Annonce
Struer

Kø før de åbnede: Struer Museum har haft vild stigning i antallet af besøgende i sommer

Der har været mange danske gæster i forhold til normalen på Struer Museum i år. Foto: Johan Gadegaard
Struer Museum har oplevet en stigning i antal besøgende på 219 procent i forhold til sidste år. En af årsagerne ligger i de nedsatte indgangspriser på grund af corona

Struer: Første gang Dagbladet ringede til Struer Museum for at høre lidt om, hvordan det gik med besøgstallet i juli måned, havde de slet ikke tid til at tale  på grund af de mange besøgende.

Da det efter nogle uger lykkedes at få en snak med museumsleder Jesper Bækgaard, viste det sig, at der heller ikke var noget at sige til, at personalet var lagt en smule ned. For i juli sidste år havde Struer Museum 1288 besøgende i løbet af måneden. I år var det tal steget til 2826.

- Det er efter mine beregninger en stigning på 219,4 procent, siger Jesper Bækgaard.

Annonce

Tiltag virkede

Den gode nyhed kommer efter et år, der ellers har haft få gode nyheder på kulturområdet de fleste steder i landet. Stort set alle museer og lignende kultursteder var lukket ned i månedsvis på grund af corona, og der var udsigt til en dyster sommer uden turister, der ellers kunne pynte på de nedadgående tal.


Der var dage, hvor der var kø allerede da vi åbnede museet

Jesper Bækgaard, museumsleder, Struer Museum


Men så blev det tilladt for tyskerne at rejse ind i Danmark, og danskerne tog idéen om at opleve deres eget land i sommerferien til sig. Kombineret med en juli måned, der kaldte mere på indendørs-aktiviteter end strandture rent vejrmæssigt, og så selvfølgelig regeringens tiltag med nedsatte indgangspriser på museer og færgeovergange. Og så kom der skub i tingene.

- Det er et luksusproblem, men i starten af juli havde vi sat bemandingen for lavt, og der var dage, hvor der var kø allerede da vi åbnede museet, siger Jesper Bækgaard.

Også hos Gimsinghoved har der været nedsat billetpris på indgangen. Her er tallene for måneden ikke gjort op endnu, men også her har der været ekstra tryk på med besøgende, fortæller leder Rie Nyborg.

- Vi har haft mange flere besøgende end vi plejer at have på denne tid af året. Det har været godt museumsvejr, siger Rie Nyborg.

Derudover mener hun at Gimsinghoveds nuværende udstilling, som er malerier af Esben Hanefeldt, er meget familievenlig, hvilket tiltrækker flere. Også her har den nedsatte billetpris  naturligvis effekt på besøgstallet.

Annonce

Måtte sætte max på

Det høje antal besøgende på Struer Museum kom bag på museumsleder Jesper Bækgaard.

- Men det var også svært at vide, hvad vi skulle regne med. Det var jo ikke til at vide, hvordan folk ville være påvirkede af, at der havde været lukket ned i så lang tid, og om folk var klar til at komme ud igen. I sommerperioden har vi typisk flest udenlandske gæster. Men i år blev en stor del af sommerhusene besøgt af danskere, så det var svært at forudsige, siger Jesper Bækgaard.

Han fortæller, at Struer Museum endte med at have et max antal gæster på 250 ad gangen, og det var museet oppe i nærheden af et par gange i løbet af måneden.

- 250 er noget under det vi må have, men det skulle også være behageligt at være her, siger Jesper Bækgaard.

Struer Museum har valgt at fortsætte med den nedsatte indgangspris resten af året. På trods af den store stigning af besøgende i skolernes sommerferie og det faktum, at regeringen betaler noget af den nedsatte pris tilbage til museet, så kan Jesper Bækgaard endnu ikke sige om 2020 ender i sorte eller røde tal.

- Vi har indhentet mange gæster her efter nedlukningsperioden, det er klart. Men vi mangler stadig alle grupperne, altså busturene, menighedsrådsudflugterne og den slags. De er en betydelig del af vores økonomi, og der er ikke noget, der tyder på, at de kommer igen lige med det samme, siger Jesper Bækgaard.

Annonce
Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Struer

Et pragteksemplar på det grå guld: - Bare vi havde flere som Larsen

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Holstebro

Mandagens corona-tal er nedslående nyt: Mejdal Sogn er kedelig nummer tre, og Holstebro Kommune har det højeste smittetryk på det jyske fastland

Erhverv For abonnenter

Mens andre drejer nøglen om, udvider Bjørn: - Det er gået op for byens borgere, at man godt kan overleve med det, man kan købe lokalt

Struer

For første gang i 2021: Arriva kørte i november mere punktligt på Thy-banen end aftalt med staten

Annonce