Holstebro

Nye vejnavne opkaldes efter afdøde erhvervsfolk

Fire afdøde erhvervsfolk, Orla Dahl Jepsen, Vagn Klose, Alfred Christensen og Karoline Poulsen har alle udsigt til at få en vej opkaldt efter sig i nyt erhvervskvarter. Ill.: Holsterbro Kommune
Orla Dahl Jepsen og Vagn Klose er blandt dem, som lægger navne til veje i nyt erhvervsområde, som vil grænse op til motorvejen.

HOLSTEBRO: Det bliver fire afdøde erhvervsfolk - tre mænd og en kvinde - som skal lægge navn til nye veje i det erhvervsområde, som kommunen er i gang med at byggemodne syd for motorvejen og nær Skivevej.

Det er altså et område i forlængelse af Rasmus Færchs Vej, som også er opkaldt efter en afdød erhvervsperson, som har været vigtig for byens udvikling og omdømme.

Karoline Poulsens Vej er den eneste, som er opkaldt efter en kvinde. Hvis navnet Poulsen ikke lyder bekendt, er der nok andre, som vil huske - eller have hørt om - Karolines Konditori, som lå på Store Torv i Holstebro, og som Karoline Poulsen startede i 1925 på østsiden af torvet i "Karolinehuset og drev frem til 1963. Hun døde i øvrigt i 1968.

De tre mænd, som lægger navne til nye veje, har startet deres virksomheder noget senere - og er døde indenfor de seneste 25 år.

Orla Dahl Jepsens Vej er opkaldt efter Orla Dahl Jepsen, som stifteren af Marmorhuset, som siden blev til den store møbelgrossist Actona, som ligger i Tvis.

Orla Dahl Jepsen døde i 2014, og firmaet Actona er i dag ejet af Lars Larsen, som også ejer Jysk.

Kraner og musik

En anden vej er Vagn Kloses Vej, som er opkaldt efter Vagn Klose, der stiftede Krangården i 1961, og som før det var vognmand, der især distribuerede varer for FDB's daværende lager i Hostebro.

Vagn Klose døde i 2010, og kranfirmaet er i dag en del af BMS Krangården, der har afdeling i Tvis.

Musikhandler Alfred Christensen skal også lægge navn til en ny vej i området - selvfølgelig Alfred Christensens Vej.

Han drev det, der i en årrække var en af landets instrumentforretninger på Herningvej - og som oveni var berømmet for det store private springvand, som lå ud mod vejen.

Alfred Christensen døde i 1996, og i dag har Hästens overtaget lokalerne, hvorfra der sælges senge og udstyr.

Det er Holstebro Industri- og Håndværkerforening, som har foreslået navnene Orla Dahl Jepsens Vej og Vagn Kloses Vej, mens Holstebro Kommune foreslår de to øvrige navne. Teknisk Udvalg skal godkende navnene.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce