Annonce
Holstebro

Naturstyrelsen: Borgere respekterer, at ulve skal have fred og ro

De statslige naturområder omkring Stråsø Plantage er skraveret. Området med færdselsbegrænsninger af hensyn til ulvefamilien er markeret med gul midt på kortet. Pressefoto: Naturstyrelsen
Det er nu forbudt at vandre i skoven i det område, hvor ulvefamilie har fået mindst seks hvalpe.
Annonce

Vestjylland: Det ulvepar, der har slået sig ned i Stråsø Plantage, har fået hvalpe, men de har behov for fred for ulveturister. Derfor indførte Naturstyrelsen fredag en adgangsbegrænsning i området.

- De små hvalpe er stadig meget sårbare over for forstyrrelser. Derfor er vi selv gået stille med dørene om, hvor kuldet befinder sig, ligesom vi gjorde for to år siden, da et andet par ynglede i området, siger skovrider Poul Ravnsbæk fra Naturstyrelsen Vestjylland.

Det ser ud til, at borgerne følger anvisningerne, fortæller han.

- Jeg har været i skoven både lørdag og søndag, og der er folk både på cykel og til fods. Men folk har forståelse for restriktionerne, og det ser ud til, at de overholder reglerne, siger Poul Ravnsbæk.

Han møder også folk, der har et kamera med sig i skoven.

- De vil jo gerne have et foto at ulvene. Det er forståeligt, og det er i orden, så længe de holder sig på skovvejene, siger Poul Ravnsbæk.

Naturstyrelsen oplevede en stigende interesse for at opsøge ulvehvalpene, efter det blev offentliggjort, at ulvene har fået hvalpe.

- Stedet har været kendt i visse kredse, efter at et ulvepar havde hvalpe her for to år siden. Og der blev delt informationer om, at ulvene i år var i det samme område, siger Poul Ravnsbæk.

- Det er en særlig situation, som kan påvirke ulvehvalpene, og derfor skal besøgende holde sig til bestemte veje, hvis man vil gå en tur i området, tilføjer han.

Det er altså fortsat tilladt at færdes på skovvejene Lystlundvej, Troldtoftvej, Hedevej, Planteskolevej, Springbjergvej og Damgårdsvej i området, hvor der er skiltet med restriktioner. Men det er ikke tilladt at gå ind mellem træerne eller gå ad mindre stier.

Skovrideren understreger, at folk stadig er velkomne i skoven, så længe de efterlever de skilte, der er sat op.

- Vi har tidligere indført lignede færdselsforbud for at sikre, at ynglende havørne og fiskeørne kunne etablere sig i den danske natur, siger han blandt andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
TTH Holstebro For abonnenter

Hele trænerstaben var med til den første triumf for 12 år siden, nu jagter de den tredje: - Det står som et af de største øjeblikke i min karriere

Struer

Klar med forslag for butik i Hjerm

Annonce