Annonce
Lemvig

Nu er skibet også vinter-sikret

Colin Archer Laugs formand Svend Erik Petersen til højre med en række af dem, der står for den daglige drift af "Annie Thrysøe". Det er fra venstre Ove Bach, Poul Kynde, Tage Bentzen, Søren Bruun, Anne-Mette Flyvbjerg og Henning Windfeld-Lund. Foto: Lars Kamstrup
Et stigende antal medlemmer og sponsorer holder skruen i vandet for Colin Archer Laug

Lemvig: Colin Archer Laugs skib, "Anni Thrysø", ligger som et vartegn for byen langs kajen ved træskibslaugets hus, eller når det sejler en af sine mange ture på fjorden med sine markante sejl.

Og 2019 har været et år, hvor det er lykkedes at få en del nyanskaffelser. Det er nye sejl, rig og koøjer, og senest har medlemmerne kunnet sætte en ny vinteroverdækning på, som gør, at vintervejret ikke slider så meget på skibet.

- Og så gør det jo, at vi tidligere på året kan gå i gang med at lave vedligeholdelsesarbejder, når vi kan sidde i læ og arbejde frem for at sidde ude i koldt og blæsende vejr, siger formanden for Colin Archer Laug, Svend Erik Petersen.

Det er medlemmerne selv, der har gjort arbejdet med at få sat vinteroverdækningen på her første gang, og formanden roser især indsatsen fra Søren Bruun, Poul Kynde og Tage Bentzen, der har gjort en stor indsats på den opgave.

Men lauget har otte til 10 medlemmer, der er involveret i den daglige drift, og som har det sjovt med at arbejde på og med skibet. Det er også dem, der skiftes til at være med på de mange ture, "Anni Thrysøe" er på fjorden.

- Der kan være 12 om bord. Det er 10 gæster og så et mandskab på to. Det er det, der er sikkerhedsudstyr til, fortæller formanden.

Der er 140 medlemmer af lauget, og det er medlemmerne, man laver ture for. Man kan ikke hyre skibet til almindelig turist-sejlads.

- Vort mål er i 2020 at nå op på 200 medlemmer. Det er medlemmernes kontingent, der klarer den daglige drift, mens vi skal bruge sponsorer til de investeringer, der skal til. For eksempel er det Nordea Fonden og Færch Fonden, der har betalt for vinteroverdækningen, som vi har købt hos "Sejltanten via Basics by Pernille", og det er firmaets første store projekt. Derudover har vi heldigvis en række sponsorer, som støtter vort arbejde, og dem er vi rigtig glade for. Det er for eksempel Thorlund-Skou, Nordic Energy Advice og SBJ Holding aps, Lemvig, siger Anne-Mette Flyvbjerg fra bestyrelsen.

Ud over de jævnlige ture ud på fjorden og dagsture til Thyborøn med en række foreninger og virksomheder, der er medlemmer, så er medlemmerne også jævnligt til stævner, selv om man i år kun nåede halvvejs til Holbæk til træskibslaugenes træf, fordi man blev stoppet af en maskinskade.

- Vi ligger til daglig rigtig godt her ved træskibslauget, fordi vi har et værksted og redskabsskur lige ved siden af vores faste plads neden for Isværket, og det er en stor hjælp til daglig, siger hun.

Det er nu ottende sæson, der starter, siden lauget overtog "Annie Thrysøe", og hvor man fik båden gjort i stand, så den kunne bruges til sejlads.

- Vi håber på, endnu flere vil være med og bruge os, så vi kan være et flot vartegn for byen, når vi sejler på fjorden, og når mange folk går forbi på kajen og nyder synet af "Anni Thrysøe", siger Anne-Mette Flyvbjerg.

Annonce

Colin Archer Laug

Colin Archer Laug blev oprettet med det formål at færdiggøre byggeriet af "Anni Thrysøe", som er en lodsbåd, som den tidligere ejer, Svend Jakobsen, ikke nåede at bygge færdig inden sin død.

"Anni Thrysøe" er tegnet af den norske skibskonstruktør Colin Archer.

Lauget blev oprettet i 2013, og siden har medlemmerne af lauget ikke blot færdiggjort båden, men også vedligeholdt den, så den i dag er et vartegn for havnen i Lemvig.

Der er i dag cirka 140 medlemmer af lauget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce