lærere, men hele skolen kommer ikke og kigger på. I stedet laver de store elever et optog uden om skolen, som de andre elever kan huje og heppe på – på behørig afstand, fortæller Ole Priess, der har to klasser, der afslutter og cirka 700 børn i alt på skolen.

Også på Nørre Boulevard Skolen er kastning med karameller forbudt, og også her bliver sidste skoledag fyldt med andet end den traditionsrige fodbolddyst.

- Vi laver nogle andre aktiviteter – tovtrækning og andre gammeldags lege - og så kan skolens andre klasser stå rundt omkring på sportspladsen - i grupper og med afstand - og se, hvad der foregår, siger skoleleder Carsten Baun, Nørre Boulevard Skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce