Annonce
Kultur

Flere havde problemer med at se Sting: Podium burde nok have været højere, siger direktør

Mens nogle jubler over fredagens Sting-koncert, brokker andre sig over, at de ikke kun se scenen ordentligt. Musikteatret Holstebro indrømmer, at podiet nok burde være højere næste gang. Foto: Morten Stricker
- Det var noget, vi nok skulle have gjort, men det skal ikke skygge for en ellers flot koncertoplevelse, siger Anders Jørgensen om en af de forbedringsmuligheder, Musikteatret har indset efter fredagens koncert.

Holstebro: Der var solgt over 8000 billetter og næsten lige så mange mødte frem, da Musikteatret Holstebro for første gang skulle huse så mange mennesker på Trillinggårds Plads og området foran storskærmen fredag aften.

- Alt forløb godt, lød direktør Anders Jørgensens vurdering dagen derpå.

- Men jeg har endnu ikke haft mulighed for at møde alle mine folk for at høre deres input. Vi vender det hele mandag for at finde ud af, hvad der kan forbedres, tilføjer han.

Flere tilskuere klager over, at de havde svært ved at se. På avisens Facebook-side skriver Jacob Birk Nielsen blandt andet:

- Hvem fandt på at placere scenen, så i hvert fald halvdelen af publikum ikke havde en jordisk chance for at se ham (Sting, red.). På trods af han kun var 50 meter væk?

Hos Gaffas anmelder Troels Frøkjær lyder der lignende toner.

- Pladsen var fuldkommen håbløs til et stort arrangement som dette. Hvem finder på at placere scenen nede i et hul, det gør man i Holstebro. Og var du 1,72, som jeg, eller mindre, kunne man højst se Sting og hans orkester fra en fjerdedel af pladsen, lyder det i anmeldelsen.

Selvom Anders Jørgensen er tilfreds med afviklingen, så erkender han samtidig, at forholdene kan forbedres.

- Der er ting, vi kan ændre på til næste gang. Podiet bag græshøjen (der var lavet en platform til publikum bag højen, så den ikke skyggede for folks udsyn til scenen, red.) kunne godt være lidt højere. Den må godt komme et niveau højere op en anden gang. Det er sådan noget, man først indser bagefter, når det er for sent - at det var noget, vi nok skulle have gjort. Men det skal ikke skygge for en ellers flot koncertoplevelse, siger han.

Direktøren, der ikke selv mødte Sting, kan berette, at musikeren signerede nogle plakater og var et rart bekendtskab for dem, der mødte ham.

- Jeg har fået at vide, at han var omgængelig at have med at gøre. Totalt ukrukket på alle måder, siger Anders Jørgensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce