Annonce
Holstebro

Massivt hærværk: Kirker og skilte overmalet i Ulfborg

"Blod bliver ikke glemt" er der i nat blandt andet malet på Ulfborg Kirke, som ligger i Ulfborg Kirkeby. Det er nu anmeldt til politiet. Foto: Morten Stridker
Flere skilte og begge kirker er blevet overmalet i Ulfborg. Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi går anmeldelsen på hærværk.

ULFBORG: Flere skilte og begge kirker i Ulfborg er blevet overmalet med rød maling. På vejen mod Ulfborg er der desuden opsat kors, hvor der står "Blod bliver ikke glemt."

Ifølge vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, så er hærværket rettet mod Mourits Troldtoft, som er sigtet for at have skudt en ulv.

"Natur før mennesker" og "Blod bliver ikke glemt" er der blandt andet malet på den hvidmalede Ulfborg Kirke, som ligger i Ulfborg Kirkeby. Der er også malet på Ulfkær Kirke, som er bygget i røde mursten og ligger midt i Ulfborg.

Graver Tina Møller fortæller, at man vil anmelde hærværket mod begge kirker i Ulfborg til politiet, og at det derefter vil være en forsikringssag.

Klokken 3.36 i nat fik Dagbladet en besked med teksten "signalpolitik" fra Storm The Viking. Han hedder Storm Balderson, og samtidig har han lagt fotos fra overmaling og kors i Ulfborg op på på sin egen Facebookside. Her skriver han blandt andet "Signalpolitik er så moderne" og videre "Så Ulfborg mente du hade et ulveproblem" - "men nu har de så en problem Viking" - og senere "LÆNGE LEVE de danske ulve".

Det har ikke været muligt at træffe Storm Balderson for en kommentar, men han har lagt følgende op på sin facebook-side "stormtheviking.com" efter nattens hærværk.

Annonce
Privatfoto: Ingo Graversen

Facebook-opslag

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce