Annonce
Holstebro

Holstebro er kritisk: Det er de unge, der er de mest smittede

- Vi står midt i den genåbning af samfundet, som mange har glædet sig til og set frem til, men smittetallene i Holstebro Kommune trækker desværre i en anden retning, hvis ikke vi tænker os godt om, siger borgmester H.C. Østerby (S). Foto: Jens Thaysen
Rammer kommunen en testjusteret incidens på 250, risikerer den en nedlukning, hvor både skoler og erhvervsliv igen skal lukkes helt ned i en periode.

Holstebro: Smittetallene i Holstebro Kommune bliver ved med at udvikle sig i den gale retning.

Søndag blev der målt et såkaldt incidenstal på 235,9 for kommunen, der er landets næsthøjeste efter Hørsholm, der er lukket ned.

Ved en incidens på 250 skal hele kommunen lukke ned igen.

Annonce

Da det dog er den testjusterede incidens, der bliver regnet med, er der alligevel et stykke vej, før en egentlig nedlukning står for døren.

Den testjusterede incidens er på 154 i Holstebro Kommune, hvilket er den tredjehøjeste i landet. Og det har også fået Holstebro til at blive gul i Statens Serum Instituts opgørelse med påtegnelsen "høj incidens - ikke nedlukket".

- Det høje smittetryk i kommunen nærmer sig et kritisk niveau, og jeg vil på det varmeste anbefale, at vi står sammen og benytter de metoder, vi ved virker; vi skal lade os teste og overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

- Vi står midt i den genåbning af samfundet, som mange har glædet sig til og set frem til, men smittetallene i Holstebro Kommune trækker desværre i en anden retning, hvis ikke vi tænker os godt om, siger borgmester H.C. Østerby (S).

Værst i Holstebro

Søndag er der blevet registeret, at der i alt er 138 smittede i Holstebro Kommune, viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut.

Smitten fordeler sig med flest smittede i Nørrelands Sogn. Herefter følger Holstebro Sogn og Mejdal Sogn, viser opgørelsen.

Rammer kommunen en testjusteret incidens på 250, risikerer den en nedlukning, hvor både skoler og erhvervsliv igen skal lukkes helt ned i en periode, indtil incidenstallet igen er faldet til under 250 i ugen.

Hvad betyder et testjusteret?

Det gælder generelt, at hvis der foretages flere test i en kommune end i en anden kommune, vil der sandsynligvis blive fundet flere smittede i den kommune, hvor flest bliver testet, også selvom det faktiske smittetryk er ensartet i de to kommuner.

For at sikre et ensartet sammenligningsgrundlag mellem incidensen på tværs af kommunerne beregner ekspertgruppen for matematisk modellering af covid-19 under Statens Serum Institut derfor den såkaldte testjusterede incidens for hver kommune, hvori der er taget højde for forskelle i niveauet af testning i kommunerne.

Den testjusterede incidens er baseret på trunkerede data, hvilket betyder at incidenstallet for en given dag er beregnet på baggrund af de tests, der blev gennemført over en periode på ni dage. Der indgår alene PCR-test i grundlaget for den testjusterede incidens.

Kommunaldirektør Lars Møller kalder udviklingen bekymrende:

- Vi har brudt vores hoveder med, om der er mere, vi kan gøre. Men vi kan ikke se det. Men vi er bekymrede over udviklingen, siger Lars Møller.

Borgmester H.C. Østerby peger på, at det specielt er i og omkring Holstebro, at smitten er kraftig i vækst:

- Det er gået virkelig hurtigt. Op til weekenden var vi opmærksomme - men egentlig ikke bekymrede. Nu står vi så her, siger Østerby.

- Vores anbefaling er, at man holder sig i ens bobler. Lader være med at skrue op for kontakten, og at man stadig holder afstand og gør alt det, som vi har været gode til. Lige nu er udviklingen ekstremt bekymrende, siger H.C. Østerby:

Annonce

De unge bærer smitten

Tallene viser ud over, at det er i Holstebro by, hvor problemet er størst, at det i høj grad er de unge, som lige nu bliver smittede:

Aktuelt er der omkring 40 smittede mellem 7-15 år, cirka 25 smittede mellem 16-19 år og cirka 20 smittede mellem 20 og 30 år.

Der er til gengæld ingen smittede over 80 år.

- Skoleåbningerne og åbningen af fritidstilbud spiller formentlig en stor rolle. Men derfor er det også ekstremt vigtigt, at specielt forældre får talt med de unge mennesker om, at det er vigtigt at holde fast i mindre grupper. Ingen ønsker, at vi igen skal igennem en nedlukning, siger Østerby.

Annonce
Holstebro

Ronnie er frifundet for at holde corona-fest: - Det er lige før, jeg skal have bestilt et banner, jeg kan hænge op

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant har uventet været lukket i over to måneder: Det har været lidt trist at se bilerne strømme til

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Filmfestival kommer til byen: Det er vigtigt, at der er noget for alle

Holstebro

Lufthavn skal igen have flere penge: Vi gør det for erhvervslivet

Holstebro

De vil begge lede deres partier, men de deltager ikke i budgetforhandlingerne

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Holstebro

Patrick går bogstaveligt talt forrest i kampen mod ensomhed

Holstebro

Udlært i juni - åbner egen salon i september

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Struer

Hent aftensmaden i skoven: Sådan sanker du bær

Sport For abonnenter

Selvmål, brændt straffespark og 0 point: En fødselsdag lige til skraldespanden

Sport

Bramming ude af aftenens kamp i Lissabon

Annonce