Annonce
Holstebro

Nye vejnavne opkaldes efter afdøde erhvervsfolk

Fire afdøde erhvervsfolk, Orla Dahl Jepsen, Vagn Klose, Alfred Christensen og Karoline Poulsen har alle udsigt til at få en vej opkaldt efter sig i nyt erhvervskvarter. Ill.: Holsterbro Kommune
Orla Dahl Jepsen og Vagn Klose er blandt dem, som lægger navne til veje i nyt erhvervsområde, som vil grænse op til motorvejen.

HOLSTEBRO: Det bliver fire afdøde erhvervsfolk - tre mænd og en kvinde - som skal lægge navn til nye veje i det erhvervsområde, som kommunen er i gang med at byggemodne syd for motorvejen og nær Skivevej.

Det er altså et område i forlængelse af Rasmus Færchs Vej, som også er opkaldt efter en afdød erhvervsperson, som har været vigtig for byens udvikling og omdømme.

Karoline Poulsens Vej er den eneste, som er opkaldt efter en kvinde. Hvis navnet Poulsen ikke lyder bekendt, er der nok andre, som vil huske - eller have hørt om - Karolines Konditori, som lå på Store Torv i Holstebro, og som Karoline Poulsen startede i 1925 på østsiden af torvet i "Karolinehuset og drev frem til 1963. Hun døde i øvrigt i 1968.

De tre mænd, som lægger navne til nye veje, har startet deres virksomheder noget senere - og er døde indenfor de seneste 25 år.

Orla Dahl Jepsens Vej er opkaldt efter Orla Dahl Jepsen, som stifteren af Marmorhuset, som siden blev til den store møbelgrossist Actona, som ligger i Tvis.

Orla Dahl Jepsen døde i 2014, og firmaet Actona er i dag ejet af Lars Larsen, som også ejer Jysk.

Annonce

Kraner og musik

En anden vej er Vagn Kloses Vej, som er opkaldt efter Vagn Klose, der stiftede Krangården i 1961, og som før det var vognmand, der især distribuerede varer for FDB's daværende lager i Hostebro.

Vagn Klose døde i 2010, og kranfirmaet er i dag en del af BMS Krangården, der har afdeling i Tvis.

Musikhandler Alfred Christensen skal også lægge navn til en ny vej i området - selvfølgelig Alfred Christensens Vej.

Han drev det, der i en årrække var en af landets instrumentforretninger på Herningvej - og som oveni var berømmet for det store private springvand, som lå ud mod vejen.

Alfred Christensen døde i 1996, og i dag har Hästens overtaget lokalerne, hvorfra der sælges senge og udstyr.

Det er Holstebro Industri- og Håndværkerforening, som har foreslået navnene Orla Dahl Jepsens Vej og Vagn Kloses Vej, mens Holstebro Kommune foreslår de to øvrige navne. Teknisk Udvalg skal godkende navnene.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce