Annonce
Sport

Lauritsen er gået fra reservetjans til en vigtig del af rækkens bedste defensiv

Mads Lauritsen spillede på U19-holdet i Viborg, hvor han også var inde omkring førsteholdet, inden han skiftede til Thisted. Nu er han tilbage i domkirkebyen og indtil videre med succes. Foto: Johnny Pedersen
Mads Lauritsen, som er opvokset i Mejdal og spillede ungdomsfodbold i HB, har fået karrieren på rette spor igen efter en svær sidste tid i Vejle. Midterforsvareren er blevet en fast del af det Viborg-hold, som fører 1. division og som har været særdeles solide defensivt.
Annonce

Viborg: Han var en af profilerne, da han som 11-12 årig rendte rundt i den grønne Mejdal GIK-trøje i sin barndomsklub.

Senere gik turen til HB, Viborg, Thisted, Vejle og nu igen Viborg, som Mads Lauritsen skiftede til forud for denne sæson.

Mange kampe er spillet, siden 27-årige Mads Lauritsen forlod Mejdal og tog til HB som ungdomsspiller for at satse på fodbolden, men én ting er ikke ændret.

Han er stadig en profil i en grøn trøje, selvom logoet nu om dage tilhører Viborg FF. Man skal blot tage et kig på de tørre tal for at nå frem til den konklusion.

Lauritsen har spillet fuld tid i samtlige 11 kampe i 1. division i denne sæson som en del af det forsvar, som har lukket færrest mål ind i rækken med 11 af slagsen. Han står sågar noteret for to assists.

- Jeg er blevet mødt af et utroligt godt omklædningsrum, hvor det virkeligt har været nemt at falde til. Der er mange, som er samme sted i karrieren, og som også gerne vil bevise sig selv. Folk vil gerne udvikle sig, og man har det sjovt sammen samtidigt, siger Mads Lauritsen.

Annonce

Opbygge selvtillid

Han havde en god fornemmelse, da han blev præsenteret for projektet i Viborg.

Det var muligheden for en frisk ny start, på et tidspunkt hvor karrieren var ved at gå en smule i stå i Vejle.


Det rammer på selvtilliden, når man har et år, hvor der ikke er så mange personlige succeser. Der er stor forskel på, hvordan jeg havde det til sidst i Vejle, og hvordan jeg har det nu.

Mads Lauritsen, Viborg FF.


Efter at have været en stor del af holdets oprykning for et par sæsoner siden og også gjorde sig gældende i de efterfølgende superligakampe, var han røget bagerst i køen til spilletid.

Han sad til tider helt udenfor Vejle-truppen, og derfor var lejetilbuddet fra Viborg i Lauritsens sidste sæson på kontrakten i Vejle muligheden for en frisk start.

- Det sidste år var et lidt hårdt år. Som fodboldspiller er det svært at sidde udenfor, og selvom det går holdet godt, kan det være svært at føle sig som en rigtig del af truppen, siger Mads Lauritsen.

1,95 meter høje Mads Lauritsen står noteret for ni mål i sin karriere på 97 kampe. 17 gule kort er det samtidigt blevet til. Foto: Johnny Pedersen

Det havde også sat sine spor på selvtillidskontoen, som efterhånden var på vej i minus.

- Det rammer på selvtilliden, når man har et år, hvor der ikke er så mange personlige succeser. Der er stor forskel på, hvordan jeg havde det til sidst i Vejle, og hvordan jeg har det nu. Primært er forskellen bare glæden ved at komme til træning, glæden ved at blive bedre og så dét at have en større rolle, siger Mads Lauritsen.

Annonce

Et højt bundniveau

Der har kun været én klokkeklar nedtur for Mads Lauritsen i sin første Viborg-tid.

Det var, da holdet røg ud af pokalturneringen til Hedensted fra Danmarksserien, hvilket han i øvrigt også gjorde, da han spillede for Thisted.

Holdet er ubesejret i 1. division, hvor det er blevet til otte sejre og tre uafgjorte, og det er der flere forklaringer på, hvis man spørger Lauritsen.

- Vi har formået at holde et højt bundniveau, hvor vi aldrig rigtigt har ramt ved siden af. I første kamp var vi bagud 1-0 længe, men fik et point til sidst og sådan nogle gode oplevelser får også tit en selvforstærkende effekt, siger Mads Lauritsen.

Midterforsvarerens lejeaftale med Viborg udløber efter denne sæson, hvor kontrakten i Vejle også udløber. Derefter er det, indtil videre, usikkert hvad der skal ske, men én ting er sikkert.

- Jeg er i hvert fald glad for at være i Viborg og nyder at være en del af truppen. Man finder lige ud af, hvor sjovt det egentligt er at være fodboldspiller. Det kan man godt glemme lidt i de hårde perioder, siger Mads Lauritsen.

Næste opgave for Viborg FF og Mads Lauritsen er fredag, hvor holdet får besøg af superliganedrykkerne fra Hobro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Holstebro

Thomas Danielsen efter samråd om minkgrave: Ministeren brugte tiden på at fralægge sig ansvar

Annonce