Annonce
Sport

Søvndal om lukning: Det gjorde ondt, men jeg blev også lettet

- Det er ikke alt her i livet som lykkes, og drømmen om ligapladsen gik ikke i opfyldelse, siger Jørgen Søvndal. Foto: Morten Stricker
Det er slut med elitebadminton i Langhøj. Holdejer Jørgen Søvndal har lukket og slukket for det ambitiøse badmintonprojekt, som har krævet både tid, sved og penge.

Langhøj: En badmintonæra er slut.

Jørgen Søvndal har, sammen med resten af familien, valgt at lukke ned for det storsatsende 1. divisionshold i Langhøj.

- Der er gået metaltræthed i den. Vi har rigtig mange bolde i luften med tre-fire firmaer, forskellige huse og samtidig har vi aflastningsbørn, plejebørn og badmintonspillere boende. Det blev for ressourcekrævende, at holde badmintonholdet kørende, siger Jørgen Søvndal.

Han tror, at Langhøj er den klub, som suverænt har hentet flest badmintonspillere i Billund igennem årene, og at hustruen Bente er en af dem, som har købt allerflest flybilletter til badmintonspillere, siden holdet startede. Det tærer på kræfterne, når man samtidig har en masse andet at se til.

- Det gjorde ondt at trække holdet, men jeg kunne også mærke, at jeg blev 5-10 kilo lettere, da jeg gjorde det, siger Jørgen Søvndal, som heller ikke lægger skjul på, at den manglende oprykning til ligaen og paragrafrytteri hos badmintonforbundet har været medvirkende til, at han nu siger stop.

Det gjorde ondt at trække holdet, men jeg kunne også mærke, at jeg blev 5-10 kilo lettere, da jeg gjorde det.

Jørgen Søvndal, holdejer Langhøj.

Pengene værd

Det er bestemt ikke gratis, at drive et badmintonhold af Langhøjs kaliber.

Igennem årene har der været spillere fra 20 forskellige nationer tilknyttet klubben, og Jørgen Søvndal har måtte have pengepungen op, når de skulle have flybilletter, mad og eventuelt honorar for at spille.

- Der har været sponsorer, men der har jo ikke været den store tradition for elitebadminton her i Vestjylland, så vi har måtte stå med de fleste udgifter selv, siger Jørgen Søvndal, som er indehaver af Sicatech, som laver maskinudstyr og produktionsdele til den grafiske branche.

Han fortryder dog ikke et sekund, den investering han har lavet i holdet.

- Det har været alle pengene værd. Jeg er sindssygt stolt over det sammenhold, som der har været i klubben. Det gælder blandt spillerne, de frivillige og de andre som har været med. Det var det, der skulle kendetegne det her bonderøvsprojekt. Én ting er jo kampene og resultaterne, men det største har været sammenholdet, siger Jørgen Søvndal.

Korkprop

Han vil især tænke tilbage på alle oprykninger, som han hver især kalder for "kraftpræstationer" lige fra den spæde start i serie 2 til oprykningen til 1. division.

Jørgen Søvndal er bidt af en gal fjerbold, og derfor pakker han heller ikke sin badmintonhal på Rødekrovej i Linde sammen. Overhovedet ikke.

- Vi kommer til at fortsætte med at holde badmintoncamps, og der er også ligahold, som kommer herover for at træne. Kærligheden til badminton har ikke ændret sig, men jeg vil bare gerne prioritere ressourcerne anderledes, siger Jørgen Søvndal.

For badmintonholdet har krævet, at der skulle hives en del timer ud af kalenderen. Eksempelvis, hvis man skulle spille en kamp i Odense, og der så var én spiller der var fløjet til København, mens en anden var fløjet til Billund, og man så skulle vende om og hente ham.

- Det har været noget dejligt bøvl, konstaterer Jørgen Søvndal.

Det kan vel ikke udelukkes, at du skaber nyt bøvl for dig selv i fremtiden?

- Det kan det bestemt ikke. Jeg er lidt som en korkprop, jeg kommer altid ovenpå igen, siger Jørgen Søvndal med et grin.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce