Annonce
Sport

Søvndal om lukning: Det gjorde ondt, men jeg blev også lettet

- Det er ikke alt her i livet som lykkes, og drømmen om ligapladsen gik ikke i opfyldelse, siger Jørgen Søvndal. Foto: Morten Stricker
Det er slut med elitebadminton i Langhøj. Holdejer Jørgen Søvndal har lukket og slukket for det ambitiøse badmintonprojekt, som har krævet både tid, sved og penge.

Langhøj: En badmintonæra er slut.

Jørgen Søvndal har, sammen med resten af familien, valgt at lukke ned for det storsatsende 1. divisionshold i Langhøj.

- Der er gået metaltræthed i den. Vi har rigtig mange bolde i luften med tre-fire firmaer, forskellige huse og samtidig har vi aflastningsbørn, plejebørn og badmintonspillere boende. Det blev for ressourcekrævende, at holde badmintonholdet kørende, siger Jørgen Søvndal.

Han tror, at Langhøj er den klub, som suverænt har hentet flest badmintonspillere i Billund igennem årene, og at hustruen Bente er en af dem, som har købt allerflest flybilletter til badmintonspillere, siden holdet startede. Det tærer på kræfterne, når man samtidig har en masse andet at se til.

- Det gjorde ondt at trække holdet, men jeg kunne også mærke, at jeg blev 5-10 kilo lettere, da jeg gjorde det, siger Jørgen Søvndal, som heller ikke lægger skjul på, at den manglende oprykning til ligaen og paragrafrytteri hos badmintonforbundet har været medvirkende til, at han nu siger stop.

Annonce

Det gjorde ondt at trække holdet, men jeg kunne også mærke, at jeg blev 5-10 kilo lettere, da jeg gjorde det.

Jørgen Søvndal, holdejer Langhøj.

Pengene værd

Det er bestemt ikke gratis, at drive et badmintonhold af Langhøjs kaliber.

Igennem årene har der været spillere fra 20 forskellige nationer tilknyttet klubben, og Jørgen Søvndal har måtte have pengepungen op, når de skulle have flybilletter, mad og eventuelt honorar for at spille.

- Der har været sponsorer, men der har jo ikke været den store tradition for elitebadminton her i Vestjylland, så vi har måtte stå med de fleste udgifter selv, siger Jørgen Søvndal, som er indehaver af Sicatech, som laver maskinudstyr og produktionsdele til den grafiske branche.

Han fortryder dog ikke et sekund, den investering han har lavet i holdet.

- Det har været alle pengene værd. Jeg er sindssygt stolt over det sammenhold, som der har været i klubben. Det gælder blandt spillerne, de frivillige og de andre som har været med. Det var det, der skulle kendetegne det her bonderøvsprojekt. Én ting er jo kampene og resultaterne, men det største har været sammenholdet, siger Jørgen Søvndal.

Korkprop

Han vil især tænke tilbage på alle oprykninger, som han hver især kalder for "kraftpræstationer" lige fra den spæde start i serie 2 til oprykningen til 1. division.

Jørgen Søvndal er bidt af en gal fjerbold, og derfor pakker han heller ikke sin badmintonhal på Rødekrovej i Linde sammen. Overhovedet ikke.

- Vi kommer til at fortsætte med at holde badmintoncamps, og der er også ligahold, som kommer herover for at træne. Kærligheden til badminton har ikke ændret sig, men jeg vil bare gerne prioritere ressourcerne anderledes, siger Jørgen Søvndal.

For badmintonholdet har krævet, at der skulle hives en del timer ud af kalenderen. Eksempelvis, hvis man skulle spille en kamp i Odense, og der så var én spiller der var fløjet til København, mens en anden var fløjet til Billund, og man så skulle vende om og hente ham.

- Det har været noget dejligt bøvl, konstaterer Jørgen Søvndal.

Det kan vel ikke udelukkes, at du skaber nyt bøvl for dig selv i fremtiden?

- Det kan det bestemt ikke. Jeg er lidt som en korkprop, jeg kommer altid ovenpå igen, siger Jørgen Søvndal med et grin.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce