Annonce
Vinderup

Marina fremrykker planer om overnatning

Handbjerg Marina vil have ny bro med plads til 55 fods både klar til 16. juni i år. Den nye bro er en del af den oprustning, der lige nu er igang for at markedsføre marinaen. Arkivfoto

Det er fuld kraft frem på marinaen i Handbjerg, der har rykket planerne om overnatning på områdets både frem.

Handbjerg: Der er vind i sejlene på Handbjerg Marina.

Marinaen fremlagde i januar i år sine planer om at skabe et såkaldt bådhotel, så de både, der ikke bliver brugt af deres ejere, kan lejes ud til overnattende turister. Planen var at projektet skulle søsættes engang til næste år. Men nu melder marinaen ud, at projektet skal stå færdigt allerede til sommeren 2018. Årsagen er til dels de 143.000 kroner fonden bag marinaen har fået i hænderne fra Holstebro kommunes Turismepulje 2018 til events og bådhotel samt de positive tilkendegivelser marinaen har fået fra anden side. Blandt andet er man blevet partnere i et projekt under Dansk Kyst og Naturturisme, der undersøger nye markedsrelavante overnatningskoncepter. Og det er en stor ære at blive udpeget som samarbejdspartner, mener bestyrelsesmedlem i fonden, Johannes Ruby:

- Det er stort for os at blive partner i sådan et landsdækkende projekt. Og det vil virkelig kunne markedsføre projektet for os, siger Johannes Ruby, der gennem samarbejdet får assistance fra den erhvervsdrivende fond til både markedsføring og oprettelse af en bookingportal.

Udover det, har også turistsammenslutningen Enjoy Limfjorden netop skudt 10.000 kroner i overnatningsprojektet.

- Det er efterhånden svært at få armene ned. Men det forpligter også, så nu vil vi sætte skub i udviklingen, så vi forhåbentlig når at blive klar med projektet inden sommer, siger Johannes Ruby.

Endnu mangler han dog endelige tilkendegivelser fra bådejerne, der skal debattere mulighederne for bådhotellet sidst i april.

Annonce

Nye tiltag

Marinaen er i fuld gang med flere forskellige tiltag for at gøre havnen mere attraktiv.

Blandt andet får havnens tre broer til august en storebror.

Den nye bro får plads til både af op til 55 fod mod de nuværende broers kapaciteter på maksimalt 45.

Der er desuden planer i støbeskeen om en ny opbevaringsløsning til bådene samt et kommende tankanlæg ved marinaen.

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce