Annonce
Struer

Kirstine Christensen ny formand for turistforeningen

Kirstine Jensen Christensen fra Restaurant Ved Fjorden og Cafe KC i gågaden er valgt som ny formand for bestyrelsen i Struer-Egnens Turistforening. Arkivfoto:
Jan Bendix meddelte allerede på generalforsamlingen, at han ønskede at trække sig som formand. Nu er det Kirstine Jensen Christensen, der sidder for bordenden og svinger taktstokken.

Struer: Struer-Egnens Turistforening har gennemført en rokade i bestyrelsen.

Den tidligere formand, Jan Bendix, har trukket sig tilbage og overladt taktstokken til Kirstine Jensen Christensen fra Restaurant Ved Fjorden på lystbådehavnen og Cafe KC i Østergade.

Rokaden blev gennemført på det første bestyrelsesmøde efter en generalforsamling sidst i maj.

Så det bliver nu Kirstine Jensen Christensen, der skal få det nye turistsamarbejde til at fungere, når Struer Kommune til januar kommer til at danne fællesfront med både Skive og Mors i et nyt destinationsselskab - samtidig med, at hun forventer at fortsætte det tætte samarbejde med turistforeningerne i både Lemvig og Holstebro.

- I turistforeningens bestyrelse vil vi i arbejdet med det nye destinationsselskab lægge vægt på, at det gode samarbejde og resultater, der er opnået i Enjoy Limfjorden-samarbejdet, fortsættes, og at det veletablerede brand ”Enjoy Limfjorden” bibeholdes, siger Kirstine Christensen om sit nye hverv i en pressemeddelelse fra Struer-Egnens Turistforening.

- Det er bestemt ikke umuligt. Den nye lovgivning, som har medført, at der bliver oprettet nogle helt nye destinationsselskaber, giver mulighed for, at vi kan bevare noget af det tværkommunale samarbejde, vi har haft i Enjoy Limfjorden. Det ville da være synd bare at smide de resultater, vi har opnået, ud med badevandet, understreger hun.

Annonce

Det ville da være synd bare at smide de resultater, vi har opnået, ud med badevandet.

Kirstine Jensen Christensen, nyvalgt formand, Struer-Egnens Turistforening

Vinterarbejde

Men alt sammen noget der skal arbejdes med om et par måneder, når sommersæsonen er slut.

- Bestyrelsesarbejdet i Struer-Egnens Turistforening er i høj grad vinterarbejde, konstaterer hun efter sine første par år som bestyrelsesmedlem - og nu som formand.

- I løbet af sommerhalvåret er vi allesammen i drift. Det er i løbet af vinterhalvåret, at vi får planlagt, hvordan vi får skabt opmærksomhed omkring området, og på den front kan det give god mening at samarbejde med både Skive og Mors, når vi skal markedsføre Limfjordsegnen som et oplagt turistmål. Vi siger jo også selv, at vi holder ferie i for eksempel Sydsverige eller Nordtyskland, eller hvad det måtte være, siger hun.

- Den helt store udfordring bliver så at bevare det tætte samarbejde med turistforeningerne i både Holstebro og Lemvig, når vi kaster både økonomi og mental energi ind i det nye destinationsselskab, konstaterer hun, og samtidig gælder det selvfølgelig primært om at gøre det attraktivt for turister at komme til Struer Kommune.

For eksempel til Sans og nogle af de andre store begivenheder, hvor turistforeningen involverer sig for at give området et løft.

På generalforsamlingen tog bestyrelsen afsked med Mads Bendix, der efter knap 10 års arbejde i bestyrelsen havde ønsket at trække sig. Som nyvalgt medlem indtrådte bankdirektøren i Spar Nord i Holstebro, Franck Svanborg, som bor i Struer.

Bestyrelsen i Struer-Egnens Turistforening fik dermed følgende sammensætning: Kirstine Jensen Christensen (formand), Jan Bendix (næstformand), Lasse Lützen Laursen (kasserer), Bent Hargaard, Peter Kjeldbjerg, Franck Svanborg og Peter Vestergaard fra Det Radikale Venstre, som er udpeget af byrådet.

Kirstine Jensen Christensen har siddet i turistforeningens bestyrelse siden 2017 og er også turistforeningens repræsentant i styregruppen for Lydens By.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce