Annonce
Erhverv

Lokale erhvervsfolk har købt Vestjysk Banks hovedsæde - skal bruges til udlejning til virksomheder

Bankdirektør Jan Ulsø Madsen og direktør i Lemvig Ejendomme A/S, Michael Vejlgaard, foran Vestjysk Banks hovedsæde, som nu er overtaget af lokale erhvervsfolk. Pressefoto.
Lemvig Ejendomme A/S, der for nylig købte Matas-bygningen, har også købt Vestjysk Banks hovedsæde, og selskabet har udvidet ejerkredsen til syv ejere.

Lemvig: Vestjysk Banks hovedkontor på Torvet i Lemvig er blevet solgt. Køberen er det nystiftede ejendomsselskab Lemvig Ejendomme A/S, som vil leje bygningen ud til andre virksomheder.

Vestjysk Banks filial bliver i stueetagen.

Dermed er det også slut med Lemvig Museums drømme om at forvandle den centralt beliggende bank-bygning til museum med mere.

Annonce

Vi skrev forleden, at tre lokale erhvervsfolk stod bag Lemvig Ejendomme A/S, som på det tidspunkt havde købt Matas-bygningen mellem Vestergade og Havnegade. Nu er dette selskab udvidet til syv ejere.

Det er de tre oprindelige: Michael Vejlgaard, Gunnar Lisby Kjær og Poul Knudsen. Ser man i cvr-registret er de nu suppleret af selskaber ejet af Jørgen Skovgaard, Jens Jørgen Birch, Poul Spencer Poulsen og Danny Ørts Andersen.

Udlejes til andre

I en pressemeddelelse giver de udtryk for, at de har et stort  ønske om, at Vestjysk Banks filial i Lemvig bevarer den faste adresse. Samtidig skal bygningen udlejes til virksomheder, der ønsker at indgå i et kontorfællesskab med fælles kantine og mødelokaler.

- Det er en meget stor glæde, at lokale kræfter har købt bygningen og dermed sikrer, at der fortsat vil være liv og virketrang i den røde bygning på Torvet. Det betyder også, at vores filial bliver på adressen, og at vores rådgivere fortsat vil møde bankens kunder i de velkendte lokaler. Det er vi utrolig glade for, siger Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, i samme pressemeddelelse.

Annonce

Ser frem til at få nøglerne

Michael Ørts Vejlgaard er direktør for Lemvig Ejendomme A/S, og han ser frem til at overtage bygningen i sensommeren:

- Vi er yderst tilfredse med, at handlen er faldet på plads, og at vi har indgået en aftale med Vestjysk Bank om at leje lokalerne i gadeplan. Nu ser vi frem til at overtage nøglerne og få gang i den øvrige udlejning af de flotte kontorfaciliteter. Vi bevarer kantine og mødelokaler, så lejerne kan spise i kantinen og nemt kan invitere kunder ind i huset. Virksomheder udefra får også mulighed for at leje sig ind, hvis de skal holde møde, generalforsamling, kursus eller lignende, siger han.

Michael Ørts Vejlgaard og Lemvig Ejendomme A/S overtager nøglerne til bankbygningen, når stabsmedarbejderne i Vestjysk Bank flytter til Birk ved Herning for at samles med stabsmedarbejderne fra Den Jyske Sparekasse, som Vestjysk Bank fusionerede med i januar 2021.

Der fremgår ikke nogen salgspris på nuværende tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce