Annonce
Struer

Nu er de bare klar og vil gerne have alle med

Nu vil initiativtagerne til en nedrivning af faldefærdige ejendomme på Thyholm gerne have alle med, så det ikke kun kommer til at dreje sig om at rive ned, men i et lidt længere perspektiv endnu mere om at bygge noget op og gøre det endnu mere attraktivt at søge mod Thyholm som både tilflytter og turist. Foto: Frede Stengaard
Fem driftige thyholmere har etableret et nyt anpartsselskab, så der kan komme gang i en nedrivning af de første faldefærdige bygninger i Hvidbjerg. Næste skridt er en samling af alle gode kræfter på egnen om en opbygning af nyt, når der nu kan blive ryddet op

Thyholm: I fredags blev papirerne underskrevet. Fem driftige thyholmere stiftede anpartsselskabet Thyholms Forskønnelse ApS og udnævnte Jens Sund fra Hvidbjerg som direktør.

Murermester Poul Erik Gravgaard fra Thyholm Murer A/S blev valgt som bestyrelsesformand, og de øvrige poster fordelt, så de nu er klar til helt konkret handling.

Første delmål er en nedrivning af tre ejendomme på hjørnet af Bredgade og Storegade inde i Hvidbjerg, og efter en forhandlingsrunde med ejerne af de tre ejendomme er de fem initiativtagere til det nye forskønnelsesprojekt på Thyholm klar med både finansiering af et opkøb og de formelle rammer for at kunne arbejde videre med en forskønnelse af hele Thyholm.

Annonce

- Det er jo det, der er hele pointen, understreger en af frontfigurerne i projektet, Lars Nielsen.

- Efter at have fået noget revet ned, vil vi gerne arbejde med at få noget bygget op, sagde han som optakt til et møde i Midtpunktet mandag eftermiddag.

Forsoning

Her var en større gruppe af thyholmere samlet, og det primære mål for både Jens Sund og de øvrige initiativtagere til det nye anpartsselskab, Thyholm Forskønnelse ApS, var at få projektet bredt ud, så det blev en folkesag for alle thyholmere at være med.

- Vi kunne kalde det et formøde til et endnu større borgermøde, som vi kunne afholde en aften, hvor alle kan være være med, forklarede Lars Nielsen i sin velkomst til deltagerne i mandagens møde, hvor især de to repræsentanter fra Hvidbjerg og Omegns Borgerforening har følt sig kørt ud på et sidespor under hele optakten.

- Vi har overvejet at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling og nedlægge foreningen, fortalte Victor Nielsen fra Hvidbjerg og Omegns Borgerforening, efter at han sammen med de øvrige medlemmer af bestyrelsen har brugt de seneste par år eller tre på en storstilet plan om at få etableret en ny oplevelsesplads på den tomme plads midt i Hvidbjerg, som har ligget øde hen, siden Coop droppede butikken på Thyholm i 2012.

Annonce

Startede på messen

Grunden var stillet til rådighed af Spar-købmanden i byen, som købte grunden i 2012.

Men han har nu selv planer, som han ikke har lyst til at offentliggøre, og for nogle måneder siden blev hans tilsagn om at stille pladsen til rådighed for borgerforeningens projekt trukket tilbage.


Vi har bestemt ikke sat det hele i gang for at træde borgerforeningen under fode. Vi vil meget gerne have alle med gode og kreative ideer med i projektet.

Jens Sund, direktør, Thyholms Forskønnelse ApS


Et rygte, som allerede bredte sig under julemessen i Hvidbjerg, og det var dette, der fik Jens Sund og Lars Nielsen til at sætte sig sammen og finde allierede, som ville være med til at lægge alternative planer for en forskønnelse af byen.

- Det var der, jeg første gang hørte, at købmanden ville bygge nyt på pladsen midt i byen, fortæller Jens Sund, som tog initiativ til at sætte det hele i gang.

Annonce

Alle med

Nu var det så tid til at bygge bro, og for at komme videre var bosætningskonsulenten i Struer Kommune, Sidsel Munkebo, inviteret med til mødet mandag eftermiddag for at hjælpe forsamlingen videre i processen.

Struer Kommune var også repræsenteret med en medarbejder fra planafdelingen, som kunne fortælle, at der formentlig vil være penge i en statslig nedrivningspulje til at hjælpe thyholmerne  videre med den konkrete nedrivning af de faldefærdige ejendomme, som er udpeget til at blive jævnet med jorden som de første.

- Vi har bestemt ikke sat det hele i gang for at træde borgerforeningen under fode. Vi vil meget gerne have alle med gode og kreative ideer med i projektet, understregede Jens Sund.

Annonce
Holstebro

Ulla kan ikke nå at donere blod efter sygehusflytning: - Jeg vil ikke bruge en feriedag på det

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Tuha fik nok en nat: Nu udgives hendes tanker om tørklædet, tilværelsen og tiden i Holstebro

Sport For abonnenter

Alt forberedt på en hurtig afrejse til EM: Bramming er klar hvis telefonen ringer

Kultur

Johnny Madsen gad ikke corona-restriktioner og efterlod festival med et problem: Ny og dyrere afløser er fundet

Struer

Omikron holder fest i nordvest: Lige nu smittes fire personer hver time døgnet rundt

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Erhverv For abonnenter

Niels og livsværket: Træskoene og legetøjet blev overhalet af elcyklen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Struer

Er du interesseret i et dobbelt lederjob, så er det nu, ørerne skal foldes ud: - Det er da lidt mærkeligt at være med til at finde sin afløser, men også privilegeret

Debat For abonnenter

Smitten er nærmest ude af kontrol, og lad os så komme videre

Holstebro

A.P Møller-fond giver millioner til nyt søsportscenter: Vi håber at kunne begynde byggeriet allerede i år

Annonce