Annonce
Erhverv

Lokale virksomheder holder nøje øje med situationen i Kina

Ledelsen hos Actona Company holder meget øje med udviklingen i Kina på grund af coronavirusset. Foto: Morten Stricker
Actona Company har 500 medarbejdere i Kina og følger udviklingen omkring Coronavirusset meget tæt. Jyden Bur har fået aflyst besøg af kinesisk delegation i næste uge.
Annonce

Holstebro/Kina: Det nye og ukendte Coronavirus, der har sin oprindelse i den kinesisk storby Wuhan, fylder mere og mere i mediernes internationale dagsorden.

Ingen kender omfanget, og de konsekvenser, der følger med. Ikke mindst i Kina, men også i resten af verden bliver der taget flere og flere forbehold. Dødstallet efter virusset er er oppe på 80 mennesker.

Tvis-virksomheden Actona Company har 500 medarbejdere i Kina, heraf langt de fleste på Actonas fabrik i Dongguan i det sydlige Kina.

- Vi følger udviklingen i Kina meget nøje og tager de nødvendige forbehold, men indtil videre har det ikke givet anledning til konkret handling, siger Actonas administrerende direktør Torben Villadsen.

Men netop denne uge er speciel, da der er gang i fejringen af det kinesiske nytår, og det betyder, at mange ting i Kina og ikke mindst produktionen er på lavt blus.

- Vores medarbejdere har ferie på grund af det kinesiske nytår, så det er en stille periode, Vores fabrik ligger også langt fra Wuhan-området, siger Torben Villadsen.

Jyden Bur har de seneste år øget samhandlen og aktiviteten med Kina. Her følger administrerende direktør Jens Agergaard også situationen tæt.

- Det mest konkrete er, at vi i næste uge skulle have haft besøg af en delegation på 10-12 myndighedspersoner fra Kina. De har selv valgt at aflyse deres tur til Danmark, fortæller Jens Agergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce