Annonce
Navne

Kunstner med opvækst i Lemvig fylder 50 år

Kunstner og iværksætter Kit Kjølhede fylder torsdag 6. juni 50 år. PR foto
Kit Kjølhede, der er opvokset i Lemvig, blev uddannet Cand.merc. -Int. i udenrigshandel fra Handelshøjskolen i Aarhus. Men efter en årrække som eksportrådgiver i Udenrigsministeriet blev hendes trang til kunstneriske udfoldelser så stor, at hun påbegyndte private kunststudier.

50 år: Kunstner, komplimentfremmer og iværksætter Kit Kjølhede fylder torsdag 6. juni 50 år.

Hun er født og opvokset i Lemvig men bor nu på Hesede Hovedgård ved Gisselfeld pr. Haslev.

Siden den vestjyske opvækst har studier, arbejde og tilfældigheder – via Mellerup, Kalø, Aarhus, La Rochelle, Dublin, Boston, Paris, Montréal, Warszawa og Frederiksberg – ført hende til Hesede Hovedgård.

Kit Kjølhede blev uddannet cand.merc. -Int. i udenrigshandel fra Handelshøjskolen i Aarhus i 1995, hvorfra hun fik direkte ansættelse på Den danske Ambassade i Warszawa. Efter fem år som handelsattaché vendte hun tilbage til sit fædreland og et arbejde som eksportrådgiver i Udenrigsministeriet. Her arbejdede hun især med små og mellemstore virksomheders internationalisering. Med tiden blev hendes trang til kunstneriske udfoldelser imidlertid så stor, at hun påbegyndte private kunststudier på Bjørn Ignatius Øckenholts Frederiksbergske Billedkunstskole, hvorefter hun med fuld energi sprang ud på den danske kunstscene. Hun blev hurtigt opdaget af den legendariske bogstavtyv Poul Pedersen, med hvem hun udviklede både et venskab og et samarbejde. Kit Kjølhedes kunstneriske arbejde kredser om sprog og betydning. Hun arbejder frit i mange medier – fra maleri over broderi til værker i det offentlige rum. Hun har blandt andet lavet flere store værker på Byens Hegn/Metroselskabet. De senere år har hun haft særligt fokus på komplimenter og positivitet og afholder også workshops om betydningen af, hvordan vi taler sammen og anerkender hinanden, ikke mindst på arbejdspladsen.

Annonce

Forpagter hovedgård

Sidst i 2018 tog Kit Kjølhedes liv endnu en drejning, idet hun sammen med sin ægtefælle Claus Krüger sagde ja til at forpagte en stor hovedgård fra 1827, der hører under Gisselfeld Kloster – og dermed blev bylivet skiftet ud med fasaner, dådyr og egen sø i den parklignende have.

På Hesede Hovedgård slog de i marts dørene op for kunst & kreativitet, møder & mennesker, mad & vin – en kombination, hvor Kit Kjølhedes kommercielle baggrund og kunstneriske talenter kan foldes ud til glæde for både hende selv og alle, der lægger vejen forbi.

Kit Kjølhede fejrer sin fødselsdag under private former på Hesede Hovedgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Kaldte betjent for magtliderligt svin

Annonce