Annonce
Erhverv

Massiv opbakning til ny købmandsbutik: Vi kan næsten ikke holde fødderne på jorden

Der er meget stor opbakning til købmand Jørgen Jokumsens plan om bygge en ny købmandsbutik i Sevel. Arkivfoto: Jan Briks
Der mødte mere end 300 borgere op, da der tirsdag aften blev holdt orienteringsmøde om investeringen i en ny dagligvarebutik i Sevel.

Sevel: Normalt er fødderne solidt plantet i jorden i landsbyen Sevel og nærmeste omegn.

Men ingen regel uden undtagelse. Begejstringen er i hvert fald stor i Sevel netop nu.

- Jeg må indrømme, at det er svært at holde fødderne på jorden i dag (onsdag, red.). Det er fantastisk, at vi har fået så stor en opbakning til projektet om at bygge en ny købmandsbutik i Sevel. Det er helt vildt, at der mødte mere end 300 Sevel-borgere op for at høre om planerne, fortæller Finn Thøgersen, der er med i arbejdsgruppen, der arbejder på at bygge og investere i en ny købmandsbutik i Sevel.

Annonce

Han er overvældet af, at 300 borgere var mødt op i hallen. Der var gjort meget for at få folk af huse, da en ny butik er helt afgørende for det fremtidige liv i landsbyen.

- Den store opbakning giver lyst til at arbejde videre med planerne, siger Finn Thøgersen, der ikke havde regnet med, at der ville komme så mange mennesker.

Planen er at bygge en ny butik på 450 kvadratmeter til ni millioner kroner. I runde tal kommer de seks millioner kroner fra et kreditforeningslån og en million kroner fra EU- og statslige puljer. De sidste to millioner kroner skal komme fra de lokale borgere i Sevel og omegn i form af køb af anparter.

- Vores plan er at sælge anparter for 2500 kroner per styk. Vi har fået en fantastisk start. Allerede efter aftenens møde er der givet tilsagn om at tegne anparter for 500.000 kroner. Det viser, hvor stor opbakningen er til projektet, siger Finn Thøgersen.

Fremtidssikring

Den videre plan er nu at få fat i 800-1000 anpartsydere inden jul. I det tidlige forår går arbejdsgruppen efter at få bindende tilsagn.

- Det er meget svært at sige, hvornår en ny butik kan være klar. Der skal sikkert en ny lokalplan til, men vi har fået en rigtig fin start på projektet, siger Finn Thøgersen.

Jeg må indrømme, at det er svært at holde fødderne på jorden i dag. Det er fantastisk, at vi har fået så stor en opbakning til projektet om at bygge en ny købmandsbutik i Sevel.

Finn Thøgersen.

Begejstringen er også stor hos den nuværende købmand, Jørgen Jokumsen, der har været initiativtager til at sætte skub i planerne om en ny købmandsbutik.

- Det er helt fantastisk med den store interesse. Det giver blod på tanden til at fortsætte. Det handler om at fremtidssikre handlen i Sevel, siger Jørgen Jokumsen, der er meget positivt overrasket over, at der allerede er givet tilsagn om 500.000 kroner.

Til foråret har han været købmand i 25 år i byen.

På mødet var der en repræsentant fra købmandskæden Dagrofa, der fortalte om perspektiverne for byggeriet af en ny købmandsbutik. Borbjerg Sparekasse og Danbolig var også inviteret til at fortælle om mulighederne.

Annonce
Holstebro

Når Jette er på arbejde er mundbindet frivilligt, men når hun skal handle i selvsamme butik, skal hun tage det på

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sosu-elever frustrerede over fraværs-regler: Ikke fair, at vi kan blive smidt ud for fravær, vi ikke selv kan gøre for

Sport For abonnenter

Næsten alt var til salg da Bjarne åbnede dørene til værkstedet: Et slaraffenland for folk med benzin i blodet

Struer

Nu går slutspurten ind - en ny centerleder skal på plads, og feltet ser godt ud: - Jeg er optimist

Holstebro

VIDEO - det er fuldstændig vildt: Samme gymnasium gik hjem med guld, sølv og bronze

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Erhverv For abonnenter

Henrik fik en meget stor overraskelse, da han skulle redde firmaet: - Vi sidder på en skattekiste af klassisk dansk design

Erhverv

Hanne og Grethe: Kampen er langt fra slut, men vi er ramt af en afmatning

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Holstebro

Video: Pernille er tre lektioner fra at blive smidt ud af Sosu-skolen - hvad er der lige gået galt?

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Holstebro

Lange straffe til tyve: Kastede fire kilo tungt elektronik på patruljevogn i høj fart

Annonce