Annonce
Holstebro

Mink-massegrave: Støtteparti kræver nu mink gravet op og destrueret

Regeringens støtteparti, SF, kræver nu, at alle mink bliver gravet op og destrueret, og partiet vil lægge pres på miljøministeren. Foto: Morten Stricker
I Folketinget kræver et af regeringens støttepartier nu, at minkene bliver gravet op, så de ikke risikerer at forurene vandløb - og tiltrække ådselædere.

HOLSTEBRO: Der er ikke kun lokale borgere og borgmestre, som kræver minkene gravet op fra minkgrave ved Nr. Felding. Kravet kommer også fra SF, som er regeringens støtteparti i Folketinget.

- De mink skal ikke blive liggende som tikkende miljøbomber i jorden. De skal fjernes, og det haster med en løsning, siger Signe Munk (SF), der er valgt i Vestjylland.

Og hun fastholder, at nedgravningen kun er midlertidig.

- De skal graves op og destrueres - og det kan være forbrænding eller forgasning i takt med, at der er kapacitet, siger Signe Munk, som tilføjer, at SF under lovbehandlingen har sagt, at nedgravningen af mink kun var en midlertidig løsning.

- Det er helt uacceptabelt, at delvist opløste minklig nu begynder at sive til vandmiljøet eller presser sig op af jorden, hvor ådselædere kan få fat i dem, mens stanken af forrådnelse breder sig, siger Signe Munk, som kræver, at miljøministeren finder en hurtig løsning.

- Og vi vil lægge pres på miljøministeren for, at der sker noget, siger Signe Munk.

Annonce

Radikal opfordring

Andreas Steenberg, der er næstformand for de Radikale i Folketinget, er også kritisk over for nedgravningen af mink:

- Det er gået alt for stærkt med aflivningen og nedgravningen af mink, og der har ikke været styr på det. Og hvis der er nogle mink, som er nedgravet et forkert sted, så må man rette op på fejlen, siger Andreas Steenberg, som sin personlige holdning.

Han vil dog ikke umiddelbart kræve minkene gravet op igen.

- Myndighederne må nu sørge for at vise åbenhed og inddragelse i forhold til de lokale borgere og borgmestre. Og så må man finde en løsning, hvor der ikke sker udsivning fra minkgravene, siger Andreas Steenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Anholdt for skrottyveri

Annonce