Annonce
Holstebro

Miljøstyrelsen reagerer på borger-fotos af minkgrave under vand: Vi er nødt til at se det med egne øjne

Borgernes bekymring og fotos af minkgrave under vand får nu Miljøstyrelsen til at rykke ud. Ekstra tilsyn onsdag skal afklare, om vandet siver ned i sø.

Nr. Felding: Borgernes bekymring for forurening og fotos af minkgrave, som står delvist under vand, får nu Miljøstyrelsen til at sende folk til Nr. Felding.

Det oplyser Charlotte Moosdorf, konstitueret kontorchef for Cirkulær økonomi & Affald hos Miljøstyrelsen.

- Vi tager derud og kigger på forholdene på onsdag. Det gør vi som tilsynsmyndighed. Vi kan ikke alene foretage en vurdering ud fra billederne. Vi er nødt til også at se det med egne øjne, siger Charlotte Moosdorf.

Annonce


Der kan godt komme til at stå vand, efter store mængder af nedbør, da der har kørt mange maskiner i området, og jorden er stampet godt sammen.

Charlotte Moosdorf, konstitueret kontorchef, Miljøstyrelsen.


Det kommende tilsyn skal afklare, om der sker en vandafstrømning fra gravene og ned i søen.

- Der kan godt komme til at stå vand, efter store mængder af nedbør, da der har kørt mange maskiner i området, og jorden er stampet godt sammen, siger Miljøstyrelsens konstituerede kontorchef.

Formand: Der siver vand

Det er formanden for borgerforeningen, byrådsmedlem Leif Brøgger (V), som har skudt de omtalte fotos med sin mobiltelefon. De er taget fra den sydvestlige ende, der hælder meget ned mod søen.

- Jeg er ikke ekspert, og jeg kan heller ikke dokumentere, hvor vandet kommer fra. Jeg kan bare konstatere, at der siver vand ned i søen, og at det kommer oppefra. Vandet risler ned, siger Leif Brøgger.

Han bor selv i Nr. Felding og har tit løbet rundt om søen, hvor der altid er meget fugtigt - selv om sommeren.

Brøgger og resten af byen havde et stort ønske om at få de døde mink gravet op med det samme, men det har regeringen afvist.

Og det bekymrer fortsat - også selv om det er positivt, at Miljøstyrelsen foretager prøveboringer, holder øje og nu også vil lave ekstra tilsyn grundet overfladevandet.

- Én ting er det, man kan se, men jeg er nok mest bekymret over det, man ikke kan se i forhold til grundvandet. Der er allerede gået to måneder, og der skal gå yderligere tre-fire måneder - hvor mange næringsstoffer når at sive ned i grundvandet, inden vi får hold på det? Min bekymring er også, at i maj, når man begynder at lukke gravene op , så finder man en ekspert, som siger, at det er bedre at lade minkforureningen ligge, frygter Leif Brøgger.

Annonce

En halv meter til grundvandsspejl

Prøveresultaterne fra Miljøstyrelsens undersøgelser ved minkgravne foreligger endnu ikke. Dog kan Miljøstyrelsen nu oplyse, hvor højt grundvandet står i området. I den nordlige ende er der kun en halv meter ned til grundvandsspejlet, andre steder er der otte-ni meter ned til grundvandet.

- Hvis grundvandet stiger, hvad der godt kan ske i vintermånederne, kan der ske en påvirkning af grundvandet, hvis noget af grundvandet når minkgravene. Men jeg vil gerne understrege, at der endnu ikke er konstateret en forurening af det terrænnære grundvand  i Holstebro, siger Charlotte Moosdorf, konstitueret kontorchef for Cirkulær økonomi & Affald hos Miljøstyrelsen.

Annonce
Sport For abonnenter

Følg kampen her: TTH er 60 minutter fra at redde livet i ligaen, når aftenens kamp i Roskile fløjtes op

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sådan skal vandtårnet se ud: To etager højere og proppet med unge mennesker

Holstebro For abonnenter

Se video: Markant bygning er ved at forsvinde - skal gøre plads til 'ny' bydel

Holstebro

Millioner på vej til VIA's læreruddannelser - også i Nørre Nissum og Holstebro: Sådan skal pengene bruges

Navne For abonnenter

Han er årsagen til, at containere spærrer rådhuspladsen for tiden

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Struer

Kampklædt politi rykkede ud: Satudarah luftede rygmærkerne på villavej

Vestjylland For abonnenter

KD-storkredsformand efter landsformandens afgang: Det er da ikke en af de gode oplevelser

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Holstebro

Endnu en restaurant åbner: Sætter blus under den store wok

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Struer

Mangel på hænder og et efterslæb, der ikke kan indhentes, får nu sundhedsplejen til at udskyde og aflyse en række opgaver

Holstebro For abonnenter

Ville forbedre rekrutteringen til lægebilerne, men det gik stik modsat: Får 5000  kr. mere i løn i naboregionen

Struer

Hvad skal der dog laves her? Har du også undret dig, kommer svaret her

Annonce