Annonce
Holstebro

Psykolog til familier: Nyd den tid, I her har fået sammen

Find brætspillene frem og nyd samværet....eller se en film sammen, leg i haven eller noget helt fjerde. Arkivfoto: Scanpix
Coronavirus i sig selv er noget møg. Men omstændighederne har givet familier en unik mulighed for at være sammen og spille spil, lege, snakke med mere, mener psykolog Niels Urup Nielsen.

Holstebro: - Jeg kunne sagtens forestille mig, at coronavirus kunne være godt for noget - selvfølgelig forudsat man ikke bliver syg. Jeg får aflysninger nu - folk, der ringer og siger, at de har deres børn hjemme, og nu skal de lige til at spille et spil eller ud at gå en tur. Det vil da være så godt, hvis folk siger: "Okay, det her skal vare et stykke tid, så kan vi lige så godt nyde den tid, vi nu har sammen, og lave nogle af de ting, vi ellers aldrig har tid til i hverdagen".

Autoriseret psykolog Niels Urup Nielsen, Holstebro, har ikke lyst til at male corona-Fanden på væggen.

Og han er ikke nervøs for, at påbudet om at blive hjemme skal udløse familieskænderier eller i værste fald skilsmisser, som man ved, at for eksempel juleferien ofte gør.

- For det første har folk jo ikke PLIGT til at blive hjemme sammen med deres familie. Der er ikke dømt fest og samvær, som der er i julen. Man kan gå ind i et andet rum, gå en tur udenfor - eller pakke familien i bilen og tage i sommerhus. For det andet - når du nu taler om julen - så lægger vi mest mærke til, når noget går galt. Men hvis du snakker med 100 familier efter jul, så har mindst de 70 jo haft en dejlig jul, siger Niels Urup Nielsen, der blev uddannet uddannet som cand. pæd. psyk. i 1998.

Han har været praktiserende psykolog i Holstebro siden 2013 - inden da var han i 23 år leder af Idrætsefterskolen Lægaarden.

Annonce

Ændret kommunikationsmønster

- Det bliver på sin vis spændende at se nogle af følgerne af den mere eller mindre frivillige hjemmetid, mange danskere får nu. Måske lærer vi, tvunget af omstændighederne, at kommunikere på en anden måde. Når vi er færdig med corona, har vi måske ændret kommunikationsmønster så meget, at vi har fundet ud af, at vi kan arbejde mere hjemmefra, og kommunikere via forskellige fora, sådan at vi også får mere tid til familien, siger han.

Har du et råd til dem, der sidder hjemme nu?

- Åh, det ved jeg ikke...det skulle da lige være: Nyd den mulighed, I har fået givet her, og glæd jer over, at I nu kan være sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce