Annonce
Lemvig

Nu er skibet også vinter-sikret

Colin Archer Laugs formand Svend Erik Petersen til højre med en række af dem, der står for den daglige drift af "Annie Thrysøe". Det er fra venstre Ove Bach, Poul Kynde, Tage Bentzen, Søren Bruun, Anne-Mette Flyvbjerg og Henning Windfeld-Lund. Foto: Lars Kamstrup
Et stigende antal medlemmer og sponsorer holder skruen i vandet for Colin Archer Laug
Annonce

Lemvig: Colin Archer Laugs skib, "Anni Thrysø", ligger som et vartegn for byen langs kajen ved træskibslaugets hus, eller når det sejler en af sine mange ture på fjorden med sine markante sejl.

Og 2019 har været et år, hvor det er lykkedes at få en del nyanskaffelser. Det er nye sejl, rig og koøjer, og senest har medlemmerne kunnet sætte en ny vinteroverdækning på, som gør, at vintervejret ikke slider så meget på skibet.

- Og så gør det jo, at vi tidligere på året kan gå i gang med at lave vedligeholdelsesarbejder, når vi kan sidde i læ og arbejde frem for at sidde ude i koldt og blæsende vejr, siger formanden for Colin Archer Laug, Svend Erik Petersen.

Det er medlemmerne selv, der har gjort arbejdet med at få sat vinteroverdækningen på her første gang, og formanden roser især indsatsen fra Søren Bruun, Poul Kynde og Tage Bentzen, der har gjort en stor indsats på den opgave.

Men lauget har otte til 10 medlemmer, der er involveret i den daglige drift, og som har det sjovt med at arbejde på og med skibet. Det er også dem, der skiftes til at være med på de mange ture, "Anni Thrysøe" er på fjorden.

- Der kan være 12 om bord. Det er 10 gæster og så et mandskab på to. Det er det, der er sikkerhedsudstyr til, fortæller formanden.

Der er 140 medlemmer af lauget, og det er medlemmerne, man laver ture for. Man kan ikke hyre skibet til almindelig turist-sejlads.

- Vort mål er i 2020 at nå op på 200 medlemmer. Det er medlemmernes kontingent, der klarer den daglige drift, mens vi skal bruge sponsorer til de investeringer, der skal til. For eksempel er det Nordea Fonden og Færch Fonden, der har betalt for vinteroverdækningen, som vi har købt hos "Sejltanten via Basics by Pernille", og det er firmaets første store projekt. Derudover har vi heldigvis en række sponsorer, som støtter vort arbejde, og dem er vi rigtig glade for. Det er for eksempel Thorlund-Skou, Nordic Energy Advice og SBJ Holding aps, Lemvig, siger Anne-Mette Flyvbjerg fra bestyrelsen.

Ud over de jævnlige ture ud på fjorden og dagsture til Thyborøn med en række foreninger og virksomheder, der er medlemmer, så er medlemmerne også jævnligt til stævner, selv om man i år kun nåede halvvejs til Holbæk til træskibslaugenes træf, fordi man blev stoppet af en maskinskade.

- Vi ligger til daglig rigtig godt her ved træskibslauget, fordi vi har et værksted og redskabsskur lige ved siden af vores faste plads neden for Isværket, og det er en stor hjælp til daglig, siger hun.

Det er nu ottende sæson, der starter, siden lauget overtog "Annie Thrysøe", og hvor man fik båden gjort i stand, så den kunne bruges til sejlads.

- Vi håber på, endnu flere vil være med og bruge os, så vi kan være et flot vartegn for byen, når vi sejler på fjorden, og når mange folk går forbi på kajen og nyder synet af "Anni Thrysøe", siger Anne-Mette Flyvbjerg.

Colin Archer Laug

Colin Archer Laug blev oprettet med det formål at færdiggøre byggeriet af "Anni Thrysøe", som er en lodsbåd, som den tidligere ejer, Svend Jakobsen, ikke nåede at bygge færdig inden sin død.

"Anni Thrysøe" er tegnet af den norske skibskonstruktør Colin Archer.

Lauget blev oprettet i 2013, og siden har medlemmerne af lauget ikke blot færdiggjort båden, men også vedligeholdt den, så den i dag er et vartegn for havnen i Lemvig.

Der er i dag cirka 140 medlemmer af lauget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Flag for Benny og første skoledag

Annonce