Annonce
Holstebro

Politiet frigiver endelig Borbjerg Mølle Kro: Men jagten på gerningsmændene fortsætter

- De har ikke givet os et gennembrud. Men de har givet de resultater, som vi kunne forvente at få, siger efterforskningsleder Torben Ladefoged om den langvarige undersøgelse af brandtomten. Arkivfoto:  Johan Gadegaard
10 måneder efter at Borbjerg Mølle Kro brændte ned, frigiver politiet nu kroen. - Vi har fået de svar, som vi kunne, siger efterforskningsleder.

Borbjerg: Politiet har valgt at frigive Borbjerg Mølle Kro, da den nu er færdig med efterforskningen på brandtomten, som har stået på nærmest fra dag ét, efter at kroen brændte den 12. juli sidste år.

- Vi overdrager den formelt til forsikringsselskabet. Det er som dem, der beslutter om de selv skal foretage nogle undersøgelser på stedet, og hvornår området så er helt åbnet igen. Men fra politiets side slipper vi den nu, siger efterforskningsleder Torben Ladefoged fra lokalpolitiet i Holstebro.

Har jeres undersøgelse givet resultater?

Annonce

- De har ikke givet os et gennembrud. Men de har givet de resultater, som vi kunne forvente at få - og vi har fået svar på de spørgsmål, som vi havde, siger Torben Ladefoged.

Men der har været afspærret i 10 måneder. Det er vel usædvanligt lang tid?

- Det er hvert fald lang tid. Og det er meget lang tid for ejerne, det ved vi. Men det er også en kompliceret sag, og når vi først frigiver stedet, så kan vi som udgangspunkt ikke komme tilbage. Derfor har vi været meget grundige og ville være helt sikre på, at vi kunne frigive stedet.

Har ikke opgivet endnu

At brandtomten og de omkringliggende arealer frigives – om end i første omgang til forsikringsselskabet - betyder dog ikke at efterforskningen også stopper.

Trods 10 måneders efterforskning, så er det dog ikke lykkedes politiet at finde frem til gerningsmanden eller gerningsmændene. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Lang fra.

- Det handler mere om, at nu har vi alt på det her område. Den del kan vi så lukke ned, og så fortsætter vi videre med andre ting. Det er én ting ad gangen, og så må vi se, hvor det ender, siger Torben Ladefoged.

Han bekræfter dog, at der stadig ikke er nogen, der er sigtet for branden, der kostede møllen med mere end 600 års historie livet.

Branden blev opdaget af nogle unge mennesker natten til den 12. juli.

Da brandvæsnet nåede frem, stod møllekroen ikke til at redde. De første undersøgelser pegede på, at branden var påsat. Og efterfølgende har politiet oplyst, den mistanke blandt andet skyldes at der er fundet flere arnesteder til branden.

Trods 10 måneders efterforskning, så er det dog ikke lykkedes politiet at finde frem til gerningsmanden eller gerningsmændene.

- Vi har bestemt ikke opgivet at opklare sagen. Vi fortsætter ufortrødent, siger Torben Ladefoged.

Kroen er ejet Malene og Mark Harpøth sammen med de tidligere professionelle dansere Bjørn Bitsch og Ashli Williamson.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Fire dages arbejdsuger udbredes stadig mere i det små

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce