Annonce
Struer

Hov - forbud blev ophævet for syv år siden, men politiet fik aldrig besked

Politiet har i godt syv år håndhævet et forbud mod vandscootere og jetski i Limfjorden ved Struer, selv om forbuddet blev hævet af et politisk flertal i marts 2013. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen
Politiet har i flere end syv år håndhævet et forbud, som et flertal i teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune ophævede i marts 2013

Struer: Vandscootere og jetskis ret til at boltre sig i Limfjorden ud for Struer gav anledning til en følelsesladet og passioneret lokal debat tilbage i slutningen af 2012 og begyndelsen af 2013.

Lokalpolitisk var der fuldt blus på sagen, der fandt en afgørelse i det daværende teknik- og miljøudvalg efter en afstemning. Her valgte et flertal på tre mod to at ophæve et tidligere forbud mod, at vandscootere og jetski måtte sejle i farvandet mellem Kleppen og Vralden.

Derfor var det også et overrasket udvalg, der for nylig fik en henvendelse fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce

Politiet ville nemlig gerne vide, om forbuddet stadig stod ved magt. Og indstillede, at det var en god idé at holde fast i forbuddet.

Hov...

"Ophæves den lokale forbudszone og der tillades sejlads i den lokale forbudszone, må der forventes en støjgene af et ikke nærmere defineret omfang, for beboerne langs Bremdal Strand. Ophævelse af den lokale forbudszone vil åbne for sejlads på et areal, svarende til cirka halvdelen af Struer Bugt. Det er administrationens vurdering, at et egentligt tilsyn og en håndhævelse af, at der kun sejles inden for den udpegede zone, vil være umulig at udføre i praksis," skriver politiet.


Det er kommet bag på os, at politiet tilsyneladende aldrig er blevet informeret om, at forbuddet blev ophævet. Hvor fejlen ligger, er det ikke umiddelbart til at afgøre.

Marianne Bredal (V), formand for udvalget for teknik, miljø og klima, Struer Kommune


- Vi var ærligt talt lidt sådan "Hov - vi har da besluttet noget andet". Det er kommet bag på os, at politiet tilsyneladende aldrig er blevet informeret om, at forbuddet blev ophævet. Hvor fejlen ligger, er det ikke umiddelbart til at afgøre, siger formanden for udvalget, Marianne Bredal (V).

Annonce

Ingen bøder

Ifølge Marianne Bredal har politiet siden beslutningen i marts 2013 kun påtalt over for nogle få ejere af vandscootere og jetski, at de havde overtrådt et forbud. Som altså ikke eksisterede længere. Der er ikke blevet stukket bøder ud.

Udvalget har besluttet at udsætte behandlingen af sagen, indtil de skal afgøre om ophævelsen af forbuddet står ved magt, eller om et forbud skal genindføres.

I de mellemliggende år er vandscootere og jetski i øvrigt langsomt forsvundet fra fjordens vande.

Med eller uden forbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Annonce