Annonce
Navne

Kunstner med opvækst i Lemvig fylder 50 år

Kunstner og iværksætter Kit Kjølhede fylder torsdag 6. juni 50 år. PR foto
Kit Kjølhede, der er opvokset i Lemvig, blev uddannet Cand.merc. -Int. i udenrigshandel fra Handelshøjskolen i Aarhus. Men efter en årrække som eksportrådgiver i Udenrigsministeriet blev hendes trang til kunstneriske udfoldelser så stor, at hun påbegyndte private kunststudier.

50 år: Kunstner, komplimentfremmer og iværksætter Kit Kjølhede fylder torsdag 6. juni 50 år.

Hun er født og opvokset i Lemvig men bor nu på Hesede Hovedgård ved Gisselfeld pr. Haslev.

Siden den vestjyske opvækst har studier, arbejde og tilfældigheder – via Mellerup, Kalø, Aarhus, La Rochelle, Dublin, Boston, Paris, Montréal, Warszawa og Frederiksberg – ført hende til Hesede Hovedgård.

Kit Kjølhede blev uddannet cand.merc. -Int. i udenrigshandel fra Handelshøjskolen i Aarhus i 1995, hvorfra hun fik direkte ansættelse på Den danske Ambassade i Warszawa. Efter fem år som handelsattaché vendte hun tilbage til sit fædreland og et arbejde som eksportrådgiver i Udenrigsministeriet. Her arbejdede hun især med små og mellemstore virksomheders internationalisering. Med tiden blev hendes trang til kunstneriske udfoldelser imidlertid så stor, at hun påbegyndte private kunststudier på Bjørn Ignatius Øckenholts Frederiksbergske Billedkunstskole, hvorefter hun med fuld energi sprang ud på den danske kunstscene. Hun blev hurtigt opdaget af den legendariske bogstavtyv Poul Pedersen, med hvem hun udviklede både et venskab og et samarbejde. Kit Kjølhedes kunstneriske arbejde kredser om sprog og betydning. Hun arbejder frit i mange medier – fra maleri over broderi til værker i det offentlige rum. Hun har blandt andet lavet flere store værker på Byens Hegn/Metroselskabet. De senere år har hun haft særligt fokus på komplimenter og positivitet og afholder også workshops om betydningen af, hvordan vi taler sammen og anerkender hinanden, ikke mindst på arbejdspladsen.

Forpagter hovedgård

Sidst i 2018 tog Kit Kjølhedes liv endnu en drejning, idet hun sammen med sin ægtefælle Claus Krüger sagde ja til at forpagte en stor hovedgård fra 1827, der hører under Gisselfeld Kloster – og dermed blev bylivet skiftet ud med fasaner, dådyr og egen sø i den parklignende have.

På Hesede Hovedgård slog de i marts dørene op for kunst & kreativitet, møder & mennesker, mad & vin – en kombination, hvor Kit Kjølhedes kommercielle baggrund og kunstneriske talenter kan foldes ud til glæde for både hende selv og alle, der lægger vejen forbi.

Kit Kjølhede fejrer sin fødselsdag under private former på Hesede Hovedgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce