Annonce
Erhverv

Sønnen overtager formandspost i fars firma

Den daglige ledelse hos Eiler Thomsen Alufacader består af Eiler Thomsen, Erik Bjerg og Alex Frisk Herping. Ny bestyrelsesformand er grundlæggerens søn Peter Thomsen. Foto: Johan Gadegaard
Peter Lind Thomsen er ny bestyrelsesformand hos Eiler Thomsen Alufacader. Regnskabet for 2018/1019 skuffer med et beskedent overskud på 2,1 millioner kroner. Til gengæld er udsigterne for det kommende år langt bedre.
Annonce

Holstebro: Eiler Thomsens Alufacader blev grundlagt i starten af 1980'erne.

I sommer fyldte grundlægger og direktør Eiler Thomsen 70 år, men i den anledning slog han fast, at han ikke havde planer om at trække sig tilbage fra firmaet de første par år, selv om det er ambitionen at gå ned i tid.

I foråret kørte han også projektchef Erik Bjerg og salgschef Alex Herping i stilling til at overtage den daglige ledelse, når det rigtige tidspunkt kommer. Firmaet har tidligere været igennem et par mislykkede forsøg på generationsskifte.

Firmaet er på mange måder et familiefirma. Hustruen Vibeke Thomsen har været ansvarlig for økonomien.

Sønnen Peter Lind Thomsen har siddet i bestyrelsen, og fra 15. november er han rykket op som bestyrelsesformand, hvor han afløser Gynther Kohls. Ved samme lejlighed er Vibeke Thomsen trådt ud af bestyrelsen.

- Jeg har jo altid fulgt med i, hvordan det går i virksomheden. Det er klart, at det altid har været en stor del af snakken hen over spisebordet. Det er ikke planen, at jeg flytter til Holstebro, men jeg vil være en aktiv bestyrelsesformand, og jeg glæder mig til at komme endnu tættere på virksomheden og følge med i beslutningerne, siger Peter Thomsen og uddyber.

- Det har ikke ligget i kortene i lang tid, men vi har fundet frem til denne løsning. Min far har ikke planer om at stoppe med det daglige arbejde. Jeg vil gerne være med til, at familien er med omkring beslutningerne i de kommende år, siger Peter Lind Thomsen.

41-årige Peter Thomsen var i mange år en talentfuld golfspiller i Holstebro Golfklub. I dag er golf også blevet hans arbejde, da han er ejer og stifter af Dansk Golf Akademi i Nordsjælland. Peter Thomsen nåede at spille fem år på det danske landshold. Han spillede tre år på Challenge Touren og Ecco Touren.

Annonce

Skuffende regnskab

Eiler Thomsen Alufacader har netop indsendt regnskabet for 2018/19, og for andet år i træk er der tale om et beskedent overskud. Bundlinjen siger et plus på 2,1 million kroner. Året før var overskuddet på 2,6 millioner kroner.

Ledelsen anser årets resultat og økonomiske udvikling for mindre tilfredsstillende. Resultatet er påvirket af lav indtjening på enkelte projekter, der er fuldt afsluttet i året. Endvidere er årets resultat påvirket af en udvidelse af medarbejderstaben i projektafdelingen samt andre omstruktureringer i personalestaben, der ligeledes er fuldt indregnet, står der i ledelsesberetningen i årsrapporten.

Det er dog forventningen, at der vil komme en stigning i omsætningen og en generel forbedret indtjening og som følge heraf et væsentligt stigende resultat i regnskabet for 2019/2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gav politiet en fuck-finger

Lemvig

Nu er vandet klar i Thyborøn

Annonce