Annonce
Sport

Søvndal om lukning: Det gjorde ondt, men jeg blev også lettet

- Det er ikke alt her i livet som lykkes, og drømmen om ligapladsen gik ikke i opfyldelse, siger Jørgen Søvndal. Foto: Morten Stricker
Det er slut med elitebadminton i Langhøj. Holdejer Jørgen Søvndal har lukket og slukket for det ambitiøse badmintonprojekt, som har krævet både tid, sved og penge.

Langhøj: En badmintonæra er slut.

Jørgen Søvndal har, sammen med resten af familien, valgt at lukke ned for det storsatsende 1. divisionshold i Langhøj.

- Der er gået metaltræthed i den. Vi har rigtig mange bolde i luften med tre-fire firmaer, forskellige huse og samtidig har vi aflastningsbørn, plejebørn og badmintonspillere boende. Det blev for ressourcekrævende, at holde badmintonholdet kørende, siger Jørgen Søvndal.

Han tror, at Langhøj er den klub, som suverænt har hentet flest badmintonspillere i Billund igennem årene, og at hustruen Bente er en af dem, som har købt allerflest flybilletter til badmintonspillere, siden holdet startede. Det tærer på kræfterne, når man samtidig har en masse andet at se til.

- Det gjorde ondt at trække holdet, men jeg kunne også mærke, at jeg blev 5-10 kilo lettere, da jeg gjorde det, siger Jørgen Søvndal, som heller ikke lægger skjul på, at den manglende oprykning til ligaen og paragrafrytteri hos badmintonforbundet har været medvirkende til, at han nu siger stop.

Annonce

Det gjorde ondt at trække holdet, men jeg kunne også mærke, at jeg blev 5-10 kilo lettere, da jeg gjorde det.

Jørgen Søvndal, holdejer Langhøj.

Pengene værd

Det er bestemt ikke gratis, at drive et badmintonhold af Langhøjs kaliber.

Igennem årene har der været spillere fra 20 forskellige nationer tilknyttet klubben, og Jørgen Søvndal har måtte have pengepungen op, når de skulle have flybilletter, mad og eventuelt honorar for at spille.

- Der har været sponsorer, men der har jo ikke været den store tradition for elitebadminton her i Vestjylland, så vi har måtte stå med de fleste udgifter selv, siger Jørgen Søvndal, som er indehaver af Sicatech, som laver maskinudstyr og produktionsdele til den grafiske branche.

Han fortryder dog ikke et sekund, den investering han har lavet i holdet.

- Det har været alle pengene værd. Jeg er sindssygt stolt over det sammenhold, som der har været i klubben. Det gælder blandt spillerne, de frivillige og de andre som har været med. Det var det, der skulle kendetegne det her bonderøvsprojekt. Én ting er jo kampene og resultaterne, men det største har været sammenholdet, siger Jørgen Søvndal.

Korkprop

Han vil især tænke tilbage på alle oprykninger, som han hver især kalder for "kraftpræstationer" lige fra den spæde start i serie 2 til oprykningen til 1. division.

Jørgen Søvndal er bidt af en gal fjerbold, og derfor pakker han heller ikke sin badmintonhal på Rødekrovej i Linde sammen. Overhovedet ikke.

- Vi kommer til at fortsætte med at holde badmintoncamps, og der er også ligahold, som kommer herover for at træne. Kærligheden til badminton har ikke ændret sig, men jeg vil bare gerne prioritere ressourcerne anderledes, siger Jørgen Søvndal.

For badmintonholdet har krævet, at der skulle hives en del timer ud af kalenderen. Eksempelvis, hvis man skulle spille en kamp i Odense, og der så var én spiller der var fløjet til København, mens en anden var fløjet til Billund, og man så skulle vende om og hente ham.

- Det har været noget dejligt bøvl, konstaterer Jørgen Søvndal.

Det kan vel ikke udelukkes, at du skaber nyt bøvl for dig selv i fremtiden?

- Det kan det bestemt ikke. Jeg er lidt som en korkprop, jeg kommer altid ovenpå igen, siger Jørgen Søvndal med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce