Annonce
Erhverv

Lokale virksomheder holder nøje øje med situationen i Kina

Ledelsen hos Actona Company holder meget øje med udviklingen i Kina på grund af coronavirusset. Foto: Morten Stricker
Actona Company har 500 medarbejdere i Kina og følger udviklingen omkring Coronavirusset meget tæt. Jyden Bur har fået aflyst besøg af kinesisk delegation i næste uge.

Holstebro/Kina: Det nye og ukendte Coronavirus, der har sin oprindelse i den kinesisk storby Wuhan, fylder mere og mere i mediernes internationale dagsorden.

Ingen kender omfanget, og de konsekvenser, der følger med. Ikke mindst i Kina, men også i resten af verden bliver der taget flere og flere forbehold. Dødstallet efter virusset er er oppe på 80 mennesker.

Tvis-virksomheden Actona Company har 500 medarbejdere i Kina, heraf langt de fleste på Actonas fabrik i Dongguan i det sydlige Kina.

- Vi følger udviklingen i Kina meget nøje og tager de nødvendige forbehold, men indtil videre har det ikke givet anledning til konkret handling, siger Actonas administrerende direktør Torben Villadsen.

Men netop denne uge er speciel, da der er gang i fejringen af det kinesiske nytår, og det betyder, at mange ting i Kina og ikke mindst produktionen er på lavt blus.

- Vores medarbejdere har ferie på grund af det kinesiske nytår, så det er en stille periode, Vores fabrik ligger også langt fra Wuhan-området, siger Torben Villadsen.

Jyden Bur har de seneste år øget samhandlen og aktiviteten med Kina. Her følger administrerende direktør Jens Agergaard også situationen tæt.

- Det mest konkrete er, at vi i næste uge skulle have haft besøg af en delegation på 10-12 myndighedspersoner fra Kina. De har selv valgt at aflyse deres tur til Danmark, fortæller Jens Agergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce