Struer: Fire ukrainske kvinder og deres børn, som Struer Kommune fandt midlertidig logi til i børnehuset på Struerdalvej i starten af marts, afventer stadigvæk, om de kan få lov til at blive boende i Struer.
De flygtede fra den samme gade i den samme by sydvest for Kyiv og vil meget gerne bevare den tætte kontakt under deres ophold i Danmark.
Men Udlændingestyrelsen vil splitte den ellers så fasttømrede gruppe og har givet dem besked om at skulle flytte til forskellige kommuner i Midt- og Vestjylland.
De afventer derfor svar på en anke, som er indsendt til fordelingskontoret under Udlændingestyrelsen.
Det samme gør Struer Kommune.
79 har fået bolig
Lotte Junker Pedersen, som er direktør i Struer Kommune, oplyser, at kommunens jurist har rykket Udlændingestyrelsen for et svar.
- Vi har indsendt en liste med navnene på de ukrainske flygtninge, som ønsker at bo i Struer, og vi er indstillet på at efterkomme deres ønsker, forsikrer hun.
Lotte Junker Pedersen, direktør, Struer KommuneIndtil videre er det 79 af de ukrainske flygtninge i Struer Kommune, der har fået opholdstilladelse. De er allesammen blevet henvist til en bolig, og nogle kan bo på Rosengården i Humlum.
De seneste tal, som Lotte Junker Pedersen ligger inde med, viser, at der befinder sig cirka 200 ukrainske flygtninge i Struer Kommune.
- Men det er ikke alle, vi har kendskab til, forklarer hun.
- Nogle rejser også hjem igen. Så det er svært at få overblik over det helt eksakte tal, forklarer hun.
Men ansøgningerne om opholdstilladelse er ved at blive godkendt.
- Indtil videre er det 79 af de ukrainske flygtninge i Struer Kommune, der har fået opholdstilladelse. De er allesammen blevet henvist til en bolig, og nogle kan bo på Rosengården i Humlum, forklarer hun:
- Andre har så privat logi. Men ellers er der især fundet boliger til dem, der har fået opholdstilladelse hos private udlejere.