Annonce
Vinderup

Marina vil lave båd-hotel

Handbjerg Marina vil udnytte de både, der ikke er ude at sejle. Arkivfoto

Fremover skal turister kunne leje en båd til overnatning på Handbjerg Marina, der har søgt kommunen om støtte til nye overnatningsmuligheder.

Handbjerg: De har det hele på Handbjerg Marina. Restaurant, iscafé, sansesti, selskabslokaler, grejbank med kajakker og undervisningsudstyr, naturlegeplads og badeø med shelters. Sidstnævnte er dog eneste mulighed for de dagsturister, der vil overnatte i området, og det vil bestyrelsen i Handbjerg Marina Fonden nu lave om på.

Derfor har fonden nu sendt en ansøgning ind til kommunen, hvor der søges om støtte til at oprette et ny overnatningstilbud.

- Jamen det kommer sig egentlig af, at jeg har gået og irritereret mig over, at der ligger så mange både, private aktiver, ubenyttet hen. Samtidig er overnatningsmulighederne ikke store ved marinaen, siger bestyrelsesmedlem Johannes Ruby, og forklarer at mange både "kun" er ude at sejle en uge eller to om året.

Derfor skal marinaen fremover fungere som udlejningsselskab for flere af havnens både, så turister kan få oplevelsen af at bo på en båd.

- Man skal opleve at sidde på en båd om aftenen og se solen gå ned. Det er en helt poetisk oplevelse, siger Johannes Ruby, der håber, at projektet både kan sætte gang i turismen:

- Og så kan man da håbe, at folk samtidig bliver interesserede i at sejle, siger han.

Annonce

Starter fra scratch

Ansøgningen fra fonden på 100.000 er nu indstilet til kommunens turismepulje 2018. Heraf skal 22.500 kroner gå til opstart af hjemmeside, 50.000 kroner til markedsføring og 35.000 til konsulentbistand.

- Vi starter helt fra scratch, så det kræver nogle midler at få hele informationsdelen op at stå, siger Johannes Ruby, der forventer 400 overnatninger det første år, når projektet søsættes.

Endnu er det dog kun et koncept.

- Den her idé er ikke solgt til sejlerne endnu. Men 1. marts begynder selve idéfasen, og der skal vi have solgt ideen til dem, siger han.

Han ved endnu ikke, hvornår konceptet åbner.

- Men jeg håber, det bliver i år, siger han.

På længere sigt er håbet at udvide ideen, så turister også vil få mulighed for at leje bådene til sejlads på fjorden.

Ansøgningen behandles i kommunens erhvervs- og turismeudvalg den 24. januar.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce