Annonce
Erhverv

Sønnen overtager formandspost i fars firma

Den daglige ledelse hos Eiler Thomsen Alufacader består af Eiler Thomsen, Erik Bjerg og Alex Frisk Herping. Ny bestyrelsesformand er grundlæggerens søn Peter Thomsen. Foto: Johan Gadegaard
Peter Lind Thomsen er ny bestyrelsesformand hos Eiler Thomsen Alufacader. Regnskabet for 2018/1019 skuffer med et beskedent overskud på 2,1 millioner kroner. Til gengæld er udsigterne for det kommende år langt bedre.

Holstebro: Eiler Thomsens Alufacader blev grundlagt i starten af 1980'erne.

I sommer fyldte grundlægger og direktør Eiler Thomsen 70 år, men i den anledning slog han fast, at han ikke havde planer om at trække sig tilbage fra firmaet de første par år, selv om det er ambitionen at gå ned i tid.

I foråret kørte han også projektchef Erik Bjerg og salgschef Alex Herping i stilling til at overtage den daglige ledelse, når det rigtige tidspunkt kommer. Firmaet har tidligere været igennem et par mislykkede forsøg på generationsskifte.

Firmaet er på mange måder et familiefirma. Hustruen Vibeke Thomsen har været ansvarlig for økonomien.

Sønnen Peter Lind Thomsen har siddet i bestyrelsen, og fra 15. november er han rykket op som bestyrelsesformand, hvor han afløser Gynther Kohls. Ved samme lejlighed er Vibeke Thomsen trådt ud af bestyrelsen.

- Jeg har jo altid fulgt med i, hvordan det går i virksomheden. Det er klart, at det altid har været en stor del af snakken hen over spisebordet. Det er ikke planen, at jeg flytter til Holstebro, men jeg vil være en aktiv bestyrelsesformand, og jeg glæder mig til at komme endnu tættere på virksomheden og følge med i beslutningerne, siger Peter Thomsen og uddyber.

- Det har ikke ligget i kortene i lang tid, men vi har fundet frem til denne løsning. Min far har ikke planer om at stoppe med det daglige arbejde. Jeg vil gerne være med til, at familien er med omkring beslutningerne i de kommende år, siger Peter Lind Thomsen.

41-årige Peter Thomsen var i mange år en talentfuld golfspiller i Holstebro Golfklub. I dag er golf også blevet hans arbejde, da han er ejer og stifter af Dansk Golf Akademi i Nordsjælland. Peter Thomsen nåede at spille fem år på det danske landshold. Han spillede tre år på Challenge Touren og Ecco Touren.

Annonce

Skuffende regnskab

Eiler Thomsen Alufacader har netop indsendt regnskabet for 2018/19, og for andet år i træk er der tale om et beskedent overskud. Bundlinjen siger et plus på 2,1 million kroner. Året før var overskuddet på 2,6 millioner kroner.

Ledelsen anser årets resultat og økonomiske udvikling for mindre tilfredsstillende. Resultatet er påvirket af lav indtjening på enkelte projekter, der er fuldt afsluttet i året. Endvidere er årets resultat påvirket af en udvidelse af medarbejderstaben i projektafdelingen samt andre omstruktureringer i personalestaben, der ligeledes er fuldt indregnet, står der i ledelsesberetningen i årsrapporten.

Det er dog forventningen, at der vil komme en stigning i omsætningen og en generel forbedret indtjening og som følge heraf et væsentligt stigende resultat i regnskabet for 2019/2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce