Annonce
Holstebro

Naturstyrelsen: Borgere respekterer, at ulve skal have fred og ro

De statslige naturområder omkring Stråsø Plantage er skraveret. Området med færdselsbegrænsninger af hensyn til ulvefamilien er markeret med gul midt på kortet. Pressefoto: Naturstyrelsen
Det er nu forbudt at vandre i skoven i det område, hvor ulvefamilie har fået mindst seks hvalpe.

Vestjylland: Det ulvepar, der har slået sig ned i Stråsø Plantage, har fået hvalpe, men de har behov for fred for ulveturister. Derfor indførte Naturstyrelsen fredag en adgangsbegrænsning i området.

- De små hvalpe er stadig meget sårbare over for forstyrrelser. Derfor er vi selv gået stille med dørene om, hvor kuldet befinder sig, ligesom vi gjorde for to år siden, da et andet par ynglede i området, siger skovrider Poul Ravnsbæk fra Naturstyrelsen Vestjylland.

Det ser ud til, at borgerne følger anvisningerne, fortæller han.

- Jeg har været i skoven både lørdag og søndag, og der er folk både på cykel og til fods. Men folk har forståelse for restriktionerne, og det ser ud til, at de overholder reglerne, siger Poul Ravnsbæk.

Han møder også folk, der har et kamera med sig i skoven.

- De vil jo gerne have et foto at ulvene. Det er forståeligt, og det er i orden, så længe de holder sig på skovvejene, siger Poul Ravnsbæk.

Naturstyrelsen oplevede en stigende interesse for at opsøge ulvehvalpene, efter det blev offentliggjort, at ulvene har fået hvalpe.

- Stedet har været kendt i visse kredse, efter at et ulvepar havde hvalpe her for to år siden. Og der blev delt informationer om, at ulvene i år var i det samme område, siger Poul Ravnsbæk.

- Det er en særlig situation, som kan påvirke ulvehvalpene, og derfor skal besøgende holde sig til bestemte veje, hvis man vil gå en tur i området, tilføjer han.

Det er altså fortsat tilladt at færdes på skovvejene Lystlundvej, Troldtoftvej, Hedevej, Planteskolevej, Springbjergvej og Damgårdsvej i området, hvor der er skiltet med restriktioner. Men det er ikke tilladt at gå ind mellem træerne eller gå ad mindre stier.

Skovrideren understreger, at folk stadig er velkomne i skoven, så længe de efterlever de skilte, der er sat op.

- Vi har tidligere indført lignede færdselsforbud for at sikre, at ynglende havørne og fiskeørne kunne etablere sig i den danske natur, siger han blandt andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce