Annonce
Struer

Kommunen rykker Udlændingestyrelsen for et svar: Vil gerne opfylde ukrainske kvinders ønske om en bolig

De ukrainske kvinder, som gerne vil blive boende i Struer under deres ophold i Danmark, afventer stadigvæk at få svar på en anke over udlændingestyrelsens beslutning, som vil splitte den lille gruppe. Gruppen flygtede sammen fra den samme gade i den samme by i Ukraine i starten af marts. Foto: Frede Stengaard
79 ukrainske flygtninge har nu fået anvist en bolig i Struer Kommune.

Struer: Fire ukrainske kvinder og deres børn, som Struer Kommune fandt midlertidig logi til i børnehuset på Struerdalvej i starten af marts, afventer stadigvæk, om de kan få lov til at blive boende i Struer.

De flygtede fra den samme gade i den samme by sydvest for Kyiv og vil meget gerne bevare den tætte kontakt under deres ophold i Danmark.

Men Udlændingestyrelsen vil splitte den ellers så fasttømrede gruppe og har givet dem besked om at skulle flytte til forskellige kommuner i Midt- og Vestjylland.

Annonce

De afventer derfor svar på en anke, som er indsendt til fordelingskontoret under Udlændingestyrelsen.

Det samme gør Struer Kommune.

79 har fået bolig

Lotte Junker Pedersen, som er direktør i Struer Kommune, oplyser, at kommunens jurist har rykket Udlændingestyrelsen for et svar.

- Vi har indsendt en liste med navnene på de ukrainske flygtninge, som ønsker at bo i Struer, og vi er indstillet på at efterkomme deres ønsker, forsikrer hun.

Indtil videre er det 79 af de ukrainske flygtninge i Struer Kommune, der har fået opholdstilladelse. De er allesammen blevet henvist til en bolig, og nogle kan bo på Rosengården i Humlum.

Lotte Junker Pedersen, direktør, Struer Kommune

De seneste tal, som Lotte Junker Pedersen ligger inde med, viser, at der befinder sig cirka 200 ukrainske flygtninge i Struer Kommune.

- Men det er ikke alle, vi har kendskab til, forklarer hun.

- Nogle rejser også hjem igen. Så det er svært at få overblik over det helt eksakte tal, forklarer hun.

Men ansøgningerne om opholdstilladelse er ved at blive godkendt.

- Indtil videre er det 79 af de ukrainske flygtninge i Struer Kommune, der har fået opholdstilladelse. De er allesammen blevet henvist til en bolig, og nogle kan bo på Rosengården i Humlum, forklarer hun:

- Andre har så privat logi. Men ellers er der især fundet boliger til dem, der har fået opholdstilladelse hos private udlejere.

Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Fire dages arbejdsuger udbredes stadig mere i det små

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce