Annonce
TTH Herrer

Over seks års sejrsstime røg på gulvet med et brag: - Det er svært at forklare

Det er knap fem år siden, at TTH Holstebro senest havde en stime, hvor holdet tabte fem ud af seks kampe. Men det er nu igen facit efter nederlaget i Skanderborg. Arkivfoto: Ole Nielsen
TTH Holstebro var udspillet fra start til slut i onsdagens kamp mod Skanderborg. Holdet var undervejs bagud med ti mål til holdet, som de om under en måned møder ved Final 4.
Annonce

Skanderborg: Vand er vådt, jorden er rund og TTH Holstebro slår Skanderborg. Det plejer at være den største selvfølgelighed at TTH Holstebro trækker sig sejrrigt ud af opgørene mod Skanderborg, men det blev der i den grad ændret på onsdag aften.

TTH Holstebro har ikke tabt til Skanderborg siden 14. december 2013, og dermed har TTH-træner Patrick Westerholm ikke tabt til de grønblusede siden han blev ansat som TTH-træner i 2015.

- Det er min sidste sæson i klubben, så jeg tænkte, at jeg lige ville have oplevet det hele, inden jeg skulle herfra, siger Patrick Westerholm med et smil på læben, inden tonen bliver mere alvorlig.

For det var et alvorligt uvejr, som TTH Holstebro var i mod Skanderborg. Fra kampens start var det værterne, som havde held med at forstyrre TTHs angrebsspil, hvor de konstant fik lavet frikast og ødelagt rytmen.

- Det er svært at forklare, hvorfor det sker. Angrebet bliver aldrig flydende, og jeg ved ikke, om det er fordi, at vi arbejder meget med angrebsspillet for tiden, at det bliver usikkert. Man må dog også tage hatten af for Skanderborg, for de spillede godt nok flot forsvarsspil, siger Patrick Westerholm.

Kampen i tal

Skanderborg Håndbold - TTH Holstebro 29-26 (16-10)

Primo Tours Ligaen, herrer

Stillinger undervejs: 3-0, 5-3, 7-5, 9-6, 14-8, 16-10, 19-13, 24-14, 25-16, 27-19, 29-26.

Mål, SKH: Morten Balling 7, Lars Skaarup 6, Cornelius Kragh 4, Nikolaj Nielsen 3, Jonas Samuelsson 2, Marcus Mørk 2, Kristian Bonefeld 2, Mathias Bitsch 2, Mads Kalstrup 1.

Mål, TTH: Peter Balling 6, Magnus Bramming 5, Nikolaj Enderleit 4, Johan Meklenborg 3, Kasper Kildelund 3, Jonas Porup 2, Christoffer Cichosz, Johan Kofoed 1.

Udvisninger: SKH 6, TTH 4.

Tilskuere: 776 i Fælledhallen, Skanderborg.

Annonce

Nåede det lige

Det var på mange måder en usædvanlig kamp for TTH Holstebro, og det gjaldt også nogle af faktorene udenfor banen.

Jonas Porup var selv kørt til Skanderborg, da han blev far lige i de timer, hvor TTH-bussen kørte til Skanderborg. Han nåede ind og varme op fem minutter inden kampstart, og han startede opgøret på bænken.

- Det skal på ingen måde have skylden overhovedet, men det er klart, at det giver os en lidt usædvanlig optakt til kampen, da vi begyndte med en opstilling, som vi ikke normalt ville have brugt, siger Patrick Westerholm.

Han ville nødigt synge en klagesang over manglen på ressourcer, for det nytter ikke noget, men den skinbarlige sandhed er bare, at TTH er ramt på ressourcerne. Allan Damgaard sad hele opgøret ude med en knæskade, og der er flere af de nytilkomne spillere som Enderleit og Meklenborg, som ikke er vant til at spille onsdag og lørdag, som TTH gør i øjeblikket.

- Det er noget, vi skal vænne os til, siger Patrick Westerholm.

Annonce

Dårlig generalprøve

Hvis TTH Holstebro skulle vælge, så ville de formentligt trods alt hellere slå Skanderborg, når de to hold tørner sammen i Final 4 i midten af marts.

Man kunne godt fristes til at tro, at TTH Holstebro-lejren nu ser frem mod den kamp med en smule bekymring efter onsdagens nedsmeltning, men så kan man godt tro om igen.

- Sådan har jeg det overhovedet ikke. Jeg tror på, at vi stepper op, når det virkelig gælder, og det har den kamp overhovedet ikke rokket ved, siger Christoffer Cichosz, som kaldte TTH for "tvivlende". Især i angrebsspillet.

Stregspilleren afviser samtidigt, at de, på papiret, betydningsløse europæiske kampe er et irritationsmoment for holdet.

- Det er kampe, som vi skal samle erfaring i. Man kan bare få noget erfaring i de kampe, som man ikke kan få ved at træne, siger Christoffer Cichosz.

Han får sammen med resten af holdet mulighed for at samle noget af den erfaring, når holdet lørdag møder Nimes på udebane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce